Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Zagadki (https://forumkmf.pl/Forum-Zagadki--15)
+--- Wątek: MasterKadr 2016 - edycja jesienna (/Thread-MasterKadr-2016-edycja-jesienna--4407)

Strony: 1 2 3 4

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Lawrence - 25-10-2016

Dziękuję Sonny, dzięki Tobie udało mi się wysłać moje głosy. Nigdy Ci tego nie zapomnę ;)

Mega podchwytliwa ta ostatnia rudna.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - SonnyCrockett - 25-10-2016

Obym tylko nie dostał kwiatów do domu...Albo jakichś innych akcji ala John Hinckley Jr. ;)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 25-10-2016

Czuję że przez ten jeden dodatkowy dzień MK stracił nieco na swojej dynamice ale przynajmniej sporo dzieje w czołówce, nikt nie może czuć się pewnie, czy będą jakieś przetasowania w klasyfikacji generalnej? zapewne. Mimo kilku zmyłek poszło Wam całkiem nieźle.:

1.It Follows - projekt plaża. nawrocki, Mefisto , Cassel,  Crash oraz Craven +1pkt
2.Sherlock Holmes: A Game of Shadows - próbowaliście kiedyś organizować sobie pracę w ten sposób? świetna metoda ale "ścianka" z czasem zaczyna drażnić współlokatorów o zaskakująco wysokim poczuciu estetyki. Mapę niecnych poczynań drMoriarty poznał nawrocki,Mefisto i Crash
3.Olympus Has Fallen - Lawrence i Baretto typują White House Down, reszta dobrze.
4.Moon - Żniwa na księżycu. Prawie wszyscy. Baretto celuje w drugi dzień niepodległości.
5.A Nightmare on Elm Street - jw, tym razem Lawrence nie obstawia pewniaka mylnie rozpoznając inny klasyk: Christine
6.Wayne's World - Każdy.
7.We're the Millers - Kupiłem orkę. Jedynie Lawrence bez punktu.
8.Hot Time Tub Machine 2 - nawrocki, Mefisto, SonnyCrockett, Craven wiedzą że znając przyszłość można ustawić się nie tylko obstawiając wyniki meczów ale także w branży muzycznej. Crash był blisko - celował w jedynkę.
9.Gremlins 2: The New Batch - Cassel bez punktu, btw wiedzieliscie że na vhs ta scena była inna? te klimaty:
10.Animatrix - Tylko nawrocki,Cassel i Mefisto, reszta poszła w Matrix Rewolucje.
11.Big Lebowski - Lawrence najwidoczniej nie widział.
12.Clash of the Titans - Łatwe. Wszyscy.
13.Johnny Mnemonic - Zakładałem że ktoś strzeli w kosmiczny odlot z 2001 ale nie, jednak było kilka nieoczekiwanych pudeł które są miodem na moje serce. Crash i Baretto myślą że to TRON. nawrocki, Mefisto, SonnyCrockett i Lawrence rozpoznali prehistoryczne wyobrażenia o cyberprzestrzeni. btw. coś mi mówi że CDProjekt podejmie to zagadnienie i będzie można tak cyber-surfować w nadchodzącym Cyberpunku, czy tak się stanie? Czas pokaże, tymczasem koniec dygresji.
14.American Reunion - Zgodnie z moim demonicznym planem sporo strzałów w różne części Terminatora. Poprawnie Sherminatora rozpoznali nawrocki, Baretto i Craven.
15.Inglourious Basterds - Cassel i Lawrence bez punktu, odpowiednio  Superman i  Village of the Damned
16.Ted - Kto nie wypatrzył Marky Marka i strzelił we Flasha Gordona? nawrocki i Crash. Kto odgadł narkotyczny trip z Teda?  Mefisto, SonnyCrockett, Cassel, Lawrence i Craven. baretto blisko (Ted 2)
17.Sin City - Jedynie Crash nie rozpoznał inwentaryzacji sprzętu przed akcją Marva
18.Napoleon Dynamite - Pegasus XING!!!! nawrocki, Mefisto, SonnyCrockett, Crash i Craven robią to dobrze
19.The Brothers Grimsby - Moją intencją było zachęcić was do strzałów w hardkorowego Henry'ego, Sonny i Lawrence tak też uczynili. nawrocki uczynił inaczej strzelając w KickAssa1 (tam chyba nie było
sekwencji fpp ale nawet ja mogę się mylić). Crash i Baretto nie gardzą humorem barona cohena.
20.Hidalgo - Eeryday is Caturday. Pędzącego zwierza nikt nie rozpoznał.
21.Marsjanie atakują - Sonny napisał: "Nie wiem co to ale koleś po lewej wygląda jak jak Bryan Cranston", niedawno oglądając ten film pomyślałem to samo. Ale to nie on:> Tylko nawrocki i Lawrence.
22.22 Jump Street/30 Jump St.: Flight Academy  - To było nikczemne z mojej strony ale nikt nie dał się zmylić chociaż liczyłem na strzały w top gun i hot shots 1;)
23.Rango - Niektórzy nie dostrzegli kabla na wykrywaczu metalu (albo myśleli że to sznurek. nie mnie osądzać). Cassel i Crash celują w dolarową trylogię a Craven bez strzału.
24.Race To Witch Mountain - Cassel i Lawrence bez punktu.
25.Godzilla: Final Wars - Myślałem że będzie więcej problemów i tylko Crash spudłował typując Zillę rolanda. tak, Zille, japończycy z Toho oficjalnieodebrali Emmerichowskiej interpretacji boski pierwiastek z nazwy i się z tym nie kryją. poważnie.
26.Transformers - nawrocki blisko (zemsta upadłych) ale tam nie było wątków marso-centrycznych. parę strzałów w Marsjanina.  Cassel, Lawrence,  Baretto i Craven rozpoznali.
27.Ciacho - Najgłupsze polskie komedie oglądają wszyscy poza Mefisto i Crashem:) . Niedawno gdzieś na forum mignęła mi informacja że to krótkie ujecie jest montażem i Żmuda tak naprawdę nie pokazała swoich bimbałków. czy ktoś mógłby rzucić trochę światła na tą sytuacje? Czy Polacy dysponowali wówczas taką technologią?

