![]() |
|
Westworld (HBO, 2016-) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Westworld (HBO, 2016-) (/Thread-Westworld-HBO-2016--4072) |
RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 08-05-2018 Pewnie dlatego, że powiedział wyraźnie temu hostowi, że użyje tego co jest w dolinie by "spalić ten pierdolnik do ziemi" + jest szefem parku więc raczej wie co jest w fizycznym miejscu w parku (Labirynt był czymś innym). Gra Forda to coś raczej trochę innego niż po prostu "dotrzyj do punktu A" - to jest cel sam w sobie MiBa a przy okazji toczy się gra Forda. Ta, wyniki oglądalności są tak tragiczne, że 3 sezon pewnie za tydzień odwołają.. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - shamar - 08-05-2018 No powiedział. Ale wcześniej kiedy spotkał młodego Forda mówił coś w stylu: czyli chcesz ze mną grać w nową grę. Czyli podejrzewam, ze nie wie o co chodzi. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 13-05-2018 W końcu obejrzałam te trzy odcnki. Tempo premiery było fatalne, za pierwszym razem z 2 tygodnie temu dałam radę obejrzeć 10 minut i wyłączyłam, dzisiaj też ciężko mi szło. Ale dwa następne odcinki były dużo lepsze. Czekam na więcej SamuraiWorld i nowych bohaterów bo na razie wątki tych dotychczasowych nie są jakieś powalające Kim jest ta kobieta w RajWorld? Córką Williama? https://www.reddit.com/r/westworld/comments/8ilkg1/spoilers_possible_hints_on_what_is_to_come_soon/dytcsqq/ hype na dzisiejszy odc :) RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 13-05-2018 Kaja z jakbyniepaczec mówi, że wie kto to jest i na pewno nie jest to , ale odpowiedź ma być ciekawa i satysfakcjonująca oraz zaskakująca. Dowiemy się jutro lub za tydzień. I za tydzień będzie ShogunWorld :D RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 13-05-2018 "Kaja z jakbyniepaczec" - nie wiem co to jest :) RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 13-05-2018 Nie znasz kanału jakbyniepaczec? https://www.youtube.com/user/jakbyniepaczec Ogólnie jeden z paru ciekawych kanałów na polskim YT w tematyce filmowo/serialowej. Widzieli już 5 odcinków Westworlda ogólnie więc wiedzą co nieco. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 13-05-2018 Nie uznaję żadnych podcastów, a o polskich to generalnie nic nie wiem. Nie mam czasu siedzieć i słuchać/oglądać jak ktoś ględzi, zwłaszcza, że sama potrafię znależć newsy i teorie :) Jeśi chodzi o westworld to wystarcza reddit. I chyba na prawdę spodziewają się pytań jutro bo Lisa Joy znowu zaszczyci sub swoją obecnością https://www.reddit.com/r/westworld/comments/8iqo57/ama_with_lisa_joy_is_set_for_monday_514/ :) RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 14-05-2018 Najlepszy odcinek sezonu. Definitywnie. Najlepsza scena Man in Black od dawna, ale i tak wątki Bernarda i Delosa zdecydowanie najlepsze. No i podbudowy pod powrót wiadomej postaci trwa i jest coraz lepsza. Fajny (choć przewidywalny clifhaanger). Dobrze było odpocząć od krucjat Meave i Dolores i skupić się na najciekawszych elementach serialu. A teraz ShogunWorld.. widok na promo Sanady w stroju z mieczem jeden do jednego jak w "The Last Samurai" wywołuje u mnie niemałą ekscytacje. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 14-05-2018 Wow. Jeden z lepszych odc serialu i najlepszy sezonu. Joy powinna więcej reżyserować, imponujące, że to był jej debiut. Fajne były odniesienia do Lost i Twin Peaks, ciekawe czy zamierzone RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 14-05-2018 Skąd info o pigułkach? Joy faktycznie świetnie sie spisała. Dziwne, że Nolan w ttm roku chyba nic nie wyreżyserował a szkoda bo w 1 sezonie znakomicie zrobił oba swoje odcinki. Poniedziałkowego odcinka niestety nie reżyseruje Japończyk, ale wyraźnie widać już na promo japoński klimat i że mamy doczynienia z zdecydowanie innym, klimatycznym miejscem. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 14-05-2018 "You want to know who I am? Who I really am? I'm a god. Titan of industry. Philanthropist. Family man, married to a beautiful woman, father to a beautiful daughter. I'm the good guy, Teddy. Then, last year, my wife took the wrong pills. Fell asleep in the bath. Tragic accident. 30 years of marriage vanished. How do you say it? "Like a deep and distant dream." Then, at the funeral, I tried to console my daughter. She pushed me away, told me that my wife's death was no accident that she killed herself because of me. Emily said that every day with me had been sheer terror." z 1x08 RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Albertino - 15-05-2018 Ze mną jest jakiś problem czy zmartwychwstanie tej laski z 1 sezonu było arcylamerskie? Już nawet nie chodzi o sam fakt, ale jak to zrobili... Rozumiem, że od jej zniknięcia ileśtam odcinków temu aż do teraz minęło jakieś maks parę godzin, że taka rześka z tej jamy wyszła? Nie ironizuję, pytam poważnie, bo oni tak mieszają tutaj ze wszystkim (już nawet nie z timelinem, ale jak widać szczególnie po wątku Bernarda z subiektywną narracją również), że cholera wie - szczerze mówiąc wątpię w taką niemoc scenopisarską, raczej tego nie ogarnąłem. No chyba, że ona też jest hostem, ale zaraz się okaże, iż wszyscy nimi są... Ciągle mi jakoś ten sezon nie leży, ma dobre pojedyncze sceny (np. wizyta Dorothy w deckardowym mieszkaniu Bernarda z 2 odcinka), ale jest strasznie rozlazły i chaotyczny. