Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Imitation Game (2015) reż. Morten Tyldum - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: The Imitation Game (2015) reż. Morten Tyldum (/Thread-The-Imitation-Game-2015-re%C5%BC-Morten-Tyldum--3851)

Strony: 1 2 3

RE: The Imitation Game (2015) - f.lamer - 23-03-2015

no, sam nie wiem. bo "jak ja bym był gejem" to bardziej zależałoby mi żeby po obejrzeniu filmu ta konserwatywna babcia zapamiętała że geje to takie sympatyczne chłopaki, geniusze i cisi bohaterzy. a nie że geje to ci którzy się całują z języczkiem.
stary dylemat àla gay pride parade, która przekonuje jedynie już przekonanych

RE: The Imitation Game (2015) - Mefisto - 06-01-2016

W porządku film - tak po prostu. Dobrze zrobiony, dobrze zagrany, sympatyczna muzyka. Taki standard, ale ogląda się naprawdę przyjemnie i ani razu nie spojrzałem na zegarek, a nawet parę razy złapałem się na śledzeniu akcji z naprawdę dużym zainteresowaniem.

7 / 10

RE: The Imitation Game (2015) reż. Morten Tyldum - shamar - 19-11-2017

1/10

Za wiarygodność historyczną. I nie chodzi tu nawet o aspekt polski bo pominęli, przekręcili o wiele więcej faktów, które przypisali jemu.

RE: The Imitation Game (2015) reż. Morten Tyldum - f.lamer - 20-11-2017

ojej, znowu z hollywoodzkich filmów nie da się uczyć historii. smuteczek...

RE: The Imitation Game (2015) reż. Morten Tyldum - al_jarid - 20-11-2017

(20-01-2015, 09:34)simek napisał(a): Taki se tam filmik, jego miejsce jest w publicznej telewizorni w niedzielny wieczór.

Prorok, czy co?
Publiczna telewizornia wzięła sobie do serca Twój wpis sprzed lat.

RE: The Imitation Game (2015) reż. Morten Tyldum - shamar - 20-11-2017

(20-11-2017, 10:21)f.lamer napisał(a): ojej, znowu z hollywoodzkich filmów nie da się uczyć historii. smuteczek...

Ja bym to nazwał inaczej - znowu hollywoodzki film świadomie kłamie, sieje propagandę. Szczególnie rozje...ły mnie te napisy końcowe o "milionach uratowanych istnień" i "przyspieszeniu zakończenia wojny".

I WSZYSTKO to dzięki jednemu człowiekowi, co wymyślił maszynę i rozszyfrował system po... "hail hitler".

RE: The Imitation Game (2015) reż. Morten Tyldum - Snappik - 27-07-2020

(06-01-2016, 01:59)Mefisto napisał(a): W porządku film - tak po prostu. Dobrze zrobiony, dobrze zagrany, sympatyczna muzyka. Taki standard, ale ogląda się naprawdę przyjemnie i ani razu nie spojrzałem na zegarek, a nawet parę razy złapałem się na śledzeniu akcji z naprawdę dużym zainteresowaniem.

7 / 10

Po wczorajszym seansie mam dokładnie takie same spostrzeżenia. Dobry, nic ponadto. Cumberbatch wypada z Knightley bardzo sympatycznie, ale to Dance rozdaje karty w każdej scenie w której się pojawia. Akcja jest dynamiczna, nie nudziłem się, ale jak spojrzałem po seansie na IMDB że twórcom wpadło 8 nominacji do Oskara to troszkę kopara mi opadła. Nie mniej warto obejrzeć, nawet jeśli jest w tym dużo przekłamań historycznych.