![]() |
|
Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe (/Thread-Filmweb-IMDb-itp-portale-filmowe--784) |
RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mierzwiak - 25-08-2018 Jakby co to jestem na Letterboxd, nick musicie zgadnąć ;) Jest tam jedna super rzecz: można śledzić ile razy widziało się dany film! (Na co filmweb nie pozwala) Dla masy filmów i tak już nie ustalę ile razy oglądałem je ponownie, no ale chociaż będę mieć datę pierwszego seansu. Niestety Filmweb w obecnej postaci nie pozwala już używać skryptu do ściągania listy ocen więc czeka mnie robótka ręczna :/ Na razie wbiłem wszystkie swoje bilety kinowe od 1998 i powoli lecę z tym co widziałem w tym roku. RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - harlequinade - 25-08-2018 Tak to jest bardzo fajna sprawa :) Ale też można się przerazić że tyle razy coś się oglądało :D RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Ash_9001 - 25-08-2018 Chyba jestem jedyną osobą która propsuje tu Trakt.tv... Ale Mierzwiak jak lubisz prowadzić statystyki to polecam. Przy każdym filmie masz informacje ile razy go widziałeś i kiedy. Masz tam do dyspozycji Year in Review czyli podsumowanie roku, rożne statystyki dotyczące obejrzanych filmów i seriali. A ostatnio dodali All Time Stats czyli całościowe zestawienie ze wszystkich lat (i mi pokazuje, że obejrzałem już 20 filmów w których wystąpiła Winona Ryder... czyli jestem jakoś w 1/3 przeglądu jej filmografii ;) ) RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mierzwiak - 25-08-2018 Na Letterboxd po wejściu w daną osobę pokazuje % w jakim widziało się jej filmografię. Też dobry patent :) RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Juby - 26-08-2018 (25-08-2018, 18:52)Mierzwiak napisał(a): Jakby co to jestem na Letterboxd, nick musicie zgadnąć ;) Konto free, czy premium? Anyway, już cię śledzę ;) (25-08-2018, 18:52)Mierzwiak napisał(a): Jest tam jedna super rzecz: można śledzić ile razy widziało się dany film! (Na co filmweb nie pozwala) Dla masy filmów i tak już nie ustalę ile razy oglądałem je ponownie, no ale chociaż będę mieć datę pierwszego seansu. Rzecz absolutnie mi niepotrzebna. Mało mnie obchodzi ile razy widziałem dany film, większości ulubionych i tak nie zliczę. :) (25-08-2018, 18:52)Mierzwiak napisał(a): Niestety Filmweb w obecnej postaci nie pozwala już używać skryptu do ściągania listy ocen więc czeka mnie robótka ręczna :/ Na razie wbiłem wszystkie swoje bilety kinowe od 1998 i powoli lecę z tym co widziałem w tym roku. Też miałem taki plan. Odpuściłem, bo przeklikiwanie zajmuje za długo. Po prostu oceniam teraz tam i na filmwebie. RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mierzwiak - 26-08-2018 Darmowe, na płatnym jest jakaś funcjonalność bez której nie da się żyć? Ja przeklepię wszystkie oceny z jednego powodu - przy okazji część mogę zweryfikować i skorygować, co zresztą obecna forma filmwebowej listy (o dziwo) ułatwia bo nie trzeba wchodzić w każdy film. Na podzielonym ekranie idzie to bardzo sprawnie :)
RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Juby - 26-08-2018 Nie, tak tylko z ciekawości pytałem, bo męczy mnie to, że w wielu miejscach w sieci "Juby" jest już zajęte, przez co muszę dodawać dolną spację. Tak mam właśnie na Filmwebie i Letterboxd, na tym drugim, żeby zmienić nick trzeba kupić konto premium. :/ Ale bardziej mnie wkurza to na Filmwebie, bo użytkownik Juby, przez którego musiałem dodać dolną spację, to puste konto, nie loguje się od wielu lat. RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - harlequinade - 26-08-2018 Pro i Patron chyba zbyt wiele nie dają, z drugiej strony jest to dość tanie, ale