![]() |
|
Filmowe marzenia - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Filmowe marzenia (/Thread-Filmowe-marzenia--2930) |
RE: Filmowe marzenia - Veers - 31-10-2012 "Zapomnij o Ziemi" McApp w wersji filmowej. Moim zdaniem jedna z najlepszych space-oper jakie czytałem i sprawdziły by się na ekranie. Widzę tę scenę ataku Imperium Vulmotu na Układ Słoneczny i zniszczenie Ziemii w prologu, a potem napięcie rośnie. Drugie marzenie Honor Harrington Webera na ekranie. Z tego co mówił autor na spotkaniu autorskim w Nidzicy, trwają prace nad ekranizacją pierwszego tomu "Placówka Basilisk". Ale dopiero w marcu przyszłego roku będzie wiadomo czy film powstanie. Co do "Gwiezdnych Wojen" to marzy mi serial "Opowieści z Kantyny" (jest taki zbiorek opowiadań) kręcony w stylu krótkich epizodów z róznymi bohaterami w uniwersum. Coś na wzór "Opowieści z krypty" czy "Twilight Zone". RE: Filmowe marzenia - Craven - 31-10-2012 (30-10-2012, 20:10)raven.second napisał(a): Ja widziałem Zew Cthulhu w wersji filmowej i jestem zadowolony, a sam film polecam. Szkoda, że twórcy dali dupy przy kolejnym filmie. Nie widziałem drugiego, ale racja. Zew Cthulhu z 2008 urywa mordę. Coś niesamowitego. RE: Filmowe marzenia - desjudi - 31-10-2012 he he he :) Jakaś szansa jest, choć mizerna :) RE: Filmowe marzenia - simek - 31-10-2012 Jeszcze Nowsza Trylogia raczej na pewno nie spełni czyichś marzeń, a dodatkowo zdaje mi się, że pomysł na serial aktorski pójdzie do piachu. RE: Filmowe marzenia - Martinipl - 31-10-2012 Danus - w odp. na twojego posta: mam scenariusz i opowiadanie o takiej inwazji jaką chcesz. Akcja dzieje się w Polsce (sceny ukazane, bo rzecz dotyczy całego świata). Na końcu jest bardzo zadowalający/niepodziewany twist a walka trwa w mieście praktycznie cały czas. Dodam, że TAKI film wyprodukuję jak uzbieram zakładany budżet (brakuje mi jeszcze z 0.5M - planowany 1.2M - powinno styknąć). To jest mój życiowy cel (pierwszy z kilku w temacie filmowym). RE: Filmowe marzenia - military - 31-10-2012 Cytat:mam scenariusz i opowiadanie Pochwal się, poczytamy.:) RE: Filmowe marzenia - Martinipl - 31-10-2012 nie - bo to jest do antologii :) RE: Filmowe marzenia - Danus - 31-10-2012 Chcesz na niego wydać 1,2 mln? To już wiem, ze nie zrozumiałeś mojego filmowego marzenia. RE: Filmowe marzenia - Martinipl - 31-10-2012 zrozumiałem i mam plan. Kwestia jest doboru odpowiedniej załogi do wykonania tego planu. U nas można wydłubać nawet wielkie widowisko, o ile się nad tym wystarczająco pomyśli. Dowodem tego (no, może nie w Polsce) są niskobudżetowe filmy zza granicy. I to jest to, co ja chcę wydać (albo raczej - będę mógł) ale przy takiej produkcji chciałbym zebrać sponsorów/wizjonerów i pulę powiększyć na ile to możliwe. Tak czy siak - za kilka lat dopiero to ruszę, więc do tego czasu jest jeszcze sporo do opracowania :) RE: Filmowe marzenia - Danus - 31-10-2012 Kto Ci będzie robił CGI? :P RE: Filmowe marzenia - military - 31-10-2012 Jakie CGI? Widzowie oczekują miniatur i efektów analogowych.:) RE: Filmowe marzenia - Danus - 31-10-2012 Nie da się takiego widowiska zrobić bez CGI:) RE: Filmowe marzenia - patyczak - 31-10-2012 Wynajmie się grupę statystów z Marsa. RE: Filmowe marzenia - military - 31-10-2012 Danus, oczywiście że się da - w ID4 prawie nie ma CGI, a pod względem efektowności mało co mu dorównuje. RE: Filmowe marzenia - The Vujek - 01-11-2012 Marzy mi się film o terminatorze wysłanym w czasy II Wojny Światowej w celu zlikwidowania III Rzeszy. RE: Filmowe marzenia - Bucho - 01-11-2012 Grindhouse jak rozumiem :) RE: Filmowe marzenia - The Vujek - 01-11-2012 Obowiązkowo :) Zresztą w świecie filmów niskobudżetowych wszystko się może zdarzyć, więc kto wie :) RE: Filmowe marzenia - Andre - 01-11-2012 Polecam zajrzeć tutaj. http://www.scenariuszfilmowy.pl/ Można znaleźć całkiem sporo ciekawie napisanych projektów. RE: Filmowe marzenia - Joe Chip - 05-11-2012 Marzenia? Mam swój pomysł na film, który by się dział cały we śnie. Zawsze pozostaje wynająć rysownika i przerobić to na historyjkę obrazkową. Ktoś chętny do współpracy? :P A propo Terminatora. Kto sobie pomyślał co by było gdyby Skynet wygrał? I co robił by później? To by wyglądało mi jak wariacja Transformerów - po wybiciu ludzkości do nogi Skynet zajmuje się budowaniem cywilizacji maszyn, powstają roboty na kilka metrów wysokości, cała Ziemia zostaje zcybernetyzowana. Później też księżyc i Mars a po drodze rozsiane kilka stacji kosmicznych. Eksploaracja galaktyki. Maszyny zyskały by indywidualność, osobowość na przestrzeni lat. Podzieliły by się na grupy w którym być może same między sobą zaczęłyby walkę o władzę. RE: Filmowe marzenia - simek - 13-11-2012 Jeszcze zapomniałem o czymś o czym pół życia marzę - biografia Talleyranda. Niestety nie ma żyjącego reżysera, który by się nadawał, bo chciałbym żeby to wyglądało jak Barry Lyndon, a tego poziomu nikt prędko nie osiągnie. W roli głównej widziałbym Seymoura Hoffmana, jednak jako, że nie lubię zabaw z charakteryzacją to film mógłby opowiadać właściwie tylko o Kongresie Wiedeńskim. Koniecznie z oryginalnymi językami. |