Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Złote Maliny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Złote Maliny (/Thread-Z%C5%82ote-Maliny--3860)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Złote Maliny - Pitero - 22-01-2018

Zgadzam się ze wszystkim choć większości nie widziałem (ale wierzę, że to słabe filmy jak choćby Transformery) ale naprawdę przesada z tą nominacją dla Jennifer Lawrence. W "mother!" zagrała jak dla mnie najlepszą, najdojrzalszą rolę w karierze.

RE: Złote Maliny - harlequinade - 28-01-2018

Bardem jak najbardziej zasłużył ale Lawrence? Tylko dla tego ją nominowali, że jest znana a oni lubią rozgłos

RE: Złote Maliny - Gieferg - 28-01-2018

Bardem za Salazara? Poebao?

A Transformers powinno zebrać komplet malinek.
Ta seria w ubiegłym roku pieprznęła o dno, jakoś nigdy się nie spodziewałem, że którejś części nie będę miał najmniejszej ochoty powtarzać albo, że będę miał ochotę opuścić salę kinową w połowie seansu, a tu zaszło i jedno i drugie.

RE: Złote Maliny - harlequinade - 28-01-2018

Po pierwsze z takim tekstem to proszę nie do mnie, następnym razem po prostu pozostawię takie chamstwo bez odpowiedzi. Po drugie nie widziałam nowego POTC bo po co, ale w mother! był beznadziejny.

RE: Złote Maliny - Gieferg - 28-01-2018

Nie pisałem do Ciebie, tylko komentowałem tę idiotyczną nominację (nie wiem jak tam Mother, nie widziałem i nie zamierzam), ale akurat w PotC był bardzo w porządku.

RE: Złote Maliny - Kryst_007 - 04-03-2018

A oto i laureaci wczorajszych Malin:

Najgorszy film: "Emotki. Film"

Najgorsza aktorka: Tyler Perry ("Boo 2! A Madea Halloween")

Najgorszy aktor: Tom Cruise ("Mumia")

Najgorsza aktorka drugoplanowa: Kim Basinger ("Ciemniejsza strona Greya")

Najgorszy aktor drugoplanowy: Mel Gibson ("Co wiecie o swoich dziadkach?")

Najgorsze ekranowe połączenie: dwie jakiekolwiek wnerwiające emotki obok siebie ("Emotki. Film")

Najgorszy remake, sequel lub plagiat: "Ciemniejsza strona Greya"

Najgorszy reżyser: Tony Leondis ("Emotki. Film")

Najgorszy scenariusz: "Emotki. Film"

Miło, że Lawrence "obeszła się smakiem", ale Watson zdecydowanie zasłużyla sobie za "The Circle". Za to szkoda Gibsona, choć po prostu tak z czystej sympatii.

RE: Złote Maliny - OGPUEE - 04-03-2018

Maliny wreszcie dokonały czegoś, czego nie mogły dokonać Oscary! Film animowany został nagrodzony w najważniejszej kategorii!

:)

RE: Złote Maliny - Gal Anonim - 04-03-2018

Lol, Maliny jak zawsze równe miarodajne, co Oscary. Mel Gibson jest fajny w Daddy's Home 2. Cały film jest raczej meh niż żenujący, a jego występ jest po prostu sympatyczny.

RE: Złote Maliny - Szaman - 04-03-2018

Mel Gibson jest moim zdaniem okropny w tym filmie, nazwałbym to nawet najgorszym występem w całej jego długiej karierze. Jest znudzony, zażenowany, zupełnie nieobecny, a każdy jego grymas i gest pokazuje jak bardzo chciałby już wrócić do domu z grubym czekiem.

RE: Złote Maliny - Kuba - 04-03-2018

(04-03-2018, 12:28)Crov napisał(a): Lol, Maliny jak zawsze równe miarodajne, co Oscary.

Nie lubie tego stwierdzenia. Maliny to bekowe nagrody dla frustratów które nikogo nie interesują bo są kompletnie z czapy. Oscary przy nich to 100% sprawiedliwe i sensowne nagrody.

RE: Złote Maliny - simek - 04-03-2018

Zgadza się. Maliny to nigdy nie były miarodajne nagrody, czyli nigdy nie nagradzano autentycznie najgorszych filmów roku, zazwyczaj malinę dostają kiepskie/średnie filmy w których gra ktoś znany.

RE: Złote Maliny - Gieferg - 09-02-2020

Rambo obsypany nominacjami do malin, pewnie dlatego, że rasistowski i pokazuje złych meksykańców (choć z drugiej strony to przy okazji tej serii norma).
Terminator i SrałWarsy oczywiście niezagrożone #girlpowerFTW.

RE: Złote Maliny - simek - 09-02-2020

Rambo te maliny to dostaje za sam tytuł, pewnie nawet nikt tego nie ogląda w komisjach, jeśli tam jakieś są.

RE: Złote Maliny - Krismeister - 09-02-2020

Kogo obchodzą te bezbekowe nagrody.

RE: Złote Maliny - Pelivaron - 03-03-2021

https://www.onet.pl/film/onetfilm/365-dni-na-dlugiej-liscie-zlotych-malin-ma-szanse-w-siedmiu-kategoriach/3pcvb7q,681c1dfa

Historia pisze się na naszych oczach.

[Obrazek: comment_AfqprkDGpceaMyeqODw550Li4guD36xD.gif]

RE: Złote Maliny - Corn - 03-03-2021

Nie rozumiem srania się o ten film. Erotyk jak wiele innych, a ludzie dostają białej gorączki.

RE: Złote Maliny - Dr Strangelove - 03-03-2021

Nie znam historii Złotych Malin, ale był wcześniej jakiś polski film z nominacjami czy może nawet coś wygrał?

RE: Złote Maliny - Pelivaron - 03-03-2021

Jest to pierwszy tytuł ever :)

RE: Złote Maliny - Kryst_007 - 03-03-2021

Na 200% nie. Choć z filmów nieanglojęzycznych jest jeden znany mi przypadek, kiedy to do Maliny nominowany był włoski "Pinokio" Benginiego.

RE: Złote Maliny - Dr Strangelove - 03-03-2021

No to faktycznie wzruszenie jak najbardziej na miejscu :)
Trzymam kciuki żeby była jakaś statuetka.