![]() |
|
The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] (/Thread-The-Terminal-List-aka-Lista-%C5%9Bmierci-Amazon--6469) |
RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 04-07-2022 Paszczak napisał(a):I ponoć wyleciała najsłynniejsza scena książki, w której Reece Nie wypadła. Jest trochę inaczej zaaranżowana, ale poza tym wszystko jest: wypruwanie flaków, próba "chodzenia", wszystko realistyczne i bez groteski. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Craven - 04-07-2022 Po trzech odcinkach jest letnio. Pratt raczej nadaje się na dobrodusznego gamonia niż na jakiegoś Navy Seala, ale nie jest zły i się stara. Całościowo to taki ot akcyjniaczek, mniej przerysowana wersja Reachera, ale fabularnie Reacher podszedł mi bardziej, tu chyba za dużo uwagi jest na tym co się Prattowi psuje w głowie o co się dzieje naprawdę. Tyle na razie, dziś może uda się wciągnąć kolejne trzy odcinki. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Kluski - 04-07-2022 Na czym oglądacie? RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 04-07-2022 Amazon Prime. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - simek - 04-07-2022 Masz w nazwie tematu jaka platforma to robi i emituje :P RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 04-07-2022 Craven napisał(a):Pratt raczej nadaje się na dobrodusznego gamonia niż na jakiegoś Navy Seala Dokładnie. Mój problem z Prattem jest właśnie taki, że on ma zbyt dobroduszną twarz. Trudno przebić się przez tę warstwę dobroci, żeby dostrzec w nim furiata (momentami sadystę-furiata), pogrążającego się w szaleństwie zemsty. Są momenty, gdy w jego spojrzeniu widać czarną rozpacz i niepohamowany gniew, ale należą one do rzadkości. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 04-07-2022 Podejrzewam, ze połowa operatorów NAVY Seals wygląda właśnie jak Pratt - mijasz takiego takiego na ulicy i nawet nie wiesz, że może zrobić z ciebie mielonkę w 0,3 sekundy. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Pelivaron - 04-07-2022 A czy np Motyl wygląda na gościa, który mógłby zrobić z ciebie mielonkę w 0,3 sekundy? Wg mnie nie. Nie każdy ma paskudny ryj jak Jason Clarke. Chociaż wolałbym, żeby Pratt biegał non stop z brodą. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 04-07-2022 No właśnie tu nie tyle chodzi o wygląd, co o brak tej dobroci na twarzy :) Wiem, że to czepianie sie trochę na siłę, ale po Prattcie średnio widać, że stracił cały oddział i że RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 04-07-2022 Skończyłem. Poziom utrzymany, jestem zadowolony. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Corn - 04-07-2022 Czytam sobie książkę, wchodzi lekko bo to w zasadzie wakacyjne czytadło. Opisy przyrody są tutaj krótsze niż opisy broni jakich używa bohater, no i amerykanska flaga powiewa tutaj na kazdej stronie. Polecam jeśli ktoś jedzie niedługo na jakieś all inclusive czy coś w tym stylu :) Serial sprawdzę po skończeniu to porównam jak wiernie to przeniesli RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 05-07-2022 Skończyłem i podejrzewałem, że tak to będzie spuentowane. TTL stanowi kanon kina zemsty. Wszystko w nim jest ze wszystkich filmów o zemście ever. 9/10. Wkrótce oglądam ponownie i wtedy może wywalę dłuższy wpis. Ogólnie super uczucie, kiedy na coś bardzo czekasz i to coś nie rozczarowuje, wręcz przeciwnie: dostarcza po całości. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 05-07-2022 Dokładnie, od pierwszej zajawki miałem nadzieję na poważne kino zemsty i nic bardziej nie cieszy jak to, że dostałem to co zwiastun obiecywał i nawet jeszcze więcej. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Pelivaron - 05-07-2022 Obejrzałem 4 odcinek i ten serial ma takie fajne małe rzeczy, które sprawiają, ze czuję, że jest to poważne podejście do tematu. Nawet jako totalny laik czuję, że twórcy traktują widza poważnie. Chodzi o takie małe rzeczy, jak: Jeśli chodzi o tego typu seriale to chyba ostatni raz taką satysfakcje z oglądania czerpałem przy okazji "Zero zero zero". RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 05-07-2022 Po planie kręciło się mnóstwo operatorów jednostek specjalnych i komandosów, dlatego wszystko wygląda tak full pro. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 05-07-2022 Jeden z fajniejszych motywów to: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Nemo - 05-07-2022 Rzeczywiście jako kino zemsty świetna rzecz. Bardzo spodobały mi się sceny ścigania go w górach i ten motyw z obsunięciem się ziemi. Nieco zaskakujący finał, ale z drugiej strony po wyjaśnieniu sytuacji z sekretarz DOD, od razu się domyśliłem, kogo brakowało na liście. Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Dr Strangelove - 05-07-2022 Niezłe to jest, nawet powiem, że fajnie się ogląda, ale całość ma taki kreskówkowo-komiksowy charakter który mnie jednak nie wciąga. Takie gorsze "Taken". A już ten "final boss" (chyba?) fatalnie dobrany, wygląda jak swój własny ochroniarz. Po 3 odcinkach naciągane 7/10. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Krismeister - 05-07-2022 No cóż, oglądaj dalej xd RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 06-07-2022 Z Finał Bossem wiąże się jeden z lepszych motywów w tym serialu |