![]() |
|
Highlander - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Highlander (/Thread-Highlander--161) |
RE: Highlander - shamar - 04-03-2014 Highlander II (wersja pełniejsza nr 1 ?, choć wydaje mi się, że pewnych scen brakowało) - obejrzane po wielu latach. Ten film zasługuje na osobny temat. Ba, nawet na jakieś prace dyplomowe. Bo to jeden z niewielu przykładów, w historii kina, na totalne odmóżdżenie twórców. Nie wiem na czym jechali scenarzyści, którzy to napisali i na czym reżyser i aktorzy, którzy zgodzili się w tym uczestniczyć. Film w sam sobie jest durnowaty a jako kontynuacja to już w ogóle jakaś schizofreniczna wizja. Nie potrafię tego ocenić. Nie ma skali dla takich tworów. A czy mogło być jeszcze durniej? Okazuje się, że... tak. RE: Highlander - Gieferg - 19-03-2016 Zmontowałem sobie coś takiego w 2006 roku (moja pierwsza przymiarka do montażu video): Przez jakiś czas Lou miał to na swoim MySpace :) Ten film to jedno z moich guilty pleasures, kiedyś często się nim katowałem. Cytat:Serio? Coś przegapiłem... czym się różnią Są cztery wersje: - kinowa europejska - kinowa USA - Renegade Version - Special Edition http://www.joblo.com/horror-movies/news/highlander-ii-there-can-be-only-four-cuts---part-1 http://www.joblo.com/horror-movies/news/highlander-ii-there-can-be-only-four-cuts---part-2 Kiedyś czytałem o tym sporo na jednej świetnej stronce, ale to było dekadę temu i teraz nie mogę jej znaleźć. Co do wydań DVD - widziałem w polskich sklepach conajmniej trzy wydania, a na półce mam dwa (polskie SE 2DVD i francuskie z wersją kinową) Pierwsze polskie wydanie zawiera "Renegade Version" czyli najdłuższą wersję filmu (dłuższą również od Special Edition), ale jeszcze bez poprawionych efektów specjalnych, dodatki na tym wydaniu to kpina - jest tylko kilka minut "making of" (i to po chamsku ucięte, bo to początek dłuższego dokumentu z wydań zachodnich) opisane jako... zwiastun. Obraz niby 16x9/2.35:1 ale koszmarnej jakości. Plusem jest lektor, którym jest na tym wydaniu Knapik :D No i wydanie dwupłytowe od KINA ŚWIAT, już bez Knapika i ze śmiechu wartą drugą płytą okaleczoną w stosunku do wydań zachodnich które wyglądają tak: DVD Compare Net napisał(a):DISC ONE Warto wspomnieć, że edycja specjalna ma niby te poprawione efekty ale za to brakuje jej jednej sceny z wersji Renegade (strzelanina w końcówce tuż przed finałowym pojedynkiem). Była ona trochę bez sensu bo Connor dał babce karabin i kazał jej powstrzymywać atakujących strażników korporacji Shield (ja tam bym swojej kobiecie tego typu zadań nie powierzał, szczególni będąc nieśmiertelnym) podczas gdy sam poszedł rozprawić się z gen.Kataną :) Co do fabuły - planeta Zeist z wersji kinowej moze nie była genialnym pomysłem, ale wymienienie jej na "odległą przeszłość" to już idiotyzm do potęgi, który zabija wszelką logikę w tym filmie, przykład - gen Katana siedzi sobie w "odległej przeszłości" i obserwuje poczynania Connora w 2025 roku na ekranie zastanawiając się czy temu przypadkiem nie wpadnie do głowy wrócić do swoich czasów zanim zemrze, no żesz ku*wa skoro może obejrzeć rok 2025 to czemu nie zerknie trochę dalej w przyszłość? Odpowiedź: bo oryginalnie byli w tym samym czasie i obserwował tylko wydarzenia bieżące, co po zmianie fabularnej prowadzi do takich kwiatków. RE: Highlander - shamar - 19-03-2016 A już myślałem, że jakiś mod wydzielił OT z "Kruka" RE: Highlander - shamar - 29-03-2016 Główna przypomniała, choć do samego tekstu mam zastrzeżenia. 