Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
A jednak żyje - tekst military'ego i dyskusja o SF - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: A jednak żyje - tekst military'ego i dyskusja o SF (/Thread-A-jednak-%C5%BCyje-tekst-military-ego-i-dyskusja-o-SF--725)

Strony: 1 2 3 4 5 6

- Mierzwiak - 21-10-2007

Jakuzzi napisał(a):Na czym polega kino efektywne?
Może to złe sformułowanie, ale biorąc pod uwagę jak małymi środkami zrealizowano ten film, efekt jest rewelacyjny. I już na pewno nie jest to film efektowny...

- Mental - 21-10-2007

Cytat:Mental, w ogóle ciekawa jest twoja skala ocen.

moja skala ocen wygląda tak:

film, który obejrzę za 20 lat
film, którego już nigdy nie obejrzę

- military - 21-10-2007

Wkleję z poprzedniego postu, bo możesz przegapić - za późno zmoderowałem...

Mental, w ogóle ciekawa jest twoja skala ocen. Wygląda tak:

ścierwo
arcydzieło

Na przykładzie jedzeniowym: jesz tylko kaczki w pomarańczach, a hamburger, kanapka z tuńczykiem czy pomidorowa to coś, czym rzygasz i czego tknąć nie możesz. Równasz je z rozdeptanym gównem. Dziwne podejście, ale staram się je zrozumieć.

Mental napisał(a):Efekt motyla
Kroniki Riddicka
Pojutrze
Ja, robot
Sky Kapitan i świat jutra
Spiderman 2
Doom
Autostopem przez galaktykę
Wyspa
Przez ciemne zwierciadło
V jak vendetta
X-men 3
Inwazja
Sunshine
Transformers
Spiderman 3

TO WSZYSTKO są ścierwa? No szok. Nie uważam, bym mógł z tobą dalej rozmawiać na ten temat. Przykład jedzeniowy chyba najlepiej wyjaśnia dlaczego.

- Mierzwiak - 21-10-2007

Mental, jeśli powiesz że V jak Vendetta to ścierwo, bardzo stracisz w mych oczach.

- Mental - 21-10-2007

V for Vendetta to ścierwo dla dzieci. naiwny filmik o totalitarnym państwie. po prostu za dożo się w życiu naczytałem o totalitaryzmach i teraz mam lekko spaczony umysł :)

Cytat:TO WSZYSTKO są ścierwa? No szok.

ale chyba ciągle się kochamy, prawda? :) pomimo tej małej różnicy zdań? :)

- Mierzwiak - 21-10-2007

Mogłem się tego spodziewać. Od dzisiaj twoje zdanie znaczy dla mnie tyle, co zachwyty nad TFami mówiące że to super film. Masz gdzieś moje zdanie oczywiście, ale chciałem to napisać dla jasności.

- Mental - 21-10-2007

Cytat:Od dzisiaj twoje zdanie znaczy dla mnie tyle, co zachwyty nad TFami mówiące że to super film.

Łamiesz mi serce, Mierzwiak...

- military - 21-10-2007

Nadal cię kocham, mimo że za takie podejście też raczej zaczynam mieć głeboko w otworze twoje zdanie. :)

- Mental - 21-10-2007

a co jest złego w moim podejściu? jest nieobiektywne? :)

- Mierzwiak - 21-10-2007

Mental napisał(a):Łamiesz mi serce, Mierzwiak...
Anakin, you’re breaking my heart! Sorry Mental, teraz jestem Sithem. Albo Shitem, do wyboru :wink:

Oj dobra, nie myślę tak naprawdę, po prostu uważam V jak Vendettę za znakomity film. Za każdym razem gdy go oglądam, są sceny które powodują u mnie ten przyjemny dreszcz. Niewiele jest takich filmów.

- Mental - 21-10-2007

You broke my heart, Fredo
Sorry Mierzwiak, teraz jestem Corleone i zabije każdego, kto nie uzna mojego zdania za świętość :)

- Mental - 21-10-2007

Cytat:Za każdym razem gdy go oglądam, są sceny które powodują u mnie ten przyjemny dreszcz

no i git :)

- Mierzwiak - 21-10-2007

Kochanie, nie kłóćmy się. Nie zapominaj o naszych obrączkach... to jest Gorączkach!

- Mental - 21-10-2007

wal sie, ty szmato :) najpierw mnie publicznie poniżasz, a teraz chcesz na kucyka wskoczyć? :) na kolana i ciągnij, może ci wybaczę :)

- Mierzwiak - 21-10-2007

Nie wiem co odpowiedzieć... zatkało mi usta :P

- military - 21-10-2007

Mental, w twoim zdaniu nie podoba mi się to, że przyzwoite filmy dyskwalifikujesz za jakiś szczegół. Dla przykładu - nie lubisz kalafiora, więc rosół w którym pływa jego kawałek jest dla ciebie niejadalny. Tylko że ty nie lubisz wyłącznie kalafiora. Ty nie lubisz kalafiora, marchewki, wołowiny, warzyw, owoców, nabiału i ogólnie wszystkiego poza, załóżmy, pleśniowym serem, i uznajesz że tylko pleśniowy ser jest jadalny. :)

EDIT:
Mierzwiak, w twojej pozycji to normalne, że zatkało ci usta. :))

- Mefisto - 21-10-2007

a mówiłem, że banda pedałów :twisted:

- Mierzwiak - 21-10-2007

military, naoglądałeś się chyba za dużo Pascal po prostu gotuj. Mental ma dorby gust, trudno temu zaprzeczyć, ale w pewnych przypadkach jest zbyt radykalny. Tak jak piszesz, zupełnie jakby istniały tylko dwa rodzaje filmów. Jak coś nie jest arcydziełem, to wiadomo, pozostaje tylko druga grupa, czyli ścierwa.

military napisał(a):Mierzwiak, w twojej pozycji to normalne, że zatkało ci usta. :))
Dlatego to napisałem :twisted:

- military - 21-10-2007

No właśnie o to mi chodziło - on nie widzi czegoś takiego jak poziom średni. Ale jego gust nam o czymś mówi. Jakie lubi filmy? O twardzielach i z twardzielami, bez humoru, poważne, krwawe, dla dorosłych, w których męscy mężczyźni przeklinają. Wiesz, o czym mówię?

- Mierzwiak - 21-10-2007

Wiem, to samo miałem na myśli. Jego gust, szanuję, respect, yo my brotha i te sprawy, ale w przypadku niektórych filmów jest moim zdaniem zbyt ostry i chyba niesprawiedliwy.