Wyniki tego etapu:
23.nawrocki                      
21.Mefisto
20.Craven                          
19.SonnyCrockett          
16.Baretto         
15.Cassel            
15.Crash                             
13.Lawrence                    

Klasyfikacja generalna:
67.nawrocki
67.Craven                          
66.Mefisto
59.Crash                             
56.SonnyCrockett                          
48.Cassel                           
43.Lawrence                                    
42.Baretto                         

Oto ostatni etap, aby było ciekawiej zwiększyłem liczbę screenów aby każdy miał szanse na zdobycie wiekszej ilości punktów. Kto wykorzysta nową sytuację? Kto nie wytrzyma presji?
Lawrence raportuje że blisko deadline'u były kłopotu z imgurem, zostawianie wszystkiego na ostatnią chwilę może być ryzykowne.
Achtung, jest stosunkowo mało filmów dla dorosłych ludzi natomiast nazbierało się sporo sajfajów i horrorów, z naciskiem na te drugie , wiem ze je uwielbiacie:) Z racji ilości screenów na odpowiedzi czekam do 23:59 w niedziele.

http://i.imgur.com/ZcsTnrP.jpg

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Baretto - 25-10-2016

Kilka głupich pomyłek, szkoda. Teraz to jest dopiero poziom Hard, na pierwszy rzut oka rozpoznałem niecałe 10 kadrów, może później odgadnę jeszcze kilka, ale i tak na pewno pójdzie mi słabo.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Mefisto - 25-10-2016

54?!!! ja pierdole

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - SonnyCrockett - 25-10-2016

Jest hardcore. W trudności (mało oglądam horrorów) i ilości ale z ok. 25 punktów powinienem ugrać.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Mefisto - 25-10-2016

34 i 36 to na pewno z filmów? :>

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - nawrocki - 25-10-2016

Tak, z filmów, potwierdzone info. :)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Craven - 26-10-2016

A mi się finałowa runda wydaje łatwiejsza ciut. Ale jak zwykle wyjdzie w praniu.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - nawrocki - 27-10-2016

No, ja nie powiem, nad kilkoma kadrami spędziłem trochę czasu, bardzo fajna, wymagająca runda. :)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Lawrence - 28-10-2016

