![]() |
|
+ the Lords of Salem + - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19) +---- Wątek: + the Lords of Salem + (/Thread-the-Lords-of-Salem--2174) |
RE: + the Lords of Salem + - Snappik - 04-10-2012 Ekstra, Zombie robi coś wybitnie artystycznego i wizualnie tarmoszącego mosznę. Kibicuję mu, choć wyczuwam porażkę w Box Office i jakieś 5% na Rottenach ;) RE: + the Lords of Salem + - Mierzwiak - 04-10-2012 Wygląda jak jakieś pretensjonalne, artystyczne gówno które będzie krążyło po USA w jednej kopii. RE: + the Lords of Salem + - Lawrence - 04-10-2012 Ten zwiastun ma coś artystycznie napuszonego i europejskiego, nie wiem czy Mental coś takiego zaakceptuje? ;) RE: + the Lords of Salem + - Mental - 04-10-2012 Jako wielki propagator twórczości Roba Zombiego stwierdzam, że NIE WIEM, CO O TYM MYŚLEĆ. Dlatego spokojnie, bez ekscytacji wyczekuję premiery. RE: + the Lords of Salem + - Azgaroth - 05-10-2012 Jak dotąd byłem średnio zainteresowany nowym Zombie, ale to wygląda świetnie. Czyżby niszowe kino festiwalowe z dużą dawką symbolizmu? :) RE: + the Lords of Salem + - MauZ - 05-10-2012 tylko co tam robi: ![]() O_o RE: + the Lords of Salem + - Mental - 05-10-2012 Cytat:Czyżby niszowe kino festiwalowe z dużą dawką symbolizmu? :) Czyżbyś próbował mnie wkurwić? :) Z drugiej strony Zombie podkreślał w wywiadach, że to jego najbardziej artystyczny film, cokolwiek to znaczy - ja stawiam na długie ujęcia, szerokie kadry, statyczną kamerę etc. RE: + the Lords of Salem + - Azgaroth - 06-10-2012 (05-10-2012, 22:03)Mental napisał(a):Cytat:Czyżby niszowe kino festiwalowe z dużą dawką symbolizmu? :)Czyżbyś próbował mnie wkurwić? :) Jak skończy się tak jak podniecanie Valhalla Rising będę się turlał ze śmiechu :D RE: + the Lords of Salem + - raven.second - 05-02-2013 Nowy zwiastun. RE: + the Lords of Salem + - shamar - 06-02-2013 Wygląda jakoś groteskowo a nie strasznie. RE: + the Lords of Salem + - SonnyCrockett - 06-02-2013 widmo zombie z salem RE: + the Lords of Salem + - Lawrence - 20-02-2013 Wygląda to dziwnie. Czyżby Zombie chciał się pobawić w Lyncha? RE: + the Lords of Salem + - raven.second - 01-03-2013 http://zombiehamster.com/index.php/2013/03/01/the-lords-of-salem-2012/ Cytat:The Lords of Salem is a surrealist nightmare in the vision of Alejandro Jodorowsky, Roman Polanski and, most significantly, Ken Russell. Traditional narrative is dispensed with approximately two thirds into the feature, creating a sense of confusion and fear, akin to what is being experienced by our protagonist. A sinister and bleak nightmare, this may well be Rob Zombie’s darkest work yet. There are no fluorescent, jokey set pieces in this movie, as Salem isn’t a place where there is much laughter. Na facebookowym profilu Zombiego pojawił się link do tej recenzji. Przeczytałem, najciekawszy - moim zdaniem - fragment skopiowałem, czekam na film z niecierpliwością. RE: + the Lords of Salem + - Lawrence - 01-03-2013 Hm, Rob Zombie poszedł w kino artystyczne? Ciekawe jak na to autor tego tematu zareaguje? ;) RE: + the Lords of Salem + - Mental - 01-03-2013 Autor tego tematu wymownie milczy. RE: + the Lords of Salem + - slepy51 - 01-03-2013 Opinia kolegi grzESIa z forum dansemacabre potwierdza moje obawy: grzEGOrz napisał(a):do fanów Zombiego nie należę, ale też nie dissuję. niemniej jednak - panie Zombi, weź pan następną razą połowę tej kasy, która poszła w zdjęcia właduj w scenariusz. historyjka jest cokolwiek mdła, bez żadnego napięcia, i w ogóle ococho?, fatalnie napisanymi postaciami, scenami które wywoływały u publiki spazmy śmiechu a miały budzić niepokój jak się zdaje. no i to drewno koszmarne w głównej roli. zgroza, zgroza! Tak jak myślałem - technicznie i wizualnie super, ale w sumie o niczym, niestety. RE: + the Lords of Salem + - Mental - 02-03-2013 Zachciało się Zombiakowi zostać Bergmanem horroru albo pozazdrościł czterdziestu złotych palm Michasiowi Hanake i nakręcił artystyczne nie-wiadomo-co. RE: + the Lords of Salem + - Azgaroth - 02-03-2013 (06-10-2012, 17:49)Azgaroth napisał(a):(05-10-2012, 22:03)Mental napisał(a):Cytat:Czyżby niszowe kino festiwalowe z dużą dawką symbolizmu? :)Czyżbyś próbował mnie wkurwić? :) Hahaha :D RE: + the Lords of Salem + - Lawrence - 02-03-2013 ALE nie ukrywam, że teraz naprawdę jestem zainteresowany tym filmem. Nawet jak z tego wyjdzie pretensjonalny artystyczny kicz, to w sumie od Zombiego czegoś takiego się nie spodziewałem :) RE: + the Lords of Salem + - nawrocki - 02-03-2013 Ja tam wciąż czekam, nie patrząc na opinie. Zombie do tej pory mnie nie zawiódł i nawet jeśli to będzie ten pierwszy raz, załamywał rąk nie będę. |