![]() |
|
Wonder Woman (2017) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: Wonder Woman (2017) (/Thread-Wonder-Woman-2017--4141) |
RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Szpeku - 14-07-2017 Można też przykładać mniej uwagi do newsów o filmie który się nie spodobał, to też jest wyjście.
RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Pelivaron - 14-07-2017 (14-07-2017, 17:24)Gieferg napisał(a): Problem w tym, że skoro taki film okazuje się hitem, to można spodziewać się kolejnych tak samo "zajebistych" hitów, w sam raz na drzemkę w kinowym fotelu. Ale to jest Twój problem. Nie ludzi, którym film się podobał :) Oby więej takich zajebistych hitów (no, może z lepszym czarnym charakterem - Ares mocno przeciętny, znacząco obniżył moją ocenę). RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Juby - 14-07-2017 Można też przykładać mniej uwagi do tego co wklejam i jak to komentuje. Też jakieś wyjście. Deadpool gratuluje WW pokonania go w Amerykańskim B.O. Fotka z tweetera: ![]() Gdzie był Deadpool, gdy przez te 17 miesięcy pokonały go też dwie inne superbohaterskie produkcje na podstawie komiksu? Ano tak, zapomniałem. Tamte nie były o kobietach, które trzeba promować, a ich sukces rozbuchać do jak największych rozmiarów. #Don'tLikeIt RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 14-07-2017 (14-07-2017, 17:20)Phil napisał(a): Lekki, mądry film przygodowy ze świetną protagonistką niszczy kina. Przeciętny, bzdurny film komiksowy ze średnią protagonistką. Tydzień po seansie zastanawiam się o czym był ten film? Ach... Diana na wyspie, Diana "w okopach", Diana na lotnisku. No jeszcze pałętał się tam gdzieś Trevor a międzyczasie nuda i postaci poboczne o których zupełnie zapomniałem. MoS - 8/10 BvS - 7/10 SS - 4/10 WW - 6/10 RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Kuba - 14-07-2017 Widocznie Reynoldsowi też przypadł film do gustu. Jest 750 milionów. Kurdę, obstawiałem od początku okolice 650 mln i to przy dobrych reckach. Jest 100 więcej. Zatrzyma się na może 760. I super, oby to zmotywowało DC i WB do szybkiego dostarczenia sequela, niech Jenkins i Johns działają! Acz Batgirl ma być szybciej, jak będzie tak dobra, prosze bardzo (zwłaszcza, że tam musi być Batffleck) RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 14-07-2017 No co ty Phil, przecież wiadomo że tweeter (sic!) Deadpoola powinien pogratulować też GOTG2 i Civil War, filmom których sukces kasowy stał pod znakiem zapytania wielkim jak ten wyświetlany na niebie przez Nygmę w Batman Forever :) RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Perfik - 14-07-2017 (14-07-2017, 22:02)Kuba napisał(a): Jest 750 milionów (...) Zatrzyma się na może 760. Kuba po raz kolejny udowadnia, że nie wie, jak działa BO :). RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Kuba - 14-07-2017 No chyba jednak nie :P Tak strzelam sumami próbując trafić (mówię to w zupełności na serio). RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Perfik - 14-07-2017 To wbijaj na http://www.boxofficemojo.com ;) W USA WW wciąż robi ponad milion dziennie w środku tygodnia. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 14-07-2017 W zeszłym tygodniu, tylko w USA, Wonderka zebrała 15 mln. Myślisz że do końca swojego kinowego żywota ze Stanów ORAZ! ze świata wpadnie jej jeszcze tylko 10 mln? Stary, postaraj się chociaż troszkę :) EDIT: Perfik dobrze prowadzi. Idź tą drogą! RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Kuba - 14-07-2017 Nie no, stronę znam i śledzę wyniki, gorzej mi idzie przewidywanie kiedy skończy się passa danego filmu lub kiedy przestanie zarabiać :P W ten weekend wchodzą Małpy więc wątpię aby od kolejnego tygodnia WW zarabialo już milion dziennie. Edit. Dobra, uznajmy, że nie będę przewidywał wyników tylko będe jarał się kolejnymi "progami" :D RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Szpeku - 14-07-2017 W ostatnim tygodniu WW zgarnęła ponad 20 milionów i nie było jeszcze premiery w Japonii, więc będzie na pewno więcej niż 760. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 14-07-2017 (14-07-2017, 21:58)Phil napisał(a): Shmar, w jakiej lokacji musi być bohater, żeby film zaczął być ciekawy? Podałem tylko podział tego filmu wg. lokacji bo tak to wyglądało, jak levele do odhaczenia, gdzie 1 misja to tutorial a końcowa - walka z bossem. Cały fragment z wyspą mi się podobał ale chyba nie chcesz powiedzieć, że finał (który był tylko trochę mniej srakowaty od tego z BvS) był ciekawy? A jak Ares zaczął rzucać tekstami: "tylko na tyle cię stać"... Olaboga... RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Corn - 14-07-2017 Ludzie, jest piątek - zamiast gadać czy jakiś jeden z tysięcy filmów zarobił czy nie zarobił zróbcie coś konstruktywnego. To naprawdę nie ma żadnego... ŻADNEGO znaczenia. Peace RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Corn - 15-07-2017 Ech... Philu drogi, dobrze wiesz że nie o to mi chodziło... Po prostu uważam gadanie o box office za strate czasu i tyle... RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Juby - 15-07-2017 Serio? A ja tam z kolegami gaworzę na ten temat od 10 lat. Natrzaskaliśmy już ponad 68 tyś. komentarzy. :) http://www.filmweb.pl/user/Mr_MarQx/blog/467896-Box+Office'owy+zawr%C3%B3t+g%C5%82owy#komentarze A teraz coś dobrego o Wonder Woman. Analiza w czym wygrywa z filmami MCU. Trudno się z nią nie zgodzić. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Szpeku - 15-07-2017 O ironio losu, krytykowany tutaj element z "Doctor Strange" pojawia się kilkukrotnie w nowym Spider-Manie i na nim też kończy się film xD RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Bradesinarus - 18-07-2017 Obejrzałem dziś Wonder Woman i naprawdę nie rozumiem czym się wszyscy tak zachwycają. Chyba fakt, że głównym bohaterem jest kobieta (i to całkiem niebrzydka) przysłonił niektórym mankamenty tej produkcji czyli nieciekawnych bohaterów, bezbarwnych antagonistów a przede wszystkim powielanie schematów do cna ogranych przez inne tego typu produkcje. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 18-07-2017 No właśnie nie wszyscy. A fakt "przysłonięcia słońca" im przejdzie, tak jak często mają z różnymi filmami. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 23-07-2017 Wonderka właśnie przegoniła w amerykańskim BO drugą część Strażników Galaktyki! Swoją drogą w przypadku superprodukcji rzadko się zdarza, by między wpływami z USA i ze świata była tak mikroskopijna różnica: US: 389 mln świat: 390,4 mln |