![]() |
|
Ile razy w roku w kinie? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: Ile razy w roku w kinie? (/Thread-Ile-razy-w-roku-w-kinie--234) |
RE: Ile razy w roku w kinie? - Ash_9001 - 24-12-2018 U mnie wyszło 68 seansów kinowych. Na ten gorszy wynik od zeszłorocznego wpłynęło na pewno zawirowanie Cinema City-Monolith Films... Przez te przepychanki o kasę ominęło mnie trochę filmów z dystrybucji Monolith. I w tym roku też nie zaliczyłem, żadnego festiwalu (w zeszłym roku Camerimage mi wyśrubował wynik). Ale ogólnie pod względem filmowym ten rok jest i tak lepszy od poprzedniego. Mój Trakt pokazuje, że filmy oglądałem w tym roku 265 razy (jeszcze do końca roku na pewno ta liczba się trochę podniesie). Z kolei na ten wyniki na pewno przyczyniło się to, że w tym roku oglądałem zdecydowanie mniej seriali... 292 epizody (i raczej już do 300 w tym roku nie dobiję). Najczęściej oglądany film: Dużo remisów po 3. Ale niech będzie Ready Player One (trzy razy w kinie) Najczęściej oglądany aktor: Stan Lee - 8 (na drugim Alec Baldwin) Najczęściej oglądana aktorka: Winona Ryder - 21 Najczęściej oglądany reżyser (remis): Guillermo del Toro & Steven Spielberg - 7 Pełne dane za rok 2018 Filmowy Top 2018 Serialowy Top 2018 RE: Ile razy w roku w kinie? - Pelivaron - 24-12-2018 Rozumiem, że aby mieć te wszystkie statystyki i bajery, należy posiadać konto VIP na owym portalu? RE: Ile razy w roku w kinie? - Ash_9001 - 24-12-2018 Si, Señor. RE: Ile razy w roku w kinie? - Pelivaron - 27-12-2018 Gra o wszystko 7/10 Atak paniki 7/10 Czarna Pantera 6/10 Kobiety mafii 2/10 Pitbull: Ostatni pies 6/10 Player One 7/10 Tomb Raider 6/10 Twarz 7/10 Ciche miejsce 7/10 Prawda czy fałsz 3/10 Avengers: Wojna bez granic 8/10 Rampage: Dzika furia 5/10 Deadpool 2 7.5/10 Han Solo: Gwiezdne wojny - historie 5/10 Zimna wojna 8/10 Dziedzictwo: Hereditary 8/10 Berek 6/10 Iniemamocni 2 8/10 Drapacz chmur 7/10 Sicario 2: Soldado 7.5/10 Ant-Man i Osa 7.5/10 Mission: Impossible - Fallout 8/10 303. Bitwa o Anglię 4/10 Dywizjon 303. Historia prawdziwa 5/10 Predator 5/10 Kamerdyner 6/10 Kler 7/10 Venom 6/10 Hotel Transylwania 3 6/10 Pierwszy człowiek 8.5/10 Bohemian Rhapsody 6/10 Narodziny gwiazdy 7/10 Aquaman 7/10 Spider-Man: Uniwersum 9/10 FILM ROKU W KINIE: Spider-Man: Uniwersum DRUGIE MIEJSCE: Pierwszy człowiek TRZECIE MIEJSCE: Avengers: Wojna bez granic NAJGORSZY FILM: Kobiety mafii 34 seanse. Jeśli się uda - ale jest to mocno wątpliwe - to chciałbym jeszcze w tym roku Mary Poppins zaliczyć, a także Wdowy (tutaj może być trudniej bo grają u mnie tylko w poniedziałek w ramach Kina Konesera). RE: Ile razy w roku w kinie? - nawrocki - 27-12-2018 W tym roku już na nic nie idę, więc też wrzucę: 1. Ciche miejsce - 5/10 2. Avengers: Infinity War - 8/10 3. Deadpool 2 - 6/10 4. Hereditary - 7/10 5. Under the Silver Lake - 7/10 6. Venom - 6/10 7. Climax - 7/10 8. Suspiria - 4/10 9. A Star is Born - 4/10 Najlepsze seanse? Climax i Infinity War. Bonusowo lista filmów, które na pewno obejrzałbym w kinie, gdyby doczekały się polskiej premiery: - Mandy - Possum - Annihilation - Upgrade RE: Ile razy w roku w kinie? - Gieferg - 28-12-2018 Rok 2018 w kinie zakończony: - Black Panther - 5/10* - Avengers: Infinity War - 10/10* - film roku - Deadpool 2 - 7/10 ** - Jurassic World: Fallen Kingdom - 3/10 - dno roku - Incredibles 2 - 5/10 - Predator - 4/10 - rozczarowanie roku - Venom - 7/10 ** - Creed II - 9/10 ** - Aquaman - 6/10 ------------------------------------ * blu-ray na półce ** blu-ray na liście zakupowej RE: Ile razy w roku w kinie? - Pitero - 02-01-2019 Król rozrywki Kryptonim HHhH I tak cię kocham Party Tamte dni, tamte noce Cudowny chłopak Paddington 2 Czas mroku Wszystkie pieniądze świata Trzy billboardy za Ebbing, Missouri Fernando Atak paniki Niemiłość Disaster Artist Miasto duchów Ja, Godard Czarna Pantera Nowe