![]() |
|
Expendables II (reż. Simon West) 2012 - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Expendables II (reż. Simon West) 2012 (/Thread-Expendables-II-re%C5%BC-Simon-West-2012--2255) |
RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Gieferg - 23-08-2011 Mefisto napisał(a):Ach, nie ma to jak błyśnięcie intelektem :) Właśnie błysnąłeś łącząc w jakiś tajemniczy sposób fakt nie znania przez ludzi jakiegoś gościa, występującego w filmach, których nie widzieli i/lub które ich nie interesują z intelektem. WTF? RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Mefisto - 23-08-2011 (23-08-2011, 11:43)SonnyCrockett napisał(a): Czy Donnie Yen dobry jest czy nie to mało istotne, w założeniach "Expandables" to miał być film wypakowany kultowcami z lat 80. taki hołd starym kopaczom. I Donnie jest jednym z nich. (23-08-2011, 12:33)Gieferg napisał(a): Właśnie błysnąłeś łącząc w jakiś tajemniczy sposób fakt nie znania przez ludzi jakiegoś gościa, występującego w filmach, których nie widzieli i/lub które ich nie interesują z intelektem. WTF? Cóż, po Tobie ignorancji można się spodziewać już od dawna (jestem Gieferg, wszystko przed 1950 r. i wszystko co czarno-białe jest be i w ogóle!), niemniej zamiast ruszyć dupę do google czy wikipedii i dowiedzieć się kto to, wolisz wypisywać powyższe wieści wszem i wobec - a to raczej nie świadczy o światłości :> RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Gieferg - 23-08-2011 Czy ja kiedykolwiek mówiłem że interesuję się kinem ogólnie? Cytat:ruszyć dupę do google czy wikipedii i dowiedzieć się kto to Po co? Wiem że to jakiś skośnooki fighter, którego gdzieś tam kiedyś widziałem, a to czy będzie w Ependables II mi wisi i powiewa. Na co mi wiedzieć że zagrał w jakimś "Jin yi wei", " Ji keung hei si" czy innym "Jie tou sha shou" których nigdy nie widziałem i nigdy nie obejrzę? Za to jakby Sho Kosugi się pojawił to bym się ucieszył. RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - raven.second - 23-08-2011 Dla mnie z kolei Sho Kosugi to jakiś azjata, którego nie kojarzę, nie widziałem z nim filmów i nie obejrzę i wisi mi, czy się pojawi w Expendables :* RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - MauZ - 23-08-2011 Bolo Yeung prawie dostał wpierdol już od każdego z tej obsady więc mogliby go dać do zbierania oklepu ;) a Sho Kosugi po 16 latach przerwy zagrał w filmie wyprodukowanym w 2009 roku więc Gieferg może zaszpanować znajomością azjatyckiego kopacza ;) RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - shamar - 23-08-2011 (22-08-2011, 22:31)Kinomaniak napisał(a): ...ale widzę że lubisz czytać między wierszami i dopisywać jakąś sobie ciekawą historie do tego. Ludzie to potrafią. Serio. Historia sama się dopisuje. (22-08-2011, 22:31)Kinomaniak napisał(a): Zrobię więc wyjątek i obejrzę, choć spodziewam się marnej kopii Jackie Chana i Jeta Li.Niie wiesz kto to Donnie Yen to o jakim my kinie kopanym gadamy? Rozumiem, że o amerykańskim i , ostatecznie, filmach z Chanem i Li? A Bruce'a Lee znasz? Zresztą,"marnej kopii"? O czym my w ogołe dysktujemy, przy takim argumencie. (22-08-2011, 23:41)Azgaroth napisał(a): Really. Nie każdy musiał obejrzeć film, który ty widziałeś. Tak rozumiem ale filmy były 2 więc rachunek nieznajomości się zmniejsza. (23-08-2011, 16:59)Gieferg napisał(a): Za to jakby Sho Kosugi się pojawił to bym się ucieszył. Sho mógłby być. Ale Sho musiał by być ninją. RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Gieferg - 23-08-2011 Ano lepiej by było jakby był :) Cytat:a Sho Kosugi po 16 latach przerwy zagrał w filmie wyprodukowanym w 2009 roku więc Gieferg może zaszpanować znajomością azjatyckiego kopacza Jakbym znał Kosugiego tylko z crapu pt. Ninja Assassin to nie miałbym