Dla mnie trudna runda. To, że tam widzę parę kadrów i jestem w stanie je zgadnąć to nie znaczy, że wiele zarobię punktów. Ale podoba mi się, że zbliża się Halloween i jednak sporo grozy jest w tych kadrach. To dobry timing, pochwalam :) W sumie MasterKadr z samymi horrorami też byłby spoko. :)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Lawrence - 28-10-2016

Wciąż za krótka filmografia, plus ograniczenie do jednego twórcy byłoby zbyt proste.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - nawrocki - 31-10-2016

To co, dzisiaj wyniki?
[Obrazek: giphy.gif]

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Cassel - 31-10-2016

54 kadry? Toż to dwie normalne rundy, też bym się nie wyrobił, mój rekord to był 48. :P

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 31-10-2016

Witajcie. Wybaczcie opóźnienie ale wyniki będą dopiero jutro rano:( Aby zaspokoić głód wiedzy rzucę wam trochę zakulisowych informacji:
- 54 kadry to jednak dużo, niektórzy się wykruszyli
- doszło do znacznych przetasowań w rankingu
- odpowiedzi jednego z graczy robią wrażenie (no-life:) )

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Craven - 31-10-2016

Zapomniałem na śmierć. Ale poszło mi słabo więc pewnie spadnę nisko...

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 01-11-2016

Kobiety płaczą, psy szczekają a koty drapią - właśnie zakończył się kolejny Master Kadr.

Chciałbym podziękować wszystkim biorącym udział. Organizacja MK była bardzo ciekawym zajęciem, często nie dawaliście się nabrać na podpuchy a czasem proste kadry pozostały nie trafione.

wyniki ostatniej rundy, używając języka młodzieżowego: nawrocki zniszczył system. Na ostatniej prostej odpadł Crash.

51.nawrocki                                                                                                                                                                 
35.Craven
33.Mefisto
32.Cassel
29.SonnyCrockett          
19.Lawrence
12.Baretto

W teorii większa pula punktów do zdobycia miała dać nadzieje na wskoczenie wyżej w rankingu, w praktyce pokazała tylko dominację mastermindów z czołówki. Fakt, było zaskakująco dużo horrorów, powiedzmy że to z racji halloween :) Czy termin konkursu i okoliczne
święta powinny odciskać na nim swoje piętno? To i inne pytania można zadać samemu sobie w zadumie przy okazji kontemplowania kadrów ostatniego etapu, oto one:

