Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272)

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - military - 18-11-2016

O, nie wiedziałem, że główną rolę gra Eddie Redmayne.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Lawrence - 19-11-2016

O widzę, że mamy ładne kopio... nawiązanie do pewnej sceny w "Nowej Nadziei". Plus pamiętając bitwę na Hoth, to czy jednak trochę nie za łatwo rozwalają te AT-AT? Nie wspominając, że widząc teraz setki TIE, też wygląda dziwnie, zważywszy, że w bitwie o Yavin IV, było ich tylko kilka.

Plus z tych zwiastunów wynika chyba, że Mads był współodpowiedzialny z budowę Gwiazdy Śmierci, czy coś w ten deseń. W takim razie co się stało z Geonozjanami?

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mierzwiak - 19-11-2016

Geonozjanie zaprojektowalu, Mads nadzoruje budowę czy coś w ten deseń Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Lawrence - 19-11-2016

A OK, to rozumiem. Ciekawe czy w ogóle pojawi się Grand Moff Tarkin? W Zemście Sithów pod koniec pojawił się aktor, który pod względem wyglądu  naprawdę miał coś z Petera Cushinga. No tyle, że to było 20 lat przed wydarzeniami z Nowej Nadziei.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 19-11-2016

Niby chodziły ploty, że chcieli zrobić go CGI, ale to tylko plotki.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Kuba - 19-11-2016

No niby w trailerze mamy jakąś tajemniczą oficerską i istotną postać. Tarkin sądzę, że może się pojawić, podobnie jak Palpatine. Disney przecież świetnie ukrywał większość procesu powstawania "Rogue One". Nie pojawienie się Wielkiego Moffa byłoby o tyle głupie, że jest on kluczowym budowniczym Gwiazdy Smierci, a tutaj przecież fabuła wręcz się wokół niej kręci. To co, dostaniemy tylko Galena, postać Mendhelsona a sam szef się nie pojawi? Byłoby to za głupie jak na Diseny i jego podejście do SW. Mnie bardziej ciekawi jak duża jest jednak rola Vadera. Bo wygląda na to, że nie będzie to ani jedna ani dwie sceny. Przypuszczam, że pojawi się raz aby pomówić z Krennickiem i może Galenem a potem zawalczy z naszą załogą, kogoś zabije i na koniec dopadnie Galena oraz Krennicka. Właściwie nie wyobrażam sobie innego końca tego drugiego niż śmierć z ręki ucznia Sidiousa.

Wiem, że film zapowiada się znakomicie pod względem wizualnym. Jeśli fabuła zarzuci nas smaczkami, ciekawymi motywami i czymś zaskoczy, może wyjść najlepszy film SW (póki co u mnie tytuł ten dzierży niepodzielnie "Imperium kontratakuje", jak pewnie u każdego).

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Szpeku - 19-11-2016

Ja czekam tylko i wyłącznie na Vadera, chcę po prostu sobie obejrzeć jakieś epickie scenki z nim, nic więcej, bo sam pomysł na ten spin-off uważam za zbędny.

Dalej czekam na filmy o starej republice, o Kenobim i początkach Palpatine'a, a w tej roli widzę McAvoya.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Grievous - 19-11-2016

Cytat:Plus z tych zwiastunów wynika chyba, że Mads był współodpowiedzialny z budowę Gwiazdy Śmierci, czy coś w ten deseń. W takim razie co się stało z Geonozjanami?

Jestem aktualnie w mniejszej połowie "Catalyst: A Rogue One Novel", książką będącą wprowadzeniem do filmu. Na chwilę obecną prezentuje się to tak- Genozjanie zaprojektowali stację bojową, oraz są odpowiedzialni za większą część jej budowy. Galen Erso (Mads Mikkelsen) jest z kolei specem o syntezowania kryształów Kyber (Jedi używają ich w mieczach świetlnych) oraz wie jak wydobyć z nich energię. Innymi słowy, jest odpowiedzialny za laser Gwiazdy Śmierci.

+ wg innych źródeł z Nowego Kanonu, Genozjanie zostali wytępieni przez Imperium.

Cytat:Ja czekam tylko i wyłącznie na Vadera, chcę po prostu sobie obejrzeć jakieś epickie scenki z nim, nic więcej, bo sam pomysł na ten spin-off uważam za zbędny.

Już widzę ten ból dupy fanów, kiedy się okaże, że Veder zalicza dwie krótkie scenki, w których nic konkretnego nie robi Język Nikt oczywiście nie zapowiadał niczego oficjalnie, ale płacz i tak będzie Język

Cytat:Dalej czekam na filmy o starej republice, o Kenobim i początkach Palpatine'a, a w tej roli widzę McAvoya.