30 lat temu... RE: Highlander - Pelivaron - 23-11-2016 Chad Stahelski - ziomek od Johna Wicka, przymierzany też do stołka przy Deadpoolu 2 - reżyserem rebootu :) RE: Highlander - Gieferg - 23-11-2016 Do Deadpoola 2 przecież przymierzają Leitcha. RE: Highlander - Pelivaron - 23-11-2016 (23-11-2016, 11:31)Gieferg napisał(a): Do Deadpoola 2 przecież przymierzają Leitcha. No Leitch już reżyseruje Deadpoola 2. Gdzieś też widziałem jakieś newsy, że jednym z kandydatów miał być też Stahelski, no ale nieważne. Tak czy srak - Stahelski stanie za kamerą nowego Nieśmiertalnego. Teraz ciekawego kogo wybiorą do roli głównej. Jakoś nic mi ciekawego w głowie mi nie świta. Wazne, żeby nie padło na jakiegoś Kellana Lutza czy innego gagatka. RE: Highlander - marsgrey21 - 10-08-2022 https://collider.com/highlander-remake-henry-cavill-chad-stahleski-comments-new-movie/ Cytat:'Highlander' Remake with Henry Cavill Is "Closer Than We've Ever Been," Says Chad Stahelski RE: Highlander - Snappik - 10-08-2022 Nie to, że nie lubię Cavilla ale kolejny film w którym ma machać mieczem czy czymś innym średnio mi się widzi. No i jego postura ma się nijak do typowego everywhere-mana, a taki był właśnie Lambert - gość nie wyróżniał się niczym szczególnie w społeczeństwie. A tutaj? Mamy mieć koksa żyjącego od wieków. Zdecydowanie bardziej odpowiadałby mi Sebastian Stan lub Richard Madden. RE: Highlander - Dirk - 10-08-2022 Z drugiej strony koleś, który od wieków walczy z nieśmiertelnymi i jako jeden z nielicznych dożył do współczesności, właśnie jak najbardziej może być koksem. Ciągle trenuje, jest czujny... Kupuję to. RE: Highlander - shamar - 10-08-2022 (10-08-2022, 16:45)marsgrey21 napisał(a): https://collider.com/highlander-remake-henry-cavill-chad-stahleski-comments-new-movie/ Jeszcze nie zaczęli tego kręcić nawet? RE: Highlander - Corn - 10-08-2022 Mam tylko nadzieję, że nie zamkną historii w jednym filmie, że Ramirez nie zmartwychwstanie pod koniec filmu i zostaną przy sposobie mordowania, bo ten poprzedni scenariusz, który wyciekł był tragiczny RE: Highlander - marsgrey21 - 10-08-2022 Michael Fassbender by mi pasował na nieśmiertelnego, wygląda zwyczajnie, ma taki zadzior jak Lambert za młodu, były idealny. ![]() Co do Cavilla i jego postury, ten sam problem mam z Wieślixem, Cavill wygląda jak model który chodzi na siłownie, je proteinowe batoniki i regularnie wstrzykuje sterydy. Wygląd i siła nie mają nic do rzeczy, Marciano był silny jak skurwysyn, a wyglądał niepozornie, tak jak Cavill wyglądają goście którzy "mają wyglądać", w rzeczywistości facet by padł gdyby miał latać z prawdziwym mieczem przy takiej masie. RE: Highlander - nawrocki - 10-08-2022 Plus gra ostatnio w samych szrotach, racja. RE: Highlander - Snappik - 10-08-2022 Ciekawe, czy w ogóle zrobią remake z tymi samymi bohaterami czy może będzie to jakiś reboot z nową talią kart. Generalnie niewiele ryzykują, bo pierwsza część jest klasyką, ale z kolejnymi szmirami nie muszą się w ogóle liczyć i spróbować czegoś nowego. Pewnie Macleoda zachowają, ale Ramireza wcale tam nie musi być (wypadłby chyba zbyt kiczowato). RE: Highlander - shamar - 10-08-2022 Bo tym razem będzie Ramirezka. Zresztą mogę się założyć, że będą niesmertelne. Tak jak w serialu wprowadzili w którymś tam sezonie. RE: Highlander - Corn - 10-08-2022 Nieśmiertelne to żaden problem. Ja natomiast martwię się, że albo pójdą za bardzo od linijki albo wprowadzą durne pomysły. Gdybym to ja dostał to w swoje ręce to skupiłbym się na wątku Heather i podkreślił, że Connor po jej śmierci to w zasadzie „trup”, który żyje tylko po to wygrać bo za pomocą nagrody będzie mógł przywrócić jej życie. Nadałbym dzięki temu mocniejszy wydźwięk historii jak i samej zemsty. Do tego u mnie Ramirez miałby twarz 20latka, w rzeczywistości byłby to mentalny starzec ale wyglądający młodziej od MacLeoda - nauczyciel młodszy od ucznia, tego nie było ;) Dev Patel by się nadał. RE: Highlander - OGPUEE - 10-08-2022 Albo Mena Massoud, jeśli Ramireza miałby grać faktyczny Egipcjanin, a nie Szkot będący nie w tej roli co trzeba :). RE: Highlander - marsgrey21 - 10-08-2022 Ja to bym zmienił ideę "nagrody", bo na jednym filmie się nie skończy, a w oryginale też ten element mitologii wydawał się niezbyt przemyślany/pomysłowy. RE: Highlander - shamar - 10-08-2022 Scenariusz do którejś tam wersji leży ciągle gdzieś tam w necie. Czy będą na nim bazować czy napiszą nowy? Chu nolłs. |