1. High-Rise - nawrocki, Mefisto i Cassel są na bieżąco z nowościami albo zwyczajnie skojarzyli wypasiony penthouse, Lawrence próbował z happening.
2. The Life Aquatic with Steve Zissou - łódź podwodna i czerwone czapki nawrocki,Mefisto,SonnyCrockett i Lawrence dobrze połączyli fakty, Baretto nie (Click)
3. Głosy - wszyscy nie licząc Baretto i Lawrence'a
4. Land of the Lost - j.w. - Sonny który celował w Parnassusa
5. Land of the Dead - To z tej gorszej trylogii trupów Romero. George się pogubił ale akurat Land... da się obejrzeć bez skrzywienia, Lawrence i Baretto dopisują do listy "do nadrobienia".
6. Ave, cezar! - film w filmie. Takie kadry lubię, mnóstwo strzałów w 10 przykazań jedynie Mefisto zachował jasność umysłu.
7. Poranek kojota - program przeprosinowy telewizji TVM...wait, TVM? W Smoleńsku jest TVM-SAT, to znaczy że te dwa filmy dzieją się w tym samym universum? nawrocki, SonnyCrockett i Baretto dobrze orientują się w smoleńsk cinematic universe.
8. Konopielka - jazda pożegnalna, Lawrence strzelał w białą wstążkę, wiem że pisałem o nie sugerowaniu się AR ale bez przesady:) nawrocki, Mefisto i Cassel wiedzieli.
9. Without Waring - mało znany film telewizyjny który kiedyś był poszukiwany na forum (pamiętam przynajmniej kilka powracających zapytań z wczesnej fazy życia forum). Tylko Craven. Baretto: War Games, Mef: Meteor, ale gdybym miał dać coś z nutką sci-fi i Connerym to byłby to Zardoz:)
10. Mr. Bean's Holiday - Niby trudne ale łatwe. Lawrence i Baretto bez punktu.
11. Robocop 2 - Zawsze sie trochę prototypuje. Nieudane testy następcy Robo rozpoznali wszyscy.
12. Shocker -  Finał horroru Wesa Cravena jest zwyczajnie szalony. Niestety nikt nie rozpoznał pogoni przez kanały telewizyjne (sic!).
13. Art. of steal  - Kaskader Mike wychodzi z Warszawskiego więzienia które niepokojąco przypomina lochy, ale zaraz, co to za most? Jestem ze stolycy i nie kojarzę:) Nawrocki i Craven, śmieszek Lawrence napisał Warsaw in Budapest :)
14. Step Brothers - Centaur - czyli marzenie wiecznie niezaspokojonej żony. Cassel i nawrocki wiedzą. Mefisto strzelał w rok pierwszy (tam nie było elementów fantasy, full realizm:))
15. Live Free or Die Hard - Ostatnie chwile pięknej MaggieQ. nawrocki, Mefisto, Cassel,, Baretto i Craven +1pkt.
16. World Trade Center - nawrocki,  SonnyCrockett, Cassel i Craven. Ktoś tam w drugiego Zoolandera.
17. Monsters - Oczywista oczywistość. Ale nie dla Baretto.
18. The Dyatlov Pass Incident - nawrocki, Mefisto, Cassel i Craven są na bieżąco z filmografią Harlina.
19. Crank: High Voltage - Hołd dla filmów Toho czy może kolejna scena wymyślona po wciągnięciu o jedną kreskę za dużo? Cassel wali w Tango&Cash (chyba ucieczka z więzienia) ale nie zauważył skali. nawrocki, Mefisto,SonnyCrockett i Lawrence +1
20. Fletch - Lawrence i Baretto nie rozpoznali Chevy'ego
21. Dark Shadows - Było kilka strzałów, niektóre dziwne, nie będę wymieniał, nawrocki i Sonny punktują.
22. Blade 2 - Mefisto i Sonny nie rozpoznali animkowego Snipesa.
23. Sabotage - "Za prawdę powiadam Wam: Kto widział Sabotaż uprzednio co do Suicide Squad nie łudził się." Za obydwa filmy odpowiadał Zły Ayer, nie mylić z Dobrym Ayerem od Furii i Bogów Ulicy. Nawrocki Cassel i Craven nie mylą.
24. Boo-san-haeng- Świeży horrorek z południowej Korei, błyskawiczna przemiana i zombi na podwójnym speedzie. Dla miłośników World War Z obowiązkowo, nawrocki i Craven widział (albo doczytał o Busan na peronie).
25. Bride of Chucky - Maska Jasona V. miała Was zmylić ale nawrocki, Craven i Sonny nie dali się.
26. Wolves - LOBO! Mamoa to urodzony Lobo, nie wiem jakim cudem obsadzono w roli Aquamana, a moze w DCU Aquaman będzie Lobem? Anyway, Wolves to pocieszny dobry-zły film, nie przegapcie go a w szczególności końcowej bitwy futrzaków:) nawrocki. Mefisto, SONY Krokiet i Craven zarabiają, Lawrence rozpoznał Mamoe ale strzelił w inny film z Mamoą: Kula w łeb (z tego dałbym rozebraną Rosati jeśli już).
27. The Last House on the Left - Nigdy nie byłem fanem mikrofalówek, jedzenie z nich jest jakieś takie gumiaste i bez polotu. Wie o tym Garret, ale o nim w mikrofali nie wie Lawrence i Baretto.
28. Apocalypse Now - Klasyk. nawrocki, Mefisto, SonnyCrockett i Lawrence mają punkt
29. Big Trouble in Little China - Beholder. Wszyscy. btw. słyszeliście o tym ?: http://ichabod.pl/kurt-russel-spotka-kurta-russela-w-nowym-komiksie/
30. Las Vegas Parano - o dziwo dużo pudeł. Tylko nawrocki i Sonny wiedzieli.
31. Hard Rain- nawrocki,Mefisto,SonnyCrockett,Lawrence i Craven słusznie rozpoznali film w którym Morgan Freeman...
32. The Day the Earth Stood Still - GORT w remake'u. Każdy.
33. Green Room - Tylko nawrocki i Mefisto widzieli to fenomenalne filmidło, co jest z wami?
34. Mission to Mars - dużo strzałów, nawet ich nie wymienie bo jestem taki leniwy ale mam siłe żeby napisać że nawrocki rozpoznał poglądową animacje kosmitów.
35. Drag me to Hell - Nie dzieje się najlepiej kiedy kozy zaczynają gryźć ludzi. Baretto bez punktu (black sheep - ????????????????????)
36. Demolition (2015) - Dziwne przebłyski w świadomości Jake'a. Tylko nawrocki
37. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows - filmy dla małych dzieci uważnie oglądają: nawrocki , Cassel, Lawrence,Baretto oraz Craven
38. Robin Hood - Lawrence i Baretto bez punktu, jak będziecie nadrabiać to celujcie w wersje na TVP - ma świetne tłumaczenie (poważnie)
39. G.I. Joe: The Rise of Cobra - nawrocki Sonny i Craven.
40. Child 44 - Lawrence i nawrocki
41. Time Machine - Baretto bez punktu
42. Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian - każdy
43. Westworld - nawrocki, Mefisto, Cassel i Craven nie ograniczają się tylko do serialu HBO
44. The Purge: Election Year - j.w. ale bez Mefa
45. They Live - ONI ŻYJĄ! Baretto śpi. chyba każdy mu zazdrości, gdyby tak znowu obejrzeć ten film po raz pierwszy...
46. Reign of Fire - ogrywanie spektaklu "Star Wars" było łatwe. Wszyscy.
47. You're Next - Cassel , Mefisto i nawrocki
48. King Kong Lives - wszczepianie rozrusznika wielkie małpie, co oni...Baretto , Craven i nawrocki
49. Hodejegerne - Ta scena ma sporo sensu. Nawrocki , Mefisto i Cassel
50. Pentameron - Salma zajada się surowym sercem. Baretto ją poznał ale wybrał zły film (Frida nie jadła surowego serca). reszta ok.
51. The Cell - Słynna scena z koniem. nawrocki,SonnyCrockett,Cassel,Lawrence i Craven
52. Ocean's 12 - Baretto, Mefisto i nawrocki
53. 1408 - Tylko Lawrence i Mefisto bez punktu
54. Nice Guys  - Mefisto i nawrocki zarabiają na jednorożcach.