oblicze Greya The Florida Project Plan B The Place Jaskiniowiec Kobiety mafii Nić widmo W ułamku sekundy Pomiędzy słowami Lady Bird Czwarta władza Kształt wody Pitbull. Ostatni pies Happy End Wieża. Jasny dzień Dusza i ciało Jestem najlepsza. Ja, Tonya Tomb Raider Player One Twarz Ciche miejsce Nigdy cię tu nie było Avengers: Wojna bez granic Dziewczyna we mgle Wyspa psów Deadpool 2 Utoya - 22 lipca Han Solo: Gwiezdne wojny - historie Tully Zimna wojna Jurassic World: Upadłe królestwo Thelma Dziedzictwo. Hereditary Piotruś Królik Iniemamocni 2 Ant-Man i Osa Mission: Impossible - Fallout Krzysiu, gdzie jesteś? Lato Whitney Pod ciemnymi gwiazdami 303. Bitwa o Anglię Dogman Tajemnice Silver Lake Kamerdyner Czarne bractwo. BlacKkKlansman Venom Kler 7 uczuć Jak pies z kotem Pierwszy człowiek 53 wojny Dziewczyna w sieci pająka Jeszcze dzień życia Halloween Suspiria Winni Wdowy Źle się dzieje w El Royale Fantastyczne zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda Creed II Bohemian Rhapsody Fuga Narodziny gwiazdy Grinch Zwierzęta Spider-Man Uniwersum Władca Paryża Łącznie 85 seansów ;) RE: Ile razy w roku w kinie? - Krismeister - 02-01-2019 Tak z ciekawości, przy tylu seansach czuje się jeszcze jakąś otoczkę/klimat kina? Np. 85 seansów w ciągu roku, to nie dość, że kino jest już codziennością to może się nawet znudzić. W każdym razie props za taką ilość. RE: Ile razy w roku w kinie? - Gieferg - 02-01-2019 Jak w zeszłym roku byłem 16 razy to już miałem chwilami lekkie poczucie przedobrzenia. RE: Ile razy w roku w kinie? - Huntersky - 02-01-2019 W tym roku najgorszy wynik od lat, z drugiej strony usprawiedliwiony oglądaniem z dziewczyną MCU od początku do końca i całości Friends na Netfliksie :) Black Panther - 5/10 Avengers Infinity War - 10/10 Deadpool 2 - 8/10 Mission Impossible Fallout - 7/10 First Man - 8/10 RE: Ile razy w roku w kinie? - Badus - 02-01-2019 (02-01-2019, 14:37)Krismeister napisał(a): Tak z ciekawości, przy tylu seansach czuje się jeszcze jakąś otoczkę/klimat kina?Jeśli poprzez magię kina rozumiesz ogólnie klimat, atmosferę miejsca i taką małą celebrację seansu...to chyba już w ogóle czegoś takiego nie odczuwam. Przyczyn upatrywałbym po części ilością filmów, które obecnie się serwuje oraz samą formą - mnie multipleksy dość mocno odstraszają, nawet jeśli doceniam ich zalety (głównie dźwięk). No i bądźmy szczerzy, procentowo dominują produkcje Holyłudu i po kilku latach ich ciamkania (nawet wybitnych filmów), to trochę można się zblazować. RE: Ile razy w roku w kinie? - simek - 02-01-2019 Wyszło mi 41 wizyt w kinie, ogólnie oceniam rok jako całkiem dobry: -Downsizing -Atak paniki -Call Me by Your Name -Darkest Hour -Phantom Thread -All the Money in the World -Three Billboards Outside Ebbing, Missouri -Disaster Artist -The Shape of Water -Black Panther -The Post -Kobiety mafii -Dear Basketball/The Silent Child/Watu Wote:All of us/Revolting Rhymes Part One/Garden Party/Negative Space/My Nephew Emmett/DeKalb Elementary/Lou (oscarowe krótkometrażówki) -Red Sparrow -Lady Bird -I, Tonya -Pitbull. Ostatni pies -Twarz -Ready Player One -Avangers: Infinity War -Isle of Dogs -D'apres une histoire vraie -Deadpool 2 -Solo: A Star Wars Story -Zimna wojna -Ant-Man and the Wasp -Mission: Impossible - Fallout -Dywizjon 303. Historia prawdziwa -303. Bitwa o Anglię -Kler -Dogman -Venom -Kamerdyner -First Man -7 uczuć -Bohemian Rhapsody -Suspiria -Planeta Singli 2 -Fantastyczne zwierzęta: Zbrodnie Grindenwalda -A Star is Born -Mortal Engines W zeszłym roku chyba było więcej, dosyć sporo było takich, że miałem w planach, ale nie chciało się poświęcać czasu na dojazd do kina, jeszcze kilka z premierą w 2018 zobaczę w najbliższych dniach. RE: Ile razy w roku w kinie? - srebrnik - 03-01-2019 U mnie rekord padł - 158 wizyt w kinie. Ogromna większość to Cinema City, bo Unlimited. Tytułów