Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Lawrence - 11-12-2013

Niby OK, ale jakoś spłynął po mnie ten trailer. Ale w sumie na plus, że nie pokazali od razu całego Godzilli i kolejny plus za ryk.

RE: Godzilla - shamar - 11-12-2013

Ja przecież nie piszę, ze miał być czymś innym.

Ino, że... to już było "dziesiątki razy" i nie wiem, czym tu się ekscytować.
Serio niektórzy nie widzą, że od wielu już lat dostają ten sam cukierek (żeby nie napisać dosadniej) opakowany po raz 40 w inne złotko?

No to wcale mnie nie dziwi popularność rimejków, sequeli, rebootów itp.

Żeby była jasność - nie twierdzę, że to wygląda źle. Jedynie, że to "nic specjalnego".
Ot, będzie kolejny blockbuster. Jakich już widziałem kilka.

(11-12-2013, 00:59)raven.second napisał(a): Btw orientuje się ktoś, kiedy i czy w ogóle będzie można ściągnąć ten trailer w 1080p?

Ja się głowię, gdzie w tym linku, z poprzedniej strony, był teaser w 1080p.
Bo wkliknąłem i tam jest tylko 720p.

RE: Godzilla - SonnyCrockett - 11-12-2013

Fajnie że trailer nie daje całej kawy na ławę (nie widać Godzilli w całej krasie) i mamy trochę destrukcji z poziomu ludzi ale zmiany widoczne choćby na screenach które pokazał Mierzwiak to zmiany dla mnie na minus.
Po jakiego grzyba wszystko tak sztucznie udramatyczniać tymi nierealnymi mini pożarami i wszechobecnym dymem w dziennych scenach (żywo przejęte z "2012")? Co to za efekciarskie skoki żołnierzy w burzy wywołanej przez Gozera Niszczyciela? A jak burza to znowu zrobią demolkę skąpaną w deszczu a to kuźwa nuda, to już było.
Pomimo wszystko (to w końcu krótki trailer) liczę na podejście do tematu bardziej serio (klimaty Cloverfield, Monsters) dzienne zdjęcia, pokazanie grozy sytuacji z poziomu ulicy gdy mały ludzi spierdala przez prawie 200 metrowym stworem i nie ucieka :), bez epatowania zbytecznym efekciarstwem ala nomen omen Emmerich (te nieszczęsne spadochronowe ujęcia).

RE: Godzilla - Gal Anonim - 11-12-2013

Mało Bryana Cranstona, mało Idrisa Elby, mało wielkich robotów. Nie czekam. Pozdrawiam wszystkich Polaków.

Wpisujcie miasta, które nie czekają: Gdańsk

RE: Godzilla - slepy51 - 11-12-2013

http://bloody-disgusting.com/news/3268438/5-things-we-learned-from-the-new-godzilla-trailer/

Jak nigdy zgadzam się z pierwszym punktem, chociaż już po "Monsters" wiedziałem, że Edwards ma łeb do wizualiów i świetnych, klimatycznych ujęć (choćby scenka z wrakiem samolotu w bagnie czy końcówka na stacji Statoil), zastanawiałem się tylko, jak to wszystko ogarnie w produkcji mimo wszystko dużo droższej i bardziej nastawionej na zarabianie (producenci czuwają i inne takie). Jednak po tym co zobaczyłem, wiem jedno - ten film przynajmniej od strony wizualnej zmiecie.

RE: Godzilla - Bucho - 11-12-2013

(10-12-2013, 20:39)Gieferg napisał(a): Owszem jest. O ile jestem w stanie zaakceptować istnienie mega jaszczura, bo takie mamy założenie, to ten motyw jest zwyczajnie durny w sposób, który zawsze będzie mnie wkur*iał podczas seansu, tak jak zawsze mnie wkurza np. bitwa uliczna z policją w TDKR czy latarka w Skyfall, czy... dziura w budynku w Godzilli Emmericha.

Stary, sorry, ale gadasz glupoty. Stoi sobie budynek z mega dziura - mogl, ale nie musial sie rozpasc w pizdziec. Swiat budowy i techniki widzial dziwniejsze rzeczy. Wyciaganie tutaj bitwy z TDKR jest kompletnie z czapy. Koniec gadania.

RE: Godzilla - Proteus - 11-12-2013

(11-12-2013, 02:46)Bucho napisał(a): Swiat budowy i techniki widzial dziwniejsze rzeczy.

Wrzucić w ładną czcionkę, wygrawerować na miedzianej płytce i powiesić nad drzwiami ;)

Będę cytował ten tekst, za każdym razem gdy w jakimś wątku komuś zachce się bawić w filmowego fizyka/inżyniera.

Rezyseruje kolo od Monsters? Nie chce psuc nikomu zabawy, ale wiececj potwora niz w teaserze nie zobaczymy <rotfl>

RE: Godzilla - Gieferg - 11-12-2013

Cytat:Stoi sobie budynek z mega dziura - mogl, ale nie musial sie rozpasc w pizdziec. Swiat budowy i techniki widzial dziwniejsze rzeczy

Przykłady?