Klasyfikacja generalna (na 138 punktów możliwych):

miejsce1: 118 i nawrocki

miejsce 2: 102 i Craven        

miejsce 3: 99 i Mefisto        
poza podium:
85.SonnyCrockett          
80.Cassel            
62.Lawrence     
54.Baretto         

Wielkie gratulacje dla zwycięzcy, kilkanaście punktów przewagi – wow. Mefisto był blisko wskoczenia na drugie miejsce ale nie udało się. Mój przekaz dla wszystkich: oglądajcie (jeszcze) więcej filmów:)
Nie zapominajmy o tych którzy odpadli po drodze: Juby, Crash, Predator i Berus.    
[*]

P.S. Mefisto. Tak USS Men of Courage "dawno" wyszedł.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - nawrocki - 01-11-2016

[Obrazek: 2688828-8792216391-tumbl.gif]

Gratuluję sobie, jak i reszcie konkurencji, no i przede wszystkim wielkie propsy dla organizatora. :)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Baretto - 01-11-2016

Ostatnie miejsce :( Widać, że mam jeszcze sporo filmów do nadrobienia. Chyba tylko 3 etap był dla mnie w miarę prosty, reszta była trudna, a zwłaszcza ostatni etap: 12/54, coś słabiutko, ale trudno, może następnym razem pójdzie mi lepiej.

Tak czy siak, gratulacje dla zwycięzcy i organizatora.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Cassel - 01-11-2016

Dzięki za grę i za doskonałą zabawę, gratulacje dla zwycięzcy, ukłony dla kolegów. Sezon konkursów 2016 uznaję za zakończony (chyba). ;)