![]() |
|
LOST (ABC, 2004-2010) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: LOST (ABC, 2004-2010) (/Thread-LOST-ABC-2004-2010--77) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
|
- tomashec - 03-06-2006 jestem przy 17 odcinku drugiego sezonu, i owszem serial momentami miazdzy, natomiast wedlug mnie zbyt duzo watkow porozpoczynali i ich nie moga skonczyc. zdecydowanie zbytwielowatkowy sezon (w pierwszym wszystko bardziej kupy sie trzymalo) a dochodza tez jeszcze retrospekcje, ktore rowniez w jakas calosc sie ukladaja.... ale jeszcze wszystko ogarniam:) - Dr_Bakier - 03-06-2006 Don Vito napisał(a):Mam takie pytanko: Wie ktoś czemu jak na filmwebie przy osobie Toma Clancy'ego wezmę "Wiadomości" to mam newsa o "LOST"?Może dlatego że Ubi Soft tworzy grę LOST a pod szyldem tego wydawnictwa od lat ukazują się gry sygnowane nazwiskiem mistrza political fiction, począwszy od Rainbow 6 poprzez Ghost Recon, Sum of the All Fears, GRAW oraz Splinter Cell (szczerze polecam ostatnią część z podtytułem Chaos Theory). A może dlatego ze komuś się pokiełbasiło i podłączył newsa do Toma Clancyâego zamiast do Calncyâego Browna (ziemia2 i nieśmiertelny) który wystąpił w kilku epizodach, nie wiem. Powróćmy do LOST. Właśnie jestem po seansie drugiego sezonu (więc mogę sypać spojlerami na lewo i prawo!). Zamiast męczyć się jak z TVP1 postanowiłem poczekać na wszystkie epizody i obejrzeć je pod rząd(a w właściwie w trzech kilkugodzinnych rzutach). Z jednej strony trochę szkoda tego uczucia niepewności i tygodniowego oczekiwania na następną parę odcinków ale z drugiej LOST ma tak specyficzną narrację że czekanie na konkluzję to prawdziwe tortury. Niestety jestem bardziej pissed off niż po ostatnim odcinku pierwszego sezonu. Właściwie nic się nie wyjaśniło, dodano za to więcej tajemnic. Właściwie to nie obchodzi mnie co to była za rozbłysk i czy Eko i Locke przeżyli â czort z nimi ale niedomknięte wątki strasznie wkurzają. Czym był tajemniczy niematerialny stwór o którym wszyscy nagle zapomnieli? Kim są inni? O co dokładnie chodziło w projekcie Dharma? I najlepsze, czyli czteropalczasty fragment ogromnej statuy i ogromna papuga. Serial urywa się w najciekawszym momencie (ponownie) i zaczyna się robić z tego kolejne Archiwum X. Szkoda że dopiero za rok dowiemy się skąd Pen wiedziała że Desmond znajduje się w okolicy zaburzeń magnetycznych (ale głupota), i pewnie 3 sezon także nie będzie ostatni. Ludzie, tożto zwykłe chamstwo na miłość Boską! - tomashec - 08-06-2006 skonczylem. cholernie intrygujaco sie to wszystko skonczylo. mam nadzieje ze pomysl na lost nie zostal zaczerpniety z truman show:) - Dr_Bakier - 08-06-2006 Producenci serialu z miejsca dementowali niektóre teorie, możemy być pewni że wyspa nie jest reality show. Stwierdzili też że monster to nie chmura nanomaszyn (co było moją ulubioną teorią). Jednak czy można im wierzyć?? Chyba nie, jeszcze zanim zacząłem oglądać 2 sezon spotkałem się z tą wypowiedzią, i z takim nastawieniem zasiadłem do serialu. Możesz sobie wyobrazić co czułem po ostatnim odcinku :twisted: - tomashec - 08-06-2006 czyli ze nie reality-show? na szczescie nie czytam zadnych teorii na temat LOSTow, ale wydaje sie to wszystko coraz bardziej zmierzajace w kierunku sf, ewentualnie potomkow majow:))) ale chyba na roztrzygniecie zagadki trzea bedzie nam poczekac... caly rok! :( - FinalCut - 13-08-2006 Na którejś stronie widziałem taką teorię: Ludność wyginęła, pozostali tylko ludzie na wyspie. Zostali tak dobrani, aby nawzajem się uzupełniać. Lock- myśliwy rozsądny nauczyciel, Jack- Lekarz, lider grupy, poza nimi jeszcze wielu którzy znają się na wielu rzeczach. Stacje zostały zbudowane, aby zapobiec zniszczeniu świata, a w razie nieowodzenia sprowadzić jak najwięcej ludzi na wyspę. Mniej więcej coś na kształt przedłuzenia gatunku, lecz czym jest czarna chmura, co niesamowitego jest Will'u? Tego jeszcze nie opracowano. - Predator895 - 17-08-2006 http://www.filmweb.pl/Weekendowy,maraton,1,i,2,serii,Lost%3A,Zagubieni,w,AXN%2C2006-08-17,news,News,id=30384 Dla tych co nie widzieli jeszcze tego serialu polecam przygotować sobie dobre bronksy i szamkę bo szykuje się dla nich dobry weekend :D - MOLQ - 17-08-2006 Trza bedzie wziasc Relaniummmm ;P - Dr_Bakier - 30-08-2006 FinalCut napisał(a):Na którejś stronie widziałem taką teorię:Ile osób tyle interpretacji, jednak zaprzeczeniem tej teorii są ostatnie sceny ostatniego odcinka drugiego sezonu. Ja jestem zwolennikiem teorii że nawet producenci (a tym bardziej scenarzyści :D ) nie wiedzą jeszcze o co w tym wszystkim chodzi, bedą eksloatować serię ile się da. Gdy popularność zacznie spadać zakończą to jakoś ale wtedy już nikt nie będzie pamiętał co było na początku. Obym się mylił ale po obejrzeniu 2 sezonów nasuwa się wniosek że jedynie pójscie w kierunku scifi (monster,powód zbudowania bunkra) i boskich interwencji (niesamowite zbiegi okoliczności) może w miarę sensownie zamknąć historię rozbitków. - FinalCut - 06-09-2006 3 seria ma pojawic się na jesień, ale co ważniejsze chodzą plotki, że jeden z głównych bohaterów ma się zmienić.(po względem aktora) Osobiście uważam że byłaby to porażka ale cóż, ci amerykanie. W "lost" jest taka śmieszna własnośc, w każdej serii przybywa nowa grupka ludzi, jak tak dalej pójdzie to z bezludnej wyspy, zrobi się z niej metropolia :wink: . - Sateshia - 16-09-2006 Ten serial całkowicie mnie pochłonął! Rewelacyjne zagadki, świetna muzyka, różnorodnośc postaci i gra aktorów są głównymi atutami tej produkcji. Do tego jest to serial praktycznie o wszystkim, dlatego jest tak uwielbiany. Są tu wątki psychologiczne, elementy dramatyczne, s-f, przygoda i akcja i ciut romansów rodem z teneloweli. Po prostu każdy znajdzie coś dla siebie. Ktoś wspomniał o tym, że Lost to może coś w stylu Thruman Show. No cóż, ja też miałam właśnie takie podejrzenia. Zetknęłam się też z takimi stwierdzeniami, że to wszystko co dzieje się na wyspie i retrospekcje bohaterów są mistyfikacją, a dokładniej czymś w rodzaju hipnozy. Sytuacje, które widzimy w myślach bohaterów, możliwe, że nigdy nie miała miejsca. Wśród moich znajomych krąży też "pogłoska", że może rozbitkowie już umarli i są w pewnego rodzaju czyśccu? No i właśnie takie "gdybanie" sprawia, że Lost jest serialem wartym uwagi. - Anonymous - 20-09-2006 A jak dla mnie ten serial to murowany kandydat do ugięcia się pod własną mitologią jeśli będzie ciągnięty na silę jak x-files no cóż Alias mnie nie ujoł tym bardziej Lost... sorry panie Abrams Ronaldem Moore pan nie jest. - desjudi - 20-09-2006 Krusty napisał(a):A jak dla mnie ten serial to murowany kandydat do ugięcia się pod własną mitologią LOST ugiął się już po połowie drugiej serii :) nie mam ochoty na sezon trzeci, jest tyle lepszych seriali, lepszych filmów, a nawet książek... a Evangeline Lilly mozna pooglądać sobie na youtube, nie trzeba czekac na Losta ;) - Q - 20-09-2006 Oglądać Evangeline Lilly :shock: Ja mam zamiar oglądać 3 sezon by sie wreszcie doczekać jej śmierci :x Bo to zła kobieta jest :twisted: - desjudi - 20-09-2006 na śmierć nie ma szans, szybciej scenarzyści rozwiną romans z doktorkiem :) fajna z niej babka. wiecie, że Lost to jej debiut przed kamerą? - Anonymous - 20-09-2006 desjudi napisał(a):LOST ugiął się już po połowie drugiej serii :) nie mam ochoty na sezon trzeci, jest tyle lepszych seriali, lepszych filmów, a nawet książek... a Evangeline Lilly mozna pooglądać sobie na youtube, nie trzeba czekac na Losta ;) Hehe to pewnie dlatego obserwuje na różnych forach zanik tematu Lost i ciszę... no cóż jako mini serial pewnie by sie obronił ale ile można ludziom wciskać ten sam towar wystarczy spojrzeć na Kameleona serial który był świetny lecz kombinowanie go w końcu pogrążyło. - Predator895 - 07-10-2006 Po pierwszym odc 3 Serii poziom tego serialu znacznie spadł w moim odczuciu - Dr_Bakier - 08-10-2006 pierwszy odcinek trzeciego sezonu jest świetny, dużo sie dzieje, retrospekcje są króciutkie i wyjaśnili między wierszami chyba z połowę wszystkich zagadek wyspy. Może jednak coś z tego będzie :D - *Zosia - 08-10-2006 Usuwam treść postu ze względu na spojlery. Wiem, że to drastyczne, ale wiem także jaką popularnością cieszy się serial i jak ludzie reagują, gdy w nieoczekiwany sposób ktoś im zdradza ważne elementy, które pojawią się za kilka(naście) odcinków. Tym samym proszę o NIE PISANIE SPOJLERÓW pod żadnym pozorem. Mod. - Hitch - 08-10-2006 Dzięki Zośka naprawde! Jestem w trakcie drugiego sezonu a ty mi już spieprzyłaś trzeci :( |