Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Inception (2010) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Christophera Nolana (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Christophera-Nolana--60)
+---- Wątek: Inception (2010) (/Thread-Inception-2010--1430)

- Mierzwiak - 05-05-2010

Zawsze tak ich nazywałem i nazywać będę, bo takie jest moje zdanie. Nie rozumiem w czym problem.

Danus napisał(a):Dorośnij.
Fajnie że odpowiadasz mi tym samym, szkoda że zupełnie bez sensu. Nie powinieneś napisać "Czytaj ze zrozumieniem"?

- Danus - 05-05-2010

Mierzwiak napisał(a):szkoda że zupełnie bez sensu.
Zupełnie bezsensu jest twoje ciągłe określanie widzów tak jak ich nazywasz. Fakt ROTF to zły film, ale to nie znaczy że widzowie to banda skretyniałych nastolatków.

- Pitero - 05-05-2010

Muszą być skretyniali skoro chce im się takie bzdety oglądać :mrgreen:

- Barnaby - 05-05-2010

Mierzwiak napisał(a):Wydawało mi się że z mojej wypowiedzi jasno wynika, że brałem pod uwagę wynik kasowy ORAZ poziom filmu.

No dobra, wszystko fajnie, wydawało Ci się i tak dalej, ale ja dalej nie wiem czy skretyniali nastolatkowie i typowi pożeracze popcornu przyczynili się do sukcesu "Avatara"? Jeżeli dobrze rozumiem to są oni częścią "szerokiej widowni" choć sami jej nie stanowią. No a skoro "nie są to osoby oczekujące od kina "czegoś więcej niż tylko bezmyślnej rozrywki"" to czy wybrali się na "Avatara"? Moim zdanie tak, ale jeżeli ktoś uważa że nie to dochodzimy do ciekawego paradoksu, że to te cholerne szczyle są niszą o możliwościach finansowych nie przekraczających 800 milionów dolarów, podczas gdy wymagający widzowie to właśnie ta szeroka publiczność uszczuplona przez wujka Camerona o jedyne 2,7 miliarda zielonych Duży uśmiech.

Oprócz tego widzę tu dużo krótkowzroczności. Tak jakby nikt nie wiedział już teraz, że "Inception" na bank dostanie PG-13. Więc gdzie kanonada inwektyw pod adresem tego "filmu dla smarkaczy"? Czy czekacie bo film "może się spodoba" i wtedy już nie będzie dla smarkaczy, a to PG-13 nie będzie takim samym PG-13 jak inne? Tak tylko się zastanawiam Oczko

- Mierzwiak - 05-05-2010

Barnaby napisał(a):ale ja dalej nie wiem czy skretyniali nastolatkowie i typowi pożeracze popcornu przyczynili się do sukcesu "Avatara"
W tym momencie zupełnie zbaczamy z tematu. Nie chodzi o to że ci sami ludzie poszli na film X (zły) oraz Y (dobry), ale o to, że nie można nazwać widowni rasistowskiego, prymitywnego, klozetowego i debilnego blockbustera "szukającą w kinie czegoś więcej". Oczywiście cały czas poruszamy się w granicach szerokich uogólnień, chociaż Danosuwi najwyraźniej wydaje się że określam w ten sposób 100% widzów tego filmu, w tym również siebie, bo przecież byłem na tym w kinie.

Barnaby napisał(a):Więc gdzie kanonada inwektyw pod adresem tego "filmu dla smarkaczy"?
Prestiż (PG-13) Nolana to imo arcydzieło, więc to już nie do mnie pytanie, bo mam w dupie kategorię wiekową jaką dostanie Inception : )

- Danus - 05-05-2010

Mierzwiak napisał(a):że określam w ten sposób 100% widzów tego filmu
No więc jaką część widowni tak określasz, żebyśmy się dobrze zrozumieli.

- Craven - 05-05-2010

Nie wiem czy istotne jaką tak określa. TF2 to kupa gówna, ale jak dla mnie takie wypowiedzi o ludziach, którym się coś podoba świadczą tylko o wybitnym buractwie.

- Danus - 05-05-2010

Craven napisał(a):świadczą tylko o wybitnym buractwie.
To się teraz chyba jakoś nazywa- bodajże poziom wyniesiony z filmwebu?

- Lawrence - 05-05-2010

Ja byłem i na "TF2" i na "Avatarze" w kinie i zamierzam wybrać się na "Inception". I może tyle w tym temacie, gdyż o "TF2" już sporo mówiono i oczywiście zawsze można dalej rozmawiać, ale niekoniecznie tutaj.

A co do PG-13 to nie zaliczam się do osób, które oceniają filmu po tym jaką ma kategorią wiekową. Tak to pewnie musiałbym te wszystkie "Piły" i "Hostele" uważać za arcydzieła, gdyż mają kategorię wiekową R. Film ma być dobry i to najważniejsze, a jaką kategorią wiekową to już mniej ważne. "Inception" ma mieć PG-13 OK niech ma wcale mnie to nie zniechęci, gdyż i tak od dawna zamierzam iść na ten film. I liczę, że otrzymamy naprawdę porządne kino.

Przy okazji czy ma się w najbliższym czasie jakiś kolejny zwiastun ukazać?

- Mefisto - 06-05-2010

Tak, macie rację - zajebcie kolejny temat :|

- Barnaby - 06-05-2010

No ale gdzieś tu czytałem, że "Ultimatum Bourne'a" jest dla dzieci, a "Green Zone" ma Rkę więc jest na pewno lepszy. Widziałem oba filmy i muszę przyznać, że Bourne jest nieporównywalnie lepszy. No więc jak to jest?

- vast - 06-05-2010

jest tak że każdy z nas ma swoje zboczenia i każdy może podejść do filmu w indywidualny sposób i oceniać go według indywidualnych kryteriów.

edit

dziękuję, dobranoc.

- Lawrence - 06-05-2010

Dobra to, aby uratować trochę temat, to zapodam to bardzo fajne zdjęcie, które może nie jest jakieś nowe, ale bardzo mi się spodobało:

[Obrazek: inception-03-480x320.jpg]

- Craven - 06-05-2010

z pierwszego trailera... bardzo fajnie sie zapowiada scenka nawet mimo (a moze wlasnie dzieki temu) ze wali po oczach wiredancem. Szczególnie jak wiadomo, że to sen.

- Barnaby - 07-05-2010

[Obrazek: inception_lg.jpg]

- Mush Room - 07-05-2010

najlepszy ten z wodą.

- Craven - 07-05-2010

Ale wszystkie fajne.
Cotillard... nie wiedziałem, że występuje. Super.

- Craven - 07-05-2010

- brzydka kinówa nowego trailera.

- Snappik - 07-05-2010

Bydło na sali, gorsze niż w Polsce. Gdzie oni to nagrywali? W teksańskim chlewie ze świniami?

- Mental - 07-05-2010

coraz bardziej przekonuje się do tego filmu - na plakacie w zasadzie wszyscy są uzbrojeni, co tylko pokazuje, że broń palna to uniwersalne narzędzie przydające się w każdych warunkach - nawet podczas penetracji czyjegoś umysłuUśmiech