powodu by chcieć go gdziekolwiek więcej oglądać (choć i tak był najlepszy z całego tego filmu). RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Azgaroth - 23-08-2011 Jak już wypisujemy nasze życzenia obsadowe to ja bym chciał Tony Jaa :) RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Kinomaniak - 23-08-2011 (23-08-2011, 16:59)Gieferg napisał(a): Sho Kosugi Znam i w przeciwieństwie do Donnie Yena to jest dla mnie ktoś. Tylko że w Expandables II pewnie nie przypadła by mu rola Nindży (23-08-2011, 18:10)MauZ napisał(a): Bolo Yeung prawie dostał wpierdol już od każdego z tej obsady więc mogliby go dać do zbierania oklepu ;) Znam i jestem całkowicie za tym pomysłem, oczywiście obsadzamy go w roli tego złego :) (23-08-2011, 18:20)shamar napisał(a): Historia sama się dopisuje. Historię tworzą ludzie (23-08-2011, 18:51)Azgaroth napisał(a): Jak już wypisujemy nasze życzenia obsadowe to ja bym chciał Tony Jaa :) A może Jason Scott Lee ? RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Mefisto - 24-08-2011 (23-08-2011, 16:59)Gieferg napisał(a): Czy ja kiedykolwiek mówiłem że interesuję się kinem ogólnie? Chyba coś tu robisz nie? Poza tym interesujesz się Expandebles II, więc choćby i to do czegoś zobowiązuje :P RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Gieferg - 24-08-2011 Na pewno nie do znajomości azjatyckiego kina kopanego, które mnie po prostu NIE INTERESUJE. Jakby nie Lethal Weapon 4 i Expendables, posty Hitcha na forum i jeden mój znajomy jarający się wschodnim kinem kopanym, Jeta Li też bym nie kojarzył bo nic więcej z nim nie widziałem. Cytat:Chyba coś tu robisz nie? Dyskutuję o tym ściśle określonynm wycinku kinematografii, któremu mam ochotę poświęcać swój czas i pieniądze. I nie, nie uważam tego za najmniejszy powód do wstydu że są rzeczy, którymi się nie interesuję i których nie oglądam. Czy od kogoś kto lubi słuchać muzyki oczekujesz że musi słuchać wszelkich jej gatunków? Nie puszczę sobie hip-hopu, techniawy ale i black metalu, bo po prostu nie lubię, nie czuję się zobowiązany do poznawania choćby tego co uchodzi za najlepsze w tych gatunkach. Z filmem jest tak samo. Wróćmy lepiej do tematu. RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Hitch - 24-08-2011 Tak, ale niektóre pozycje są tak dobre, że nieważne jest jakiego są gatunku. Lubisz wczesnego Seagala, a to jest kino kopane pełną gębą. Mniej więcej tak samo wyglądają poważne filmy Jeta Li, na czele z Pocałunkiem Smoka - mordobiciem wybitnym, do którego nawet samemu sensejowi Seagalowi z początków kariery brakuje paru punktów. RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Kinomaniak - 24-08-2011 Zaraz dojdziemy do punktu w którym okaże się że niektóre pozycję są wręcz obowiązkowe, więc po raz pierwszy i mam nadzieje ostatni zgodzę się z Gieferg. Wróćmy do tematu Expandables II, bo na razie zaczyna być tu więcej o kinie kopanym niż o kinie akcji. A co do tego komu i ile punktów brakuje to bym podyskutował... ale nie tu :) RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - shamar - 24-08-2011 (23-08-2011, 19:16)Kinomaniak napisał(a): A może Jason Scott Lee ? "Nie znam". (24-08-2011, 20:33)Gieferg napisał(a): I nie, nie uważam tego za najmniejszy powód do wstydu że są rzeczy, którymi się nie interesuję i których nie oglądam. Czy od kogoś kto lubi słuchać muzyki oczekujesz że musi słuchać wszelkich jej gatunków? Nie puszczę sobie hip-hopu, techniawy ale i black metalu, bo po prostu nie lubię, nie czuję się zobowiązany do poznawania choćby tego co uchodzi za najlepsze w tych gatunkach. Z filmem jest tak samo. Ale głupoty. RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Hitch - 24-08-2011 Kinomaniaku, kino kopane istniało na długo przed ogólnie przyjętym kinem akcji spod ręki Arnolda czy Sylwka. Także umniejszanie roli Jeta Li w zasługach dla tej gałęzi przemysłu filmowego jest co najmniej nie na miejscu, bo facet robi swoje dłużej, lepiej i częściej niż Arnold z Sylwkiem razem wzięci. RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Kinomaniak - 24-08-2011 (24-08-2011, 21:52)shamar napisał(a): "Nie znam". Więc z cyklu zgadnij kto to powiedział zacytuje ''Masz bana na swój nick. Zmień go.'' (24-08-2011, 21:57)Hitch napisał(a): Kinomaniaku, kino kopane istniało na długo przed ogólnie przyjętym kinem akcji spod ręki Arnolda czy Sylwka. Ale to jest oczywista oczywistość o której wiem ;) (24-08-2011, 21:57)Hitch napisał(a): Także umniejszanie roli Jeta Li w zasługach dla tej gałęzi przemysłu filmowego jest co najmniej nie na miejscu, bo facet robi swoje dłużej, lepiej i częściej niż Arnold z Sylwkiem razem wzięci. A kto mówi o umniejszaniu jego roli ?. Ja tylko uważam że więcej dla ogólnie pojętego przemysłu filmowego to jednak zrobił Arni z Sylwkiem, bo różnica między nimi a nim jest chociażby taka że oni stali się wręcz ikonami kina akcji a on jedną z wielu ikon kina kopanego. I tyle w temacie :) RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Mefisto - 24-08-2011 pięknie mijasz się z celem mojej uwagi :) (24-08-2011, 20:33)Gieferg napisał(a): Na pewno nie do znajomości azjatyckiego kina kopanego, które mnie po prostu NIE INTERESUJE. Nikt nie wymaga od Ciebie znajomości wg alfabetu azjatyckiego kina kopanego. Cytat:I nie, nie uważam tego za najmniejszy powód do wstydu że są rzeczy, którymi się nie interesuję i których nie oglądam. Tylko po co obnosić się z tym, i to w tak prymitywny, bezowocny sposób, jak powyżej, czyli: "już wiem czemu go nie znam - bo mam gdzieś, to i to" (a w przypadku gościa o nicku KINOMANIAK rozbrajające szczerością stwierdzenie "nie znam kolesia"). Po pierwsze WGAF co i gdzie masz, po drugie, skoro już rzucone zostało takie to, a takie nazwisko kultowca w filmie, który na pewno będziesz oglądał, to chyba wypadałoby się zainteresować. Równie dobrze ja mógłbym wejść do tematu o nowym Conanie, który widzę, że bardzo przypadł Ci do gustu, i napisać, że "już wiem, czemu nie oglądałem nowego Conana - bo mam gdzieś ten film". Tylko... no właśnie. RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Kinomaniak - 24-08-2011 (24-08-2011, 22:06)Mefisto napisał(a): A w przypadku gościa o nicku KINOMANIAK rozbrajające szczerością stwierdzenie "nie znam kolesia" Ale właśnie szczerością co warto podkreślić , poza tym to samo napisał bym o stwierdzeniu shamar (24-08-2011, 22:06)Mefisto napisał(a): Tylko po co obnosić się z tym, i to w tak prymitywny, bezowocny sposób Bo jest to szczerze, bo pokazuje to że brakuje komuś jaj tak jak niektórym tutaj, bo wreszcie on lubi być kontrowersyjny ? :P RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Hitch - 24-08-2011 Cytat:jedną z wielu ikon kina kopanego.Skoro tak ich wiele, to wymień kogoś poza nim, Brucem Lee i Jackie Chanem. Celowo pomijam amerykańską odnogę i reprezentujące ją niedojdy. Jet Li tak samo się napracował (a nawet bardziej) co Arnold i Sly, także w pełni zasługuje na bycie ikoną kina akcji. Z resztą jest nią bezapelacyjnie, a to że ty czy ktoś inny nie widział jego filmu żadnego (mówię o tych klawych pozycjach, nie badziewiu pokroju "Enforcera") to już tylko i wyłącznie wasz problem. Nie chceta, to nie oglądajcie, ale nie obnoście się z tym, sadząc przy okazji suchary. RE: Expandables II (reż. Simon West) 2012 - Kinomaniak - 24-08-2011 (24-08-2011, 22:18)Hitch napisał(a): Skoro tak ich wiele, to wymień kogoś poza nim, Brucem Lee i Jackie Chanem. Celowo pomijam amerykańską odnogę i reprezentujące ją niedojdy. Sammo Hung i Yuen Biao |