Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson (/Thread-Star-Wars-Episode-VIII-The-Last-Jedi-2017-re%C5%BC-Rian-Johnson--3934)

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Negatywny - 14-04-2017

(14-04-2017, 18:49)Phil napisał(a): Powiedz, że to żart.

Jestem śmiertelnie poważny w tej śmiertelnie poważnej sprawie.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Dr Strangelove - 14-04-2017

Dałem radę obejrzeć drugi raz.
Ale nędza.
Po "R1" strasznie ciężko się to będzie oglądać.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Krismeister - 14-04-2017

Liczyłem na chociaż dwusekundowe ujęcie Luke'a z mieczem... Taki średni ten teaser, ale filmu absolutnie nie skreślam.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Dr Strangelove - 14-04-2017

Jasne, że nie.
Po prostu nie wierzę, że Disney zrobi drugi podobny film teraz. Więc będą ginąć jakieś nołnejmy, szturmowcy znowu będą mieć zeza przy strzelaniu, a Poe będzie kosił Taj-fajtery jak zboże.
No, co najwyżej ktoś straci rękę.
Mark my words Duży uśmiech

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 14-04-2017

W Rogue One szturmowcy nie mieli zeza? Wyjdź bo bredzisz.

TFA ostudziło też mój entuzjazm, ale bawi mnie że trailer z o niebo lepszym klimatem, zapowiadający znacznie ciekawsze sceny niż poprzednio spotyka się z taką reakcją. W 2015 roku ludzie na widok takich scen robiliby w gacie, dzisiaj ziewają. Ciekawe Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - shamar - 14-04-2017

Usnąłem 2 razy na tym zwiastunie. Nie dość, że nie ma tu ani 1 ciekawego ujęcia to jeszcze większość kadrów jest brzydka i pusta.

I co to za ryj na plakacie? To jest ten Kylo, z pomalowanymi czami?

(14-04-2017, 19:15)Phil napisał(a): TJL zły, bo to nie kalka R1.
Dokładnie. Po "R1" mam ochotę na filmy dla dorosłych z tego universum.
Więc tak, chcę kalki "R1".

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 14-04-2017

Rogue One jest... filmem... dla... dorosłych?

LOL

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Danus - 14-04-2017

W zwiastunie zajebiste smaczki. Na przykład Leia mówiąca Obi Wan help me, słychać też głos Obi Wana, głos yody, oddech Vadera.

Boże...
Wybacz, że nie będę Ci tłumaczył jak dziecku o co mi chodziło. I nie, nie chodziło mi o kategorię wiekową.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Szaman - 14-04-2017

R1 nie jest ani odrobinę bardziej "dorosły" niż zwiastun o którym rozmawiamy. Przecież wszystkie filmy kinowe kręcą się wokół dokładnie tych samych tematów dobra, zła i ich półcieni, w podobnych kategoriach wiekowych. A szturmowcy ku uciesze gawiedzi są tak samo nieporadni, jeśli coś wyszło w ostatnim Honest Trailer to właśnie obśmianie sceny w której stoją w kolejce po oklep od Felicity Jones.

Jedno odróżnia R1 od reszty- pierwsze dwa akty żadnego filmu ze świata Star Wars nie są tak przeraźliwie nudne. Johnson ma asy w rękawie na ten etap filmu w postaci reakcji Luke'a na wydarzenia z TFA i uzupełnienia luki w jego relacjach z Benem.

(14-04-2017, 19:23)Dr Strangelove napisał(a): Wybacz, że nie będę Ci tłumaczył jak dziecku o co mi chodziło. I nie, nie chodziło mi o kategorię wiekową.
Ależ proszę, wytłumacz. Na ten moment jesteś autorem Najgłupszej Opinii Jaką Przeczytałem Na Forum W 2017 Roku. Masz szansę z tego wybrnąć, a jak nie to trwaj sobie w przeświadczeniu że śmierć bohaterów którzy od początku byli do odstrzału (choć tuż przed premierą skłaniałem się ku usilnemu łączeniu wszystkiego i brałem pod uwagę że Jyn przeżyje i może być matką Rey) oznacza dorosłość.

Oświecę cię: to nic nie oznacza.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Szaman - 14-04-2017

Serialowy Mortal Kombat z Kristanną Loken to był dopiero dla dorosłych! Uśmiech (jeśli pamiętacie zakończenie)

(14-04-2017, 19:33)Mierzwiak napisał(a): Na ten moment jesteś autorem Najgłupszej Opinii Jaką Przeczytałem Na Forum W 2017 Roku. Masz szansę z tego wybrnąć, a jak nie to trwaj sobie w przeświadczeniu że śmierć bohaterów którzy od początku byli do odstrzału...
Dzięki. Teraz nawet jakbym chciał to zdania nie mogę zmienić.
Takie wyróżnienie Uśmiech
Z szansy nie skorzystam więc.

Luz. To może chociaż wycofasz się z kłamstwa że szturmowcy w R1 nie mają zeza?

Jeśli chcesz się czepiać słówek i od razu wytaczasz działa kalibru "kłamstwo" to proszę bardzo:
"Szturmowcy z R1 też mają zeza. Kłamałem z premedytacją i czuję się z tym podle"

George Lucas powiedział wczoraj, że zawsze traktował Gwiezdne Wojny jak filmy dla 12-latków. Moim zdaniem ten kto myśli, że to obelga nigdy nie nakręci dobrego filmu przygodowego.

(14-04-2017, 19:41)Dr Strangelove napisał(a): Jeśli chcesz się czepiać słówek i od razu wytaczasz działa kalibru "kłamstwo" to proszę bardzo
Jeśli ktoś oglądał film (a przynajmniej tak mu się wydaje, patrz: pewien klaun w temacie o R1) a mimo to upiera się, że czegoś co w nim jest nie ma, to według mnie kłamie. To nie jest czepianie się słówek, chyba że masz ich tak wąski zasób że nie jesteś w stanie opisać tego co ma miejsce w filmie w adekwatny sposób. Bywa i tak.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Juby - 14-04-2017

(14-04-2017, 18:53)Szaman napisał(a): W kwietniu 2015 roku Force Awakens mogło już pochwalić się teaserem z grudnia 2014 roku i pełnym zwiastunem.

Nie mogło, miało dwa teaser trailery. Pełny theatrical trailer pojawił się dopiero w październiku.

(14-04-2017, 19:17)Mierzwiak napisał(a): TFA ostudziło też mój entuzjazm, ale bawi mnie że trailer z o niebo lepszym klimatem, zapowiadający znacznie ciekawsze sceny niż poprzednio spotyka się z taką reakcją. W 2015 roku ludzie na widok takich scen robiliby w gacie, dzisiaj ziewają. Ciekawe Uśmiech

Co mnie niby lepszy klimat i niby "ciekawsze sceny", skoro prawie zasnąłem podczas oglądania, podczas gdy oglądając teasery do TFA śmiałem się, prawie płakałem, dostawałem gęsiej skórki i chciałem je oglądać 10 razy pod rząd?

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Proteus - 14-04-2017

Nie będę rzucał jakimś śmieszym wyrokowaniem, że film będzie taki czy sraki w porównaniu do TFA, na podstawie tak skromnego teasera. Wiem tylko tyle, że Johnson > Abrams, a sam film zdaje się miec mniej szarpaną preprodukcje i startują z już ustalonego punktu, a nie próbują jak narwańcy wymyśleć settingu od nowa, tylko po to by swoją prace w ostatniej minucie wywalić do kosza, jak przy TFA. Tak więc jestem pozytywnej myśli, choć niczym mnie nie nakręcili.