to będzie pewnie ze 150, bo kilka pozycji widziałem parę razy, były też jakieś powtórki, pokazy specjalne staroci. Mimo takiej ilości i tak ominąłem kilka filmów, które chciałem zobaczyć - pierwsza z brzegu to choćby "Suspiria". Do tego dochodzi jeszcze nieudany seans "Dogmana", z którego musiałem wyjść w połowie, a nie miałem okazji dokończyć w kinie, więc go nie zaliczam w sumie. Nie udało mi się też załapać na kilka pokazów w ramach Warsaw Film Festiwal, bo się zagapiłem z kupnem biletów. Mogło więc być więcej. Nie wiem, czy to ma sens, co robię - jeżeli mam to sam szczerze ocenić. Niby lubię w ten sposób spędzać czas. W kinie zazwyczaj wyłączam telefon w cholerę, czego chyba nie robię w żadnych innych okolicznościach. I jakoś tam dobrze mi z tym, że jestem na bieżąco z większością premier. Z drugiej jednak strony, to oglądam tak dużo szrotu, że aż wstyd, a mam przecież tyle zaległości wśród poważnych tytułów, tyle bym powtórzył. No nic. Tak to w każdym razie u mnie wygląda. RE: Ile razy w roku w kinie? - Gieferg - 03-01-2019 Pytanie do tych co chodzą do kina po 100-150 razy rocznie - wasze życie składa się jeszcze z czegokolwiek innego prócz filmów? :P RE: Ile razy w roku w kinie? - nawrocki - 03-01-2019 A to jakiś wielki wyczyn obejrzeć przez rok 150 filmów? Chyba, że chodzi o sam fakt oglądania ich w kinie. RE: Ile razy w roku w kinie? - srebrnik - 03-01-2019 W moim wypadku są jeszcze absurdalne ilości pracy - pewnie jestem pracoholikiem. Oglądam jeszcze filmy w domu, czasem zagram w jakąś grę - w tym roku przeszedłem np. całego "Spider-Mana" na PS4. Na jakąś siłownię nawet ostatnio chodzę. RE: Ile razy w roku w kinie? - Mierzwiak - 03-01-2019 (03-01-2019, 00:15)Gieferg napisał(a): Pytanie do tych co chodzą do kina po 100-150 razy rocznie - wasze życie składa się jeszcze z czegokolwiek innego prócz filmów? :PDo kina teraz chodzę rzadko ale w zeszłym roku obejrzałem 323 filmy, nie wydaje mi się to jakimś szczególnym osiągnięciem :) RE: Ile razy w roku w kinie? - nezumi90 - 03-01-2019 Dorzucę swoją 'cegiełkę' ;) 47 seansów: Król rozrywki I tak cię kocham Cudowny chłopak Paddington 2 Trzy billboardy za Ebbing, Missouri Fernando The Disaster Artist Czarna Pantera Nowe oblicze Greya Jaskiniowiec Kobiety mafii Lasy Bird Kształt wody Pitbull. Ostatni pies Wieża. Jasny dzień. Jestem najlepsza. Ja, Tonya Tomb Raider Player One Twarz Nigdy cię tu nie było Avengers: Wojna bez granic Wyspa psów Deadpool 2 Han Solo: Gwiezdne Wojny - historie Zimna wojna Thelma Piotruś Królik Jestem taka piękna! Ant-Man i Osa Mission: Impossible - Fallout Krzysiu, gdzie jesteś? Whitney Tajemnice Silver Lake Kamerdyner Venom Kler Jak pies z kotem Pierwszy człowiek Hotel Transylvania 3 Dziewczyna w sieci pająka Halloween Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda Bohemian Rhapsody Narodziny gwiazdy Grinch Spider-Man Uniwersum Władca Paryża RE: Ile razy w roku w kinie? - Badus - 03-01-2019 (03-01-2019, 00:20)nawrocki napisał(a): A to jakiś wielki wyczyn obejrzeć przez rok 150 filmów? Chyba, że chodzi o sam fakt oglądania ich w kinie.Hmm, dopiero od 2018 zacząłem regularnie zapisywać sobie swoje różne popkulturowe osiągnięcia i w kategorii filmy naliczyłem 72 tytuły. Nie ukrywam, że większość to seanse w domu, a wizyty w kinie to raptem kilka procent. Szanuję, jeśli ktoś jest w stanie nabić wynik 100 i więcej kinowych wizyt, ale to dla mnie to raczej nierealne chcąc jeszcze coś tam poczytać, pograć (z wiekiem zacząłem doceniać gry, których nie trzeba katować 40h by przejść główną oś zabawy), pobujać się na koncertach czy mieć jeszcze czas na wszelaką "tfurczość własną". RE: Ile razy w roku w kinie? - Gieferg - 03-01-2019 (03-01-2019, 00:20)nawrocki napisał(a): A to jakiś wielki wyczyn obejrzeć przez rok 150 filmów? Chyba, że chodzi o sam fakt oglądania ich w kinie. A niby o co pytałem? |