nawet za te pieniądze się chyba nie opłaca :) RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mierzwiak - 26-08-2018 @Juby No tak ale mając konto premium i tak nie zmienisz nicka jeśli Juby jest już zajęty. Swoją drogą Juby na letterboxd też niepotrzebnie zajmuje konto, nawet jednego filmu nie ocenił. Ugh. RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Juby - 26-08-2018 No, nie mam pod tym względem farta. :/ Lata temu trzeba było wpaść na inny nick. RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - zombie001 - 26-08-2018 Można na tym Letterboxd śledzić jak na przestrzeni kilku lat i seansów danego filmu, zmieniała się jego ocena? Czy tylko mamy listę ile razy coś oglądaliśmy i widzimy ocenę z tego ostatniego? RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mierzwiak - 26-08-2018 Cytat:When I rate a film, do all my ratings for it change? RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - zombie001 - 26-08-2018 Ehh.. Trochę kijowo, że nie można wklepać tam, bezpośrednio, swojego avatara :/ RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mierzwiak - 26-08-2018 Założenie konta na Gravatarze to kilka sekund, ja mam taki avatar jaki chciałem :) RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Albertino - 26-08-2018 Podobno letterboxd myśli o dodaniu seriali - temat stał się poważny bodajże przy okazji gównoburzy, która powstała przy okazji ciągłym, usilnym kasowaniu "Twin Peaks: Limited Series Event" przez redakcję i ciągłym usilnym dodawaniu go do bazy przez userów. Tylko, że to było rok temu i ani widu ani słychu. Oczywiście konto mam, ale nie mogę mu się w pełni oddać, bo dla mnie brak seriali to sztuczne ograniczanie serwisu - przykładowo nierzadko jedyną różnicą między serialami, a filmami Netflixa jest ich czas trwania: te pierwsze w serwisie są, drugich nie ma. Szczególnie w dzisiejszych czasach quality tv jest to irytujące. RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Juby - 27-08-2018 (26-08-2018, 13:48)Mierzwiak napisał(a): Założenie konta na Gravatarze to kilka sekund, ja mam taki avatar jaki chciałem :) Mówisz? To załóż mi w kilka sekund, gdy nazwa "Juby" jest już zajęta. :/ RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Kuba - 28-08-2018 Nie wiem czy to dobry temat, wydaje mi się pasować, ale chętnie przeniosę jak coś. W każdym bądź razie RT również wprowadza zmiany https://naekranie.pl/aktualnosci/zmiany-w-rotten-tomatoes-serwis-otwiera-sie-na-nowych-krytykow-3468853 i te akurat w odróżnieniu od decyzji Akademii na krytykę Oscarów wyglądają całkiem sensownie. Widać, że duża krytyka w ostatnich latach i od czytelników i od ludzi z branży dała im do myślenia. RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mierzwiak - 29-08-2018 (27-08-2018, 07:57)Juby napisał(a): Mówisz? To załóż mi w kilka sekund, gdy nazwa "Juby" jest już zajęta. :/Mierzwiak też był zajęty, nick tam akurat może być dowolny, wystarczy że użyjesz tego samego adresu email co na Letterboxd. RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - zombie001 - 02-09-2018 (26-08-2018, 10:43)Juby napisał(a): Też miałem taki plan. Odpuściłem, bo przeklikiwanie zajmuje za długo. Po prostu oceniam teraz tam i na filmwebie. Nie kapuję czemu się poddałeś. Przerzucałbyś 25 ocen dziennie, przed snem, i za 3 miesiące miałbyś całość na Letterboxd. Teraz, przy wbitych już 400+ ocenach, to nawet szybciej. :) Mogliby dodać jednak tam te seriale. To trochę głupota, że ich niema, skoro robią wyjątki dla (czasami teoretycznych) mini-serii i tym oto sposobem, mamy takie rzeczy jak: True Detective, bez podziału na sezony, z błędnie wpisanym reżyserem =/ No chyba, że to specjalnie ktoś takie