![]() |
|
Niezgodna (The Divergent Series) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Niezgodna (The Divergent Series) (/Thread-Niezgodna-The-Divergent-Series--3683) |
RE: Niezgodna (The Divergent Series) - nawrocki - 22-03-2015 Przed seansem "Chappie" leciał zwiastun tego i na głos śmiałem się z dziewczyną z Woodley'owej. Nie jestem z tego dumny, no ale... Look at her. RE: Niezgodna (The Divergent Series) - raven.second - 22-03-2015 Cytat:W hollywoodzkiej skali tomboy'a, oceniającej autentyczność i ikrę twardych lasek, mamy taką Sigourney Weaver z Aliensów, Emily Blunt z EOT, czy Jennifer Lawrence z Hunger GamesWymieniam JenLaw na tę panią. A po tych fotkach mam ochotę obejrzeć całość, będzie niezła beka, nie ma innego wyjścia :) RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Lawrence - 21-05-2015 Ha, jak mogłoby być inaczej: Naturalnie finał podzielą na dwa filmy: Allegiant I i II RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Juby - 21-05-2015 Pisałem o tym już w pierwszym poście tego tematu. RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Juby - 09-07-2015 ![]() Nie mogłem się powstrzymać. :P Obejrzałem Zbuntowaną i stwierdzam, że jest troszkę lepsza od Niezgodnej, głównie dlatego że przyzwyczaiłem się już do tego absurdalnego świata i byłem gotowy na potężną dawkę głupoty, a dostałem tylko słabe, przewidywalne teenage kino rozrywkowe. Od samego początku film popełnia ciężkie grzechy - Żałosna ekspozycja zaraz po logach (hologramy everywhere)! - Morda Jai Courtney'a już w pierwszej scenie filmu! - Scena koszmaru (tani zabieg filmowy)! - Zaraz po tytule "Zbuntowana" główna bohaterka pokazuje jaka jest zbuntowana i... ścina włosy! Przy użyciu zwykłych nożyczek robi to jak zawodowa stylistka, ma nawet blond pasemka! :P Dalej ogląda się dość bezboleśnie. Jest sporo akcji, niezła muzyka, trochę efektów (dużo lepszych niż w pierwszej części). Jest też masa dziur scenariuszowych (np. jedna z postaci w trakcie filmu znika i pojawia się w innym miejscu), sporo zwrotów akcji, które możemy przewidzieć 10 minut zanim nastąpią, Naomi Watts wyglądająca młodziej i ładniej od głównej bohaterki (co ona robi w takim filmie?), słabe dialogi i dalej ciągnięty ten beznadziejny wątek romantyczny. Ale na szczęście Zbuntowana w przeciwieństwie do poprzednika nie wygląda jak kalka Igrzysk śmierci ani ich sequela, no i największy plus 3/10 PS Druga część zarobiła w USA $20 mln mniej od poprzednika, a trójka wychodzi na tydzień przed premierą Batman v Superman. Wygląda mi na to, że w końcu jakieś studio przejedzie się finansowo na podzieleniu ostatniej części trylogii na dwa filmy. ;) RE: Niezgodna (The Divergent Series) - raven.second - 09-07-2015 Cytat:Nie mogłem się powstrzymaćJa też. To prawdziwe guilty pleasure, bo głupotek i braku logiki jest tu masa, ale wchodzi to naprawdę bezboleśnie, a i wygląda całkiem zacnie - progres jest. Mizerny, ale jest, bo grzechów dorzuciłbym jeszcze sam początek czyli życie u rolników, noszenie wiader z wodą i w ogóle sielankę, "twist" z perkusistą z Whiplash, całe dwie sceny Raya Stevensona (w pierwszej coś tam smęci do syna, w drugiej dostanie w łeb i tyle go widać), a także tych bezdomnych, bezfrakcyjnych i w ogóle bez- mających normalne społeczeństwo, lekarzy, żarcie i ogromną armię piechoty. Skąd i jak, nie wiadomo, skoro 4 razem z Trisem spuścili srogi łomot chyba tuzinowi tych ziomków w pociągu :D Cytat: Naomi Watts wyglądająca młodziej i ładniej od głównej bohaterkiNie poznałem jej z początku, a każda kolejna scena powodowała