![]() |
|
Oscary 2020 - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Oscary 2020 (/Thread-Oscary-2020--5186) |
RE: Oscary 2020 - Art.k - 15-05-2019 (14-05-2019, 12:48)Mierzwiak napisał(a): LOL Ostatnio odwiedziłem Thora w Nowym Agardzie. Wrócił z kosmosu, nie dogadywał się z Quillem, a toporek przekazał niejakiemu Beta Ray Billowi. Popiliśmy i pograliśmy z Korgiem i Grandmasterem (to jest noobmaster69) w Fortnite. Sorry Mierzwiak, że nie zaprosiliśmy Cię, ale zbyt byś sobie ironizował. RE: Oscary 2020 - Pelivaron - 15-05-2019 To jakiś trolling. Nie ma sensu lykac i odpowiadać. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pisał o Endgame w kontekście nominacji oscarowych (innych niż techniczne). RE: Oscary 2020 - Art.k - 15-05-2019 (15-05-2019, 11:15)Pelivaron napisał(a): To jakiś trolling. Nie ma sensu lykac i odpowiadać. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pisał o Endgame w kontekście nominacji oscarowych (innych niż techniczne). Wyrażenie własnych marzeń i od razu trolling - myślenie użytkowników forum. Mam prawo od zdania, ironii i nie możecie mnie zbanować, gdyż pan Rafał Donica radził mi tu pisać, jeśli coś chcę, nie pod komentarzami na stronie KMF RE: Oscary 2020 - Gieferg - 15-05-2019 Cytat:i nie możecie mnie zbanować Wanna bet? ;) Dobrze wiedzieć, że DUX jeszcze pamięta o forum. RE: Oscary 2020 - Kuba - 15-05-2019 "i nie możecie mnie zbanować, gdyż pan Rafał Donica radził mi tu pisać" To w takim razie temat zamknięty. Mam nadzieje, że teraz te śmieszki powyżej dostaną bany. A poza tym spokojnie. Z doświadczenia powiem ci, że za nierealne marzenia/bardzo dziwne opinie banów sie nie dostaje, ale dużo czasu minie zanim przestaniesz dostawać bęcki co post...chyba, że jesteś shamarem, wtedy ten okres nigdy się nie zakończy. RE: Oscary 2020 - Kuba - 03-06-2019 Akademio, wybaczam wszystko!!!! ![]() ![]() Honorowe Oscary 2020 <333 Jeszcze niech mi nagrodzą za rok Tatsuya Nakadaia. RE: Oscary 2020 - Pelivaron - 03-06-2019 Honorowe maja jeszcze mniejsze znaczenie niż normalne. Nie jaram się. RE: Oscary 2020 - Kuba - 03-06-2019 Niby masz racje, ale ja tam się ciesze, że Lynch dostanie coś w końcu i dołączy do całkiem prestiżowego grona zdobywców tego honorowego Oscara :P No i Studi który jest aktorem jaki raczej nie miał większych szans na zdobycie normalnej nagrody to chyba największa niespodzianka. RE: Oscary 2020 - Kryst_007 - 03-06-2019 Za taki wybor mogę im wybaczyć nawet deszcz nagród dla "Bohemian Rhapsody" i "Panterki" ;) RE: Oscary 2020 - Bradesinarus - 03-06-2019 Super wiadomość! Szkoda, że nie doceniono go wcześniej za genialne "Mulholland Drive", ale lepiej późno niż wcale! RE: Oscary 2020 - Pelivaron - 03-06-2019 Właśnie o to chodzi, że Lynch to koleś który powinien mieć Oscara zdobytego w normalny sposób. A nie jakiś honorowy :/ Mulholland Drive to mistrzostwo. RE: Oscary 2020 - Szaman - 01-07-2019 Znowu mała rewolucja w Akademii, tym razem 800 nowych członków, ale dobranych nie tylko pod kątem koloru skóry jak to bywało ostatnimi czasy. https://www.hollywoodreporter.com/news/new-academy-members-2019-revealed-full-list-1221972?utm_source=twitter&utm_medium=social RE: Oscary 2020 - Kuba - 07-08-2019 W końcu jakieś fajne zmiany: - Akademia ma nowego szefa, Davida Rubina, pracuje przy castingach - BAFTA od najbliższego rozdania będzie wręczana również w kategorii najlepszego castingu. Niewykluczone, że taka sama kategoria zostanie też wprowadzona w ramach Oscarów, super informacja. RE: Oscary 2020 - Szaman - 07-08-2019 Znaczy chodzi tutaj o kategorię podobną do SAG dla najlepszej obsady? RE: Oscary 2020 - Kuba - 07-08-2019 Z tym, że dostawać ją będą chyba dyrektorzy castingów. RE: Oscary 2020 - srebrnik - 07-08-2019 Fajne, faktycznie. O ile rozumiem, to chodzi o "najlepszy dobór aktorów do ról", a nie sam w sobie występ ekipy. RE: Oscary 2020 - Kuba - 07-08-2019 Jeszcze coś dla kaskaderów i wszelkiego rodzaju choreografów by się przydało. Fajny byłby też rozdział kategorii efektów specjalnych na te praktyczne i komputerowe, ale obstawiam, że to generalnie zbyt skomplikowane oraz nieoczywiste w wielu przypadkach aby ktokolwiek chciał się w to bawić. RE: Oscary 2020 - simek - 07-08-2019 Z otwartymi ramionami przywitałbym kategorię najlepszej/najlepiej dobranej obsady, ale pytanie, czy w przypadku Oscarów nie będzie jak zwykle rozczarowania i nominowane będą właściwie z automatu wszystkie filmy mające więcej niż jedną aktorską nominację? W sumie rzadko kiedy trafia się film, gdzie czuje się, że cała obsada jest ekstra, ale nikt konkretny nie zasłużył na nominację. W praktyce to David O. Russel miałby zapewnione nominacje w tej kategorii do końca życia ;) Podział na efekty komputerowe i fizyczne bez sensu, zwłaszcza, że znakomita większość dużych produkcji ma mnóstwo i tego i tego, więc to trochę dublowanie kategorii i pewnie 80% filmów powtarzałaby się w jednej i drugiej. Oscary 2020 - srebrnik - 07-08-2019 To o czym mówisz, to i tak problem większości kategorii. Chyba tylko efekty i kategorie dźwiękowe potrafią się wyłamać z tego schematu i nie zawsze służą do nabijania nominacji największym faworytom. RE: Oscary 2020 - Kryst_007 - 07-08-2019 Pamiętając ten kabaret jaki chciał rok temu odwalić John Bailey, to z nowym przewodniczącym może być tylko lepiej :P Też myślę, że niezbyt trafiony ten przykład z podziałem na efekty praktyczne i komputerowe, bo to już mi pachnie trochę cofnięciem się do prehistorii (podział zdjęć czy kostiumów na filmy czarno-białe, jak i kolorowe swego czasu chwilowo działał). Jak już w poprzednim oscarowym wątku wspominałem - kategorie dla kaskaderów i choreografów byłby w sumie całkiem niegłupim posunięciem. |