![]() |
|
Westworld (HBO, 2016-) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Westworld (HBO, 2016-) (/Thread-Westworld-HBO-2016--4072) |
RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 30-05-2018 Obejrzane :) Kurde, wszystko wskazuje na to, że znowu od 7 odcinka zacznie się ostra akcja. 6 jest wielkim prologiem przed finałową burzą i każdy wątek kończy clifhaangerem. Crov, piszesz, że brakuje charakterystycznego villaina. Zgadzam się, bez Hopkinsa serial sporo aktorsko traci, ale cała ingerencja Forda, jego obecnośc która gdzieś tam wisi nad bohaterami i świadomość, że każdy tutaj tańczy jak ten im zagra, to dla mnie coś świetnego i unikalnego. Nie mogę się jednak doczekać jak Hopkins wróci i szczerze mówiąc bardzo wątpię w teorie o archiwalnych materiałach, wydaje mi się, że Nolan i Joy nie mając aktora zwyczajnie inaczej wymyślili by jego powrót (chociażby osadzenie go w postaci zupełnie innego hosta). Acz z drugiej sceny takie zapobiegliwe nagranie z nim kluczowych scen też by mnie bardzo nie zaskoczyło, ale zobaczymy :) Ford to póki co swoisty odpowiednik Boga i jak w którymś momencie William nie rzuci tekstem w stylu "Planuje zrobić coś niemożliwego. Zabije Boga" to się bardzo zdziwię. A sam odcinek świetny, bardzo podoba mi się jak wszystko się w tej historii łączy i widać większy plan na całość. Harris jest tu znakomity, rewelacyjna scena, ale również Newton ma tutaj chyba najlepsze w tym sezonie sceny, plus jej wątek w mniejszej ilości jest znacznie fajniejszy niż tydzień temu. Dolores tradycyjnie słabuje, teraz na dodatek nie ma tam sympatycznego Teddyego. Co do samurajów, trochę szkoda, ale fajnie, że ich przynajmniej nie usunęli. Joy mówiła coś o relacji w jednym z przyszłych sezonów i mam wrażenie, że to nie do końca musiał być fake. Fantastyczny był też Sanada a scena pojedynku znakomita, bez zbędnej efektowności, ale jednak brutalna i zrealizowana w duchu samurajskich pojedynków. Bardzo podobał mi się moment w którym Musashi zaczął walczyć stylem Niten'ichi-ryu, fajny hołd oddany legendarnemu, prawdziwemu samurajowi który był ewidentnym odpowiednikiem serialowego wojownika. Realizacyjnie jest znakomicie (bardzo fajne wprowadzenie kinowości w scenach w tej wirtualnej wersji parku). Kocham zdjęcia w tym serialu a muzykę jeszcze bardziej. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 30-05-2018 Evan Rachel Wood znowu wstała lewą nogą/jest wściekła, że ludzie nie zachwycają się jej monotonną i nudną postacią w sezonie 2 i puściła rant na twitterze, że SEKSIZM, nieważne że nikt nie ma takich problemów z Maeve albo innymi laskami w serialu. Cały reddit ją dziś gnoi i słusznie bo co jej odpowiedź na twiterze to gorsza. Najlepsze jak porównała Dolores do Man in Black. Tylko mały problem - Ed Harris ma taką charyzmę i talent, że może grać prosty, czarny charakter jak w sezonie pierwszym i każdy ogląda z zaciekawieniem. Ona nie jest w tej samej lidze. Boże, jaka ta kobieta jest irytująca. Moim zdaniem sami scenarzyści nie chcą żeby ludzie kibicowali Dolores. Teddy, Clem i Maeve mają te swoje flashbacki i momenty w których pamietają jak źle ich traktowano, Dolores lata ze spluwą i ERW straszy socjopatycznym wzrokiem. Więc albo ja tu czegoś nie wyłapuje albo Wood ma gdzieś co jej scenarzyści każą i swoje własne interpretacje przedstawia. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - shamar - 30-05-2018 No nie wyłapujesz. Przecież ją też traktowano jak szmatę :) RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 30-05-2018 Shamar przeczytaj raz jeszcze... Dolores jest zwyczajnie pod kontrolą narracji jak nikt inny i działa idealnie pod scenariusz, wszystko ma rozpisane, wypisane. Teddy od kiedy został przepisany zachowuje sie tak samo. Dlatego tak gra (co nie zmienia faktu ze jest beznadziejna) RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 30-05-2018 No właśnie. Też uważam, że działa pod scenariusz. A ERW wylatuje z całą idelogią, że nie i że to wszystko to ona :P RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - shamar - 30-05-2018 (30-05-2018, 20:32)Kuba napisał(a): Shamar przeczytaj raz jeszcze... Zanim pokazali, że działa pod narrację nikt tego nie wiedział. A miała takie samo być wkurzona i wredna jak reszta tych hostów RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 31-05-2018 Ale shamar, nikt tutaj nie krytykuje motywacji i przeszłości Dolores oraz jej czynów samych w sobie, ale nudy, drętwości i braku większego pomysłu w jej wątku oraz kiepskiej gry aktorskiej RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Gal Anonim - 31-05-2018 (30-05-2018, 17:30)Kuba napisał(a): Crov, piszesz, że brakuje charakterystycznego