u mnie niezły mindfuck - kojarzyłem buźkę, ale coś mi nie pasowało i do samego końca nie wierzyłem, że to ona. RE: Niezgodna (The Divergent Series) - nawrocki - 09-07-2015 Nawet Teller z Courtneyem są ładniejsi niż główna bohaterka, więc to żadna sztuka, oczywiście nie ujmując nic Naomi. ;) RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Juby - 10-07-2015 Nie ogarniam forumowego hejtu "za twarz" na Damona przy braku takowego hejtu na Tellera. W Whiplash był świetny, ale to straszny twarzowiec. Pasuje do swojej roli w tych filmach. PS RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Juby - 11-09-2015 Zadebiutowały plakaty do kolejnych dwóch części. Lionsgate/Summit pozytywnie mnie zaskoczyło, bo darowali sobie śmieszne "Part 1" i "Part 2" w podzielonej na dwa filmy ostatniej części trylogii, tylko wymyślono nowy tytuł dla ostatniego filmu. ![]() ![]() Nawet nie wnikam co to znaczy. :P RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Juby - 15-09-2015 Shailene w końcu wygląda ładnie. RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Snappik - 11-01-2016 Te uniwersum jest tak bezdennie głupie i kiczowate, że....aż jestem ciekaw co się wydarzy w ostatnich 2 odsłonach :) Przyznam się bez bicia, ostatnie dni spędziłem na seansach Niezgodnej i Zbuntowanej - zadziwiające, że oba tytuły weszły mi łatwiej niż ostatnie Igrzyska Śmierci. Tutaj nikt nie próbuje sztucznie wyolbrzymiać powagi całej sytuacji, scenarzyści ani przez moment nie przekraczają granicy, która powoduje, że oglądanie staje się nieznośne. Oczywiście można toczyć bekę z faktu, że średnia wieku wszystkich rezydentów w Chicago to jakieś 19,26 lat (najstarsi są chyba rodzice bohaterów), frakcje podzielono na zasadzie "bo tak", a główna bohaterka to JenLaw wannabe itd. Tylko, że ogląda się to całkiem dobrze i bez wypalania komórek nerwowych. Cytując mem ze Spidermanem - jest huyowo, ale stabilnie. Niezgodna - prezentacja świata leży i kwiczy, fabuła przez 2/3 filmu zgrabnie zawiązuje wątek treningu i rozwija postać Tris, jest nawet kilka ładnych widoczków i przemoc dawkowana jak przez kroplówkę (wszystko odbywa się poza planem lub w wersji blood-free). Końcówka zaczyna posysać i w sumie finał nie budzi już żadnych emocji, nie jest ani śmieszny ani tragiczny. Jest nijaki. 4/10 Zbuntowana - jest trochę lepiej, choć dalej niestety wakacyjnie i...komputerowo. Sen, halucynacje, symulacje, wszystko w zasyfionym do granic CGI, które pozwala robić demolkę na niespotykaną skalę, a przez które film wygląda bardziej sztucznie od pierwszej odsłony. Tak czy siak, tempo jest znacznie lepsze niż w jedynce, kilka akcji wypada fajnie, a Winslet wypada aktorsko najlepiej z całej ekipy (co nie dziwi). To plus kilka śmierci ważnych postaci powoduje, że na kolejną odsłonę czekam :) 5/10 Jai Courtney to obecnie numer jeden wśród znienawidzonych przeze mnie aktorów. W momencie postanowiłem dodać do oceny Zbuntowanej punkcik :) To najlepsza scena w całym filmie! RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Mierzwiak - 17-01-2016 Insurgent Po jakichś 15 minutach mój mózg dał za wygraną i po prostu wpatrywałem się w ekran nie mając pojęcia co się dzieje, bo i po co miałbym wiedzieć? Nic tu nie ma sensu. Biegają z karabinami, są jakieś orgie ostentacyjnego CGI, a Woodley - która jak dla mnie mogłaby być spokojnie nominowana do Oscara za Fault In Our Stars - tutaj daje popis aktorstwa tak złego, że oczy bolą a uszy krwawią. Jest też idiotyczny McGuffin i związana z nim próba polegająca na symulacjach do których podłączana jest Woodley, a jedną z symulacji trzeba przejść... zdając sobie sprawę, że jest się w symulacji. Wysiadam. Muzyka jest całkiem niezła. 