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - shamar - 15-05-2018 Ona jest chyba kopią. Ten montaż jak wchodzą do tych podziemi był tak dziwny, że wydaje mi się, że niektóre ujęcia z nią to były wspomnienia. ________________________________________________________ Odcinek rzeczywiście najelpszy z dotychczasowych ale moje odczucia są niezmienne. Może to kwestia zbyt długiego odstępu - może gdyby ta seria leciała zaraz po pierwszej? - ale nie czuję tu żadnej ekscytacji i głębszej ciekawości. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - zdzichon - 16-05-2018 Eeee tam, po trzech letnich podbudówkach bardzo dobry odcinek. Wątek William - Delos fantastycznie poprowadzony. Bernard nie bardzo wiedzący czy nadal jest zabawką Forda też ok. Mam tylko nadzieję, że naprawią go w końcu i nie będą ciągnąc w nieskończoność tego schematu działa - psuje się -zastrzyk - działa - psuje się - zastrzyk, bo to się szybko zrobi męczące. Dla mnie najciekawszy na razie jest motyw pamięci hostów (wspomnienia są nieodróżnialne od RL) i różnic w działaniu z pamięcią ludzi. W pierwszym sezonie tylko to liznęli, ale na szczęście ktoś sobie o tym pomyśle przypomniał i go rozwijają. Do tego wizualnie zdecydowanie najładniejszy serial ostatnich lat. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 16-05-2018 (15-05-2018, 22:56)Albertino napisał(a): Ze mną jest jakiś problem czy zmartwychwstanie tej laski z 1 sezonu było arcylamerskie? Już nawet nie chodzi o sam fakt, ale jak to zrobili... Rozumiem, że od jej zniknięcia ileśtam odcinków temu aż do teraz minęło jakieś maks parę godzin, że taka rześka z tej jamy wyszła? Nie ironizuję, pytam poważnie, bo oni tak mieszają tutaj ze wszystkim (już nawet nie z timelinem, ale jak widać szczególnie po wątku Bernarda z subiektywną narracją również), że cholera wie - szczerze mówiąc wątpię w taką niemoc scenopisarską, raczej tego nie ogarnąłem. No chyba, że ona też jest hostem, ale zaraz się okaże, iż wszyscy nimi są... Elsie chyba mówiła coś o trzech dniach, ale ręki sobie uciąć nie dam. Widać, że dostała tam jakieś batoniki (XD!) i tu może trochę nadinterpretacji, ale skoro Ford wszystko przygotował tak aby ona tam trafiła aby mógł ją tam spotkać Bernard (a jak wiemy nawet po "śmierci" hosty słuchają Forda) to równie dobrze mógł o nią zadbać pakując ją jakimiś energetycznymi substancjami, karmiąc etc. Straaaaszliwie naciągane, ale kto wie. Oryginalna Elsie hostem na pewno nie była (wtedy już wszyscy by nimi byli), ale czy to nie jest jej kopia? Kto wie. @shamar tak, tam były wspomnienia, ale Bernarda bez udziału Elsie. Polecam wam ogólnie bardzo nadrobić AMA z Lisą Joy https://www.reddit.com/r/westworld/comments/8jdp18/its_westworld_cocreatorexecutive_producerdirector/ Trochę ciekawostek, informacji o inspiracjach, grach, powstawaniu serialu (i prowokujące wspominki o możliwych wątkach sezonu 3 i 4). Generalnie Lisa bardzo zyskuje w moich oczach ostatnio, widać, że nie jest po prostu prawą ręką Nolana a sama w sobie wydaje się spoko osobą. Nolanowie mają szczęście do tych żon :P I promo kolejnego odcinka Widać wyraźną zmianę w strefie wizualnej. Bardziej niż Kurosawę wyczuwam tu raczej Zwicka (co kompletnie mi nie przeszkadza :P). Edit. Co do najładniejszego serialu. Dla mnie nadal najlepszymi wizualnie i reżysersko produkcjami ostatnich lat są Leftovers, Young Pope i Twin Peaks, ale Westworld jest praktycznie tuż za nimi. Na pewno znacznie lepsza robota niż przy GoT RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - f.lamer - 16-05-2018 (16-05-2018, 07:42)zdzichon napisał(a): Do tego wizualnie zdecydowanie najładniejszy serial ostatnich lat. eee... young pope? legion? RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - zdzichon - 16-05-2018 Nie widziałem, ciężko mi ocenić. Nie odrzucam wariantu, w którym weryfikuję opinię. Niech będzie - jeden z najładniejszych. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - shamar - 16-05-2018 (16-05-2018, 09:17)Kuba napisał(a): @shamar tak, tam były wspomnienia, ale Bernarda bez udziału Elsie. No nie mów ;) Był tam jednak taki przeskok. Sprawdze i powiem w którym momencie, gdzie wyglądało to, jakby jej wejście tez już miało miejsce. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 16-05-2018 Mówisz o scenie gdzie Elsie mocuje się z drzwiami do a Bernard się odwraca i mówi "Ale ciebie tu nie ma" (bo nie reagowała na na jego głos)? Jeśli tak to myślę, że po prostu ona jakimś cudem wmieszała się w jego wspomnienie z przeszłości choć wtedy jej tam nie było. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 16-05-2018 Mnie Elsie zwyczajnie wkurza, tak samo jak ta aktorka więc wnerwia mnie że znowu się szlaja :) A AMA z Lisą faktycznie dobre, nie mogę uwierzyć że ten początek odc nie był inspirowany LOST |