villaina. Zgadzam się, bez Hopkinsa serial sporo aktorsko traci, ale cała ingerencja Forda, jego obecnośc która gdzieś tam wisi nad bohaterami i świadomość, że każdy tutaj tańczy jak ten im zagra, to dla mnie coś świetnego i unikalnego.To nie jest kwestia złoczyńcy, a po prostu przeciwwagi dla Eda Harrisa - także aktorskiej. (30-05-2018, 19:16)harlequinade napisał(a): Evan Rachel Wood znowu wstała lewą nogą/jest wściekła, że ludzie nie zachwycają się jej monotonną i nudną postacią w sezonie 2 i puściła rant na twitterze, że SEKSIZM, nieważne że nikt nie ma takich problemów z Maeve albo innymi laskami w serialu. Cały reddit ją dziś gnoi i słusznie bo co jej odpowiedź na twiterze to gorsza. Najlepsze jak porównała Dolores do Man in Black. Tylko mały problem - Ed Harris ma taką charyzmę i talent, że może grać prosty, czarny charakter jak w sezonie pierwszym i każdy ogląda z zaciekawieniem. Ona nie jest w tej samej lidze.Abstrahując od jakości jej aktorstwa, przecież Dolores JEST złoczyńcą w tym sezonie. Ona jasno pokazuje cechy złego rewolucjonisty, który z ładnymi hasełkami o wolności niesie tylko ból i cierpienie. Jej wpisy na twitterze są tak żenujące, że nic dziwnego, że ona nie wypada najlepiej aktorsko w tym serialu - ona wyraźnie nie wie o co chodzi. :D RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 01-06-2018 Wszyscy o Fordzie a mnie ciekawi czemu Abernathy ma na promo strój Man in Black na sobie. No i też jak Dolores planuje z tą garstka hostow pokonac całkiem sporą załoge Delos. Choć pewnie finalnie okaże sie, że po prostu podkręciła wszystkim staty na ultra i każdy host jest kilkukrotnie szybszy i celniejszy od komandosów Coughlina. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 02-06-2018 To Ed Harris jest w promo, nie Louis Herthum RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 02-06-2018 To nie jest Ed Harris RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 03-06-2018 no OK dzieli Cię tylko parę godzin od tej sceny https://twitter.com/WestworldHBO/status/1003290211701309441 Trailer reszty sezonu RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 03-06-2018 Około 27 :/ Trailer chyba zamyka kwestie Hopkinsa. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 03-06-2018 Znowu ta wanna :P Przeczuwam, że może być twist jak z Abre Los Ojos/Vanilla Sky z postacią MiB. Oby nie bo wtf wykombinowałam to w momencie jak pierwszy raz mi tą wannę pokazali :P RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 03-06-2018 A tam wann mnie tam ciekawi wykorzystanie scen z 1 sezonu, sa po prostu na potrzebe trailera czy planuja do nich wracać? Na pewno bedzie ta retrospekcja z troche spoilerowe to :P Zapewne zauważyliście ale od Twin Peaks nie jaralem sie tak serialem. A RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 03-06-2018 The Atlantic jak debile już opublikowali spoiler talk o dzisiejszym odc więc z grubsza wiadomo co się dzieje. Dziennikarze dostali screenery od 7 do 9 odc kilka dni temu i tym się kończą takie zagrywki. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 03-06-2018 Promo 7 epka 21 sekunda. Jeśli to jest Ed Harris to z miejsca ide do okulisty. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Albertino - 03-06-2018 Tak teraz zerknąłem na wikipedię i zauważyłem, że oglądalność leci na łeb na szyję - ostatni odcinek miał 1.11mln. Przy takich wynikach HBO już nieraz kasowało serial. Być może 3 sezon będzie ostatnim (powtórka z Leftovers) i może nie wyjdzie to na złe (jak w przypadku Leftovers), bo patrząc na to jak rozlazły jest 2 sezon, to może ścisk czasowy tylko pomoże. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 03-06-2018 Tylko, że ta oglądalność na HBO to nie jest chyba tak oczywista sprawa bo przecież mamy jeszcze GO, powtórki i emisje w innych krajach więc wydaje mi sie ze finalnie nie narzekają, zreszta w 1 sezonie też zdarzaly sie chyba podobne spadki procentowe. Wyszłoby na złe prawie na pewno bo Nolan z Joy maja historie rozpisaną dokładnie na 5 sezonow i nagle musieliby to skumulować w jeden. Porównanie do Leftovers trochę bez sensu bo oglądalność była niższa (ale budzet takze) a HBO chciało 4 serię i prosiło o nią Lindelofa, ale ostatecznie uszanowali jego decyzje. GoT chyba też byli gotowi ciągnąć dalej, ale znowu wygrała wola twórców. Westworld wydaje mi sie ze ma za dużą przychylnosc krytyków, za duzo fanów i jest zbyt głośnym serialem aby bez naprawde tragicznej oglądalności (ponizej miliona przez kilka epkow) zostać anulowanym. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - shamar - 03-06-2018 A jak się ma zainteresowanie tym sezonem w porównaniu do pierwszego? twarde dane proszę :) |