2/10 tylko dlatego, że Fant4stic, Hitman i Jupiter były ZNACZNIE gorszym syfem. RE: Niezgodna (The Divergent Series) - jarod - 17-01-2016 Woodley jest przecież kapitalną aktorką - The Spectacular Now, The Descendants, White Bird in the Blizzard, The Fault.... Obok Wasikowskiej IMO najbardziej zdolna aktorka tego młodszego pokolenia - no ale zarabiać przecież na czymś trzeba ;) RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Gieferg - 18-01-2016 Słyszałem kiedyś od znajomej o książce ale aż do dzisiaj nie wiedziałem, że to sfilmowano o_O Cytat:na Damona przy braku takowego hejtu na Tellera. Nie widziałem z Tellerem jeszcze nic, niczego mi nie zepsuł,, więc na razie nie mam powodu go hejtować :P Cytat:bo darowali sobie śmieszne "Part 1" i "Part 2" w podzielonej na dwa filmy ostatniej części trylogii, tylko wymyślono nowy tytuł dla ostatniego filmu. To się chwali, całość potem lepiej wygląda na półce ;) RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Juby - 18-01-2016 Nikt jeszcze o tym nie wspomniał - po prawdopodobnej klapie części trzeciej (już druga zarobiła mniej niż pierwsza, a ta będzie mieć premierę na tydzień przed BvS) premierę czwórki pt. The Divergent Series: Ascendant przeniesiono z marca na 9 czerwca 2017. Rozwalił mnie polski tytuł trzeciej części. Pierwsza to "Niezgodna", druga "Zbuntowana", a trzecia "Niezgodna: Wierna"! :D Po kiego grzyba zamiast konsekwentnie jechać jednym słowem, postanowili zrobić podtytuł. Wygląda i brzmi idiotycznie. RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Mierzwiak - 18-01-2016 (18-01-2016, 15:10)Juby napisał(a): "Niezgodna: Wierna"Chciałbym widzieć swoją minę gdy zobaczyłem to na fillmwebie. Brak słów :) RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Pitero - 18-01-2016 Ktoś ogląda te parchy? Ha ha, już pierwsza część to był straszny kał, co tam robiła Kate Winslet do dzisiaj się zastanawiam. Przy tym filmie "Igrzyska śmierci" wypadają jako świetny film, to jest poziom "Zmierzchu" czyli wszystko czego potrzebuje dzisiejsza gimbaza :) P.S. Do najbardziej utalentowanych aktorek młodego pokolenia oprócz Woodley i Wasikowskiej dorzucić Brie Larson no i Jennifer Lawrence i Emmę Watson. RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Bogdan - 18-01-2016 To Watson pokazała gdzieś coś szczególnego? :) Pytam serio, może nie widziałem. RE: Niezgodna (The Divergent Series) - Snappik - 18-01-2016 (18-01-2016, 20:03)Pitero napisał(a): Ktoś ogląda te parchy? Ha ha, już pierwsza część to był straszny kał, co tam robiła Kate Winslet do dzisiaj się zastanawiam. Przy tym filmie "Igrzyska śmierci" wypadają jako świetny film, to jest poziom "Zmierzchu" czyli wszystko czego potrzebuje dzisiejsza gimbaza :) Igrzyska Śmierci, zwłaszcza w ostatnich 2 odsłonach niesamowicie NUDZĄ, są też przeraźliwie głupie - a głupota w połączeniu z nudą to już zbyt wysoki level tolerancji jak dla mnie. Są tak nijakie, że nie wywołują żadnych emocji, a bohaterowie tej historii - oprócz Lawrence - są mi totalnie obojętni. W Niezgodnej jest przynajmniej materiał na bekę, 50 prawd objawionych, a na ekranie dzieje się o wiele więcej, no i same filmy wyglądają jak solidny blockbuster, a nie jak kolejny paw w szaroburej stylistyce. Z dwojga złego wolę Niezgodną, jakkolwiek to brzmi :) RE: Niezgodna (The Divergent Series) - jarod - 19-01-2016 Cytat:To Watson pokazała gdzieś coś szczególnego? :)Nie. |