RE: Godzilla - Juby - 11-12-2013

[Obrazek: g4bjnn1.jpg]

RE: Godzilla - Snappik - 11-12-2013

Podoba mi się ten zwiastun, zwłaszcza, że daje nadzieje na poważny film o wielkiej jaszczurce ;) Wstęp z HALO jump perfekcyjny. W ogóle wizualnie Godzilla zdaje się będzie ostro wymiatać.

(11-12-2013, 07:08)Gieferg napisał(a): Przykłady?

Stodola mojego sasiada.

RE: Godzilla - Craven - 11-12-2013

(11-12-2013, 02:46)Bucho napisał(a): Stary, sorry, ale gadasz glupoty. Stoi sobie budynek z mega dziura - mogl, ale nie musial sie rozpasc w pizdziec. Swiat budowy i techniki widzial dziwniejsze rzeczy.

Pokaż mi budynek który wytrzymał taką dziurę to pogadamy. Gief ma całkowitą rację - zawieszenie niewiary działa spoko na gigantycznego jaszczura, ale taka dziura w budynku to czysta durnota. Takie coś by się nie utrzymało nawet po starannej wycince, nie mówiąc o nagłym jednostronnym uderzeniu.

RE: Godzilla - raven.second - 11-12-2013

Ta dziura to może jest początek zawalenia się całego budynku, bądźmy cierpliwi, to nie jest szminka Catwoman przecież.

RE: Godzilla - Lawrence - 11-12-2013

A może to był taki budynek jak La Defence w Paryżu i po prostu Godzilla sobie pod nim się przeszła:

[Obrazek: Grand_Arche.jpg]

RE: Godzilla - Craven - 11-12-2013

To by było coś zaprojektować budynek który wygląda jakby przeszła przez niego Godzilla :P

RE: Godzilla - Konrad - 11-12-2013

Zwiastun japoński(2 nowe sceny):

Pojawił się również japoński spot telewizyjny z dwiema nowymi scenami z japońskiego trailera.

Zwiastun polski:

RE: Godzilla - Kaczor - 11-12-2013

(10-12-2013, 20:42)Mierzwiak napisał(a): Jest tu jakiś inżynier budowlany, który wypowiedziałby się na temat motywu dziury w budynku?
Ja mam inż. :) Biurowiec na zwiastunie ma zdaje się żelbetową konstrukcję słupowo-płytową. Przy takiej dziurze ciężar pięter nad otworem nie będzie miał sie na co przenieść i całość poskłada się do środka.
Ale istnieje prawdopodobieństwo że konstrukcja jest na tyle sztywna że to utrzyma.

PS. Mi dziura w budynku nie przeszkadza, bardziej mnie dziwują decyzje wojskowych typu wysyłanie piechocińców na zwiad w dobie dronów :)

(11-12-2013, 12:55)Craven napisał(a):
(11-12-2013, 02:46)Bucho napisał(a): Stary, sorry, ale gadasz glupoty. Stoi sobie budynek z mega dziura - mogl, ale nie musial sie rozpasc w pizdziec. Swiat budowy i techniki widzial dziwniejsze rzeczy.

Pokaż mi budynek który wytrzymał taką dziurę to pogadamy. Gief ma całkowitą rację - zawieszenie niewiary działa spoko na gigantycznego jaszczura, ale taka dziura w budynku to czysta durnota. Takie coś by się nie utrzymało nawet po starannej wycince, nie mówiąc o nagłym jednostronnym uderzeniu.

Powtorze, stodola mojego sasiada - zdjecia nie podesle, ale oto adres, mozna pojechac i podziwiac:
Ul. Kopernika 2
62-120 Wapno
Woj. Wielkopolskie

Przy okazji, czyli mega jaszczurka jest ok (150 metrow i kosci z unobtainium), ale dziura w budynku to dramat porownywalny do Holocaustu - dobrze wiedziec. Czasem to forum mnie rozwala :) info od rezysera: To specjalny budynek o wzmocnionej ramie i suporexowym srodku - kierownik budowy mial takie widzimisie (ok) Swiat widzial wieksze glupoty techniczno-naukowe niz dziura z Godzilli (budowalne cuda pewnie takze, ale chyba nie musze tutaj nic udowadniac): sztuczna grawitacja w filmach s-f. mieszanie dna plazow i gadow w JP, spodki z ID4 wielkosci miasta nie powodujace zmian cisnienia i tak do usrania, ale spoko przy dziurze zawiesic niewiary sie nie da :)

Nie wiem czy to bylo jedno uderzenie, moze Godzilla sobie palcem tam z nudow bujala? Dla mnie jest to sprawa z cyklu, nie mam sie do czego uczepic, to poszukam...dziury w calym.

Ps. Dzieki Kaczor, czyli jest mozliwosc (nawet jezeli ulamek procenta), ze sie nie posklada - dla mnie koniec tematu.

RE: Godzilla - raven.second - 11-12-2013

Cytat:bardziej mnie dziwują decyzje wojskowych typu wysyłanie piechocińców na zwiad w dobie dronów :)
Możliwe, że to nie jest zwiad-zwiad, tylko zwiad i odszukanie Heisenberga albo kogoś/czegoś pośród gruzów i przy okazji wykorzystanie rac by strzelić w Godzillę rakietami. W filmie to może mieć sensowne wyjaśnienie, czepianie się teraz tego to głupota :P