Dokładnie! To czego to uniwersum potrzebuje, to kolejne prequele!

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Szpeku - 19-11-2016

To i tak będą w większości prequele, więc co za różnica? Smutny

Vadera może nie być dużo, mnie to nie rusza, bo nie specjalnie się hypuje na ten film, bardziej i to o wiele (szok) interesuje mnie kolejny epizod głównej serii.

Co do Palpatine'a, bardziej mnie interesuje jego przeszłość, jak się uczył sztuk Sithów, jak zdobywał kolejne szczeble władzy i jak zabił swojego mistrza, niż to jak ukradli plany gwiazdy śmierci i jak Han Solo zdobył Sokoła xD

To mógłby być ciekawy film moim zdaniem, ale gusta i guściki.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Kuba - 19-11-2016

Hmm...jeśli okaże się, że Snoke=Plagiues to kibicuje prequelowi o nim i Palpatinie, utrzymany w klimacie książki Duży uśmiech

Twórcy oficjalnie powiedzieli, że Vader pojawi się w kluczowym momencie więc jeśli nie zabije kilku postaci to przyznam, że lubię Ant-mana.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Huntersky - 20-11-2016

Liczę na podobną scenę jak w końcówce tego trailera:

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Gieferg - 20-11-2016

Przydałoby się. W ogóle jesli Vader nie zabije któregoś z bohaterów to disney jest oficjalnie goopi Uśmiech

Cytat:(póki co u mnie tytuł ten dzierży niepodzielnie "Imperium kontratakuje", jak pewnie u każdego).

Imperium to najmniej samodzielny ze wszystkich sześciu filmów ze znikomą ilością fabuły, który ratują postacie, sceny akcji i finałowa konfrontacja. 7/10.

ROTS > ANH > TESB

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Arahan - 20-11-2016

Dajcie bana jak chcecie, ale weź taki 10 kg młotek - u nas mówi się na taki Baśka - i jebnij się w łeb.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - nawrocki - 20-11-2016

Gieferg chyba parę razy pisał gdzie mieszka, więc najlepiej od razu jechać z wpierdolem, heh.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Arahan - 20-11-2016

Patent zdany więc może się skończyć gorzej Oczko
Żart oczywiście

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Grievous - 21-11-2016

(15-11-2016, 17:50)military napisał(a): Pewnie już była o tym mowa, ale scenarzyści Rogue One protestują przeciwko Trumpowi. Co jest dość komiczne, bo ilu qrva jest tych scenarzystów? Choć znając dzisiejsze Holly, pewnie z 30.Uśmiech

Ogólnie ciekawie się to rozwinęło. Twitty scenarzystów zostały usunięte. Mniejsze dywizje Disneya (m. in. ESPN) zaczęły informować swoich pracowników by nie wyrażali swoich preferencji politycznych w mediach społecznościowych (nawet na prywatnych kontach), plus spekuluje się, po tym jak się okazało, że USA wcale takie lewackie nie jest, Disney ma mniej politycznej otoczki pchać do swoich przyszłych filmów.

BTW od dzisiaj bilety już są w sprzedaży. Oczywiście jak na złość nie ma mnie we Wrocku, więc najlepsze miejsca na pokazy 14 grudnia, już pozajmowane. Na szczęście udało się zarezerwować miejsca na rano 15 grudnia (idealnie w urodzinki Język )

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Snappik - 21-11-2016

Ja bym się mimo wszystko wstrzymał z takimi osądami do czasu obejrzenia Rogue 1. Niewykluczone, że po seansie będzie dokładnie odwrotnie Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Szpeku - 21-11-2016

Rogue One nie będzie chyba gorsze od TFA, tzn. takie przewidywalne i odtwórcze (bez przytyków, takie mam zdanie), więc powinien być duży hype, ale nie jest, więc może to i lepiej, bo jeśli film okaże się dobry to będzie fajna niespodzianka.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Grievous - 21-11-2016

Hajpowania nie ma, bo kolejnym filmem po TFA powinien być EVIII, albo jednoznaczny spin off jak np. "Han Solo", a nie enigmatyczne "Rogue One", które średnio informuje przeciętnego Joe, czym właściwie jest. Z marketingowego punktu widzenia, dziwny pomysł ze strony Disneya.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Szpeku - 21-11-2016

Kto wie... jest niby wyjście by ta część nie była wyłącznie prequelem.

Mianowicie, jeśli dostaniemy poszlakowy wątek ze Snokiem, który wszak miał obserwować wydarzenia sagi od początku, no to wtedy dostajemy część która pozornie jest prequelem, ale z drugiej strony dostarcza ważnych informacji przed kolejnym epizodem, ale kto wie, może coś będzie, może nie :|