Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Mefisto - 10-12-2013

(10-12-2013, 20:10)Mierzwiak napisał(a): Wiecie co mi się marzy? Jak najwięcej scen z perspektywy ludzi, z poziomu ulicy.

To wtedy film będzie się nazywał Ludzilla :P
Moim zdaniem powinno być odwrotnie - jak najwięcej scen z perspektywy Godzilli :)

A trailer spoko, choć ci kolesie z początku chyba zapomnieli o spadochronach, bo tak lecą i lecą, a ziemia coraz bliżej :D

RE: Godzilla - Mierzwiak - 10-12-2013

(10-12-2013, 20:49)Mefisto napisał(a): ci kolesie z początku chyba zapomnieli o spadochronach, bo tak lecą i lecą, a ziemia coraz bliżej :D
W trailerze jest mowa, że to HALO (High Altitude Low Opening) jump :P

RE: Godzilla - Juby - 10-12-2013

1. Zwiastun lekko mnie rozczarował. Klimat jest, moc jest, zapowiada się bardzo realistyczne/poważne podejście do Godzilli + świetne efekty specjalne, ale zabrakło mi w nim chociaż jednego konkretnego ujęcia Godzilli. Mam nadzieję, że pełny trailer (pewnie przed kontynuacją 300 w marcu) pokaże więcej mięcha.

2. Myślałem, że z video z Comic Conu 2012 (powstałego ponad pół roku przed rozpoczęciem zdjęć do filmu) nic się nie uchowa, ale tak jak Mierzwiak mam nadzieję, że poprawione sceny (przynajmniej ta z ofiarami zmiażdżonego pociągu) pojawią się w gotowym filmie. No i też liczę jak najwięcej ujęć z perspektywy przerażonych ludzi.

3. Gieferg przesadzasz, motyw z dziurą w budynku nie jest ani głupi ani jakoś mega nierealistyczny.

Na razie wszystko zapowiada blockbuster roku. Mam nadzieję że scenariusz (dopracowywany tyle razy) nie zawiedzie i film za pół roku wbije mnie w fotel.

RE: Godzilla - Ash - 10-12-2013

Widmo

RE: Godzilla - Gieferg - 10-12-2013

Cytat:motyw z dziurą w budynku nie jest ani głupi ani jakoś mega nierealistyczny.

Udowodnij.

Durnota porównywalna z Transformers 3.

RE: Godzilla - raven.second - 10-12-2013

Cytat:zabrakło mi w nim chociaż jednego konkretnego ujęcia Godzilli.
Właśnie dobrze, że nie pokazali Godzilli w całej okazałości, niech trzymają to w sekrecie aż do premiery. Wystarczy, że widzimy fragmenty i sylwetkę we mgle/dymie/pośród ruin.

(10-12-2013, 20:58)Mierzwiak napisał(a): W trailerze jest mowa, że to HALO (High Altitude Low Opening) jump :P

No czyli powinni zacząć hamować przy tych wieżowcach :P

RE: Godzilla - Grievous - 10-12-2013

[Obrazek: 028492urw.jpg]

Świetny plakat.

RE: Godzilla - Juby - 10-12-2013

Mefisto nie widzisz, że zapatrzyli się na Godzillę? Pewnie scena kończy się wielkim spadkiem i śmiercią wszystkich soldgierów. ;)

EDIT: Plakat pasujący do trailera, podoba mi się.

Plakat chujowy, bo wygląda raczej na remake Zero Dark Thirty :)

RE: Godzilla - Mierzwiak - 10-12-2013

Bardziej doceniam pomysł niż wykonania, mimo punktów odniesienia dla Godzilli w ogóle ale to w ogóle nie widać, żeby była gigantyczna.

RE: Godzilla - wujo444 - 10-12-2013

Trailer świetny. Zapachniało... cholera, znowu NGE? :) ale to chyba dobrze.

A plakat to chyba zlecili Asylum.

RE: Godzilla - Craven - 10-12-2013

Wielki meh ten trailer... Pierwsza połowa śmieszno-nudna, reszta dość nijaka. W finałowej scenie jak rozumiem Godzilla kręci się w kółko jak piesek? Bo wpierw jakby w naszym kierunku robi krok, zanim kamera się podniesie jest już tyłem i ryczy.

RE: Godzilla - OGPUEE - 10-12-2013

Mam kisiel w gaciach. Zdjęcia spadających w oddali sołdaków - miodzio.

Wreszcie film z gadem, gdzie jest mrocznie, ludzie giną, a nie ewakuują się zawczasu, a tytułowy potwór to POTWÓR w pełnym negatywnego znaczenia słowie? O tak, szykuje się blockbuster roku.

A jeśli chodzi o muzę z trailera - takiej oczekuję w filmie.

I chciałbym, żeby widzowie i bohaterowie nie wiedzieli jakie pochodzenie ma Godzilla. Jeszcze bardziej przerażające.

Cytat: Wiecie co mi się marzy? Jak najwięcej scen z perspektywy ludzi, z poziomu ulicy.

Ostatni film, Godzilla Final Wars też skupiał się na ludziach. Oboje wiemy jak to się skończyło :).

(10-12-2013, 22:20)OGPUEE napisał(a): A jeśli chodzi o muzę z trailera - takiej oczekuję w filmie.

To nie oczekuj bo mi się wydaje, że to jest coś z innego filmu. Ktoś kojarzy tytuł/wykonawcę? Mówimy o tym fragmencie jak żołnierzyki bez sensu spadają z czerwonymi świecami dymnymi? To co rusza jak przelatują między warstwami chmur?

RE: Godzilla - Grievous - 10-12-2013

Biorąc pod uwagę jak wiele osób spuszcza się tutaj nad "Odyseją Kosmiczną", jest dla mnie wręcz niezrozumiałe że ciągle pada zapytanie o ten jakże charakterystyczny utwór z niej pochodzący.

Podziękował
[Obrazek: enhanced-buzz-28666-1303488936-9.jpg]

RE: Godzilla - shamar - 11-12-2013

Nic specjalnego. Nic zaskakującego (abstrahując od tego, że to stary trailer).

Kolejne holiłódzkie łobudubu. Tylko tym razem (po raz wtóry) zniszczeń dokonuje wielki jaszczur.

RE: Godzilla - Grievous - 11-12-2013

Nie za bardzo kapuję czym innym miałby być ten film...

RE: Godzilla - raven.second - 11-12-2013

Cytat:Kolejne holiłódzkie łobudubu.
Dajcie bogowie więcej takich holiłódzkich łobududu!

Btw orientuje się ktoś, kiedy i czy w ogóle będzie można ściągnąć ten trailer w 1080p? Chcę obejrzeć go w tv, a jedno ujęcie chmur chcę ustawić jako tapetę.