Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Iron Man 3 (2013) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Iron Man 3 (2013) (/Thread-Iron-Man-3-2013--2883)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

RE: Iron Man 3 - Danus - 23-10-2012

Przecież już w dwójce miał zbroję w walizce, którą wszędzie ze sobą woził. I jakby co zakładał ją w parę sekund.

RE: Iron Man 3 - Snuffer - 23-10-2012

Mi przeszkadza tylko Kingsley. Generalnie po tej ilości lipnych i śmiesznych produkcji w których wystąpił, nie umiem traktować go poważnie.

RE: Iron Man 3 - Wawrzyniec - 23-10-2012

Rozumiem Ravena. Założenie zbroi z walizki może i zajmowało kilka sekund, ale w ferworze walki to może znaczyć całą wieczność. Dzięki Extremis Stark zmieniłby się w X-menowego Colossusa, co też, moim zdaniem, nie byłoby fajne.

RE: Iron Man 3 - raven.second - 23-10-2012

(23-10-2012, 16:09)Danus napisał(a): Przecież już w dwójce miał zbroję w walizce, którą wszędzie ze sobą woził. I jakby co zakładał ją w parę sekund.

Patrząc na to, co się działo na torze wyścigowym, to Stark prawie stracił życie zanim dostał się do walizki :) Wawrzyniec świetnie podsumował, Stark + Extremis = Colossus.

RE: Iron Man 3 - Badus - 23-10-2012

Extremis to nie żadna zbroja wypływająca z bebechów Starka (ta to Bleeding Edge, pojawiła się w 2010r), a raczej coś w stylu genetycznego upgrade'u, który w komiksach dawał bardziej mentalne korzyści tj. szybsze przetwarzanie informacji, "widzenie" oraz kontrola obwodów elektrycznych i informatycznych. Przy odpowiednio zbudowanej zbroi (kilkaset pojedynczych elementów, nie monolit jak obecnie w filmach) Stark był w stanie założyć ją przyciągając do siebie elementy, jak zresztą widać w zwiastunie. Nadal jednak zajmowało to trochę czasu, więc spokojnie - raczej go nie przekozaczą pod tym względem ;)

RE: Iron Man 3 - raven.second - 23-10-2012

Badus, nie tylko genetyczny upgrade, bo to głównie jest "spodnia część kostiumu Iron Mana" dzięki której Stark może przywołać sobie zbroję. Bleeding Edge to zupełnie inna sprawa jest... i pewnie pojawi się w Avengers 2 dopiero (albo na samym końcu A2).

http://img842.imageshack.us/img842/6546/mfwu.jpg

RE: Iron Man 3 - Badus - 23-10-2012

No bo to jest "spodnia część kostiumu Iron Mana" - cały interfejs, czy jak kto woli, "odrutowanie" z cyberpunka, tylko, że na poziomie biologicznym ;) No i Stark nie trzymał jeszcze całej zbroi w ciele, dopiero przy tej Bleeding Edge Armor. Tylko to już kompletnie odjechany pomysł, nie wiem czy przetrawiłbym go w filmie :D

RE: Iron Man 3 - shamar - 23-10-2012

Jak 1 była średnia, 2 olałem, to ta wygląda dosyć fajnie.

RE: Iron Man 3 - Mefisto - 23-10-2012

Zwiastun ok - świetne jest ostatnie ujęcie, które chyba jasno daje do zrozumienia, że tym razem (w końcu) Stark mocno dostanie po dupie, a jego specyficzny charakter zostanie wystawiony na próbę. Czekam.

RE: Iron Man 3 - Lawrence - 23-10-2012

Wygląda ciekawie. Choć dalej nie mogę przekonać się co do Kingsleya jako Mandarina. Wolałbym, aby to był jednak jakiś azjatycki aktor i trochę młodszy. Ale OK, jeszcze nie widziałem go w akcji, po za tymi ujęciami w trailerze.

RE: Iron Man 3 - Pitero - 23-10-2012

kingsley to kiepski wybór. bo on niczym nie zaskoczy wiadomo jaki bedzie, jak ktoś oglądał ksiecia persji gdzie kingsley gra bad guya juz sobie moze wyobrazic jak zagra mandarina. a przypuszczam że tak samo

RE: Iron Man 3 - Mierzwiak - 23-10-2012

Pierdzielicie.

Chris Evans też był skreślony jako Kapitan Ameryka, bo przecież wcześniej już grał superbohatera?

RE: Iron Man 3 - Craven - 23-10-2012

Ben Kingsley po prostu wychodzi mi bokiem. Fajny aktor, ale ileż można. Mandaryna powinien zagrać po prostu jakiś azjata. A jak ma być ktoś znany to nie trzeba szukać daleko, bo przecież wszyscy uwielbiają Cary-Hiroyuki Tagawe :)

RE: Iron Man 3 - Mierzwiak - 23-10-2012

Mnie nie wychodzi, bo w sumie dawno go w niczym nie widziałem.

Druga sprawa, na nic szczególnie ciekawego w kwestii ironmanowego bad guya nie liczę, to nie Batmany Nolana, IM i IM2 powinny być na to najlepszym dowodem. Nie żebym miał coś przeciwko tamtym czarnym charakterom, ale też do listy najlepszych ich dopisać nie mogę.

RE: Iron Man 3 - Gieferg - 23-10-2012

W jedynce villain był jak dla mnie ok, w dwójce villain był do dupy i to nawet nie wina Rourke'a, który po prostu nie miał co grać, a jego postać brała udział tylko w jednej dobrej scenie (na torze wyścigowym). Do Kingsleya nic nie mam, choć mogli go trochę bardziej Mandarinowo ucharakteryzować. Ale jakby był Tagawa na pewno bym nie narzekał :P

RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 24-10-2012

(23-10-2012, 21:41)Craven napisał(a): Ben Kingsley po prostu wychodzi mi bokiem. Fajny aktor, ale ileż można. Mandaryna powinien zagrać po prostu jakiś azjata.
A jezeli filmowy Mandarin to nie Azjata?

Kingsley nie przypomina tutaj jakoś szczegolnie roli z Prince of Persia czy innych filmow. Jest spoko. Nie ma co pieprzyć.

RE: Iron Man 3 - Perfik - 24-10-2012

Ale wiecie, że ojciec Kingsleya jest Pakistańczykiem, czyli jakby nie patrzeć on sam jest pół-azjatą? ;)

RE: Iron Man 3 - shamar - 24-10-2012

Ale pisząc "Azjaci" ludzie nie mają na myśli arabusów czy Hindusów.

RE: Iron Man 3 - Huntersky - 24-10-2012

Ten Mandaryn ma ponoć nie być typowym azjatą z komiksu, ale zlepkiem kilku kultur, dlatego ma włosy samuraja w zestawie z brodą i kałachem Osamy.

RE: Iron Man 3 - Arahan - 24-10-2012

Mnie też Kingsley odrzuca. Sam trailer ok. Niby poważniejsze tony, ale wątpię by zdecydowali się na jakieś zdecydowane ruchy w sprawie fabuły. Co do Mandaryna - nie wiem w jakim przedziale czasowym będzie się dział film (z tego co mówi Tonny to raczej po Avengers), więc całkiem możliwe, że koleś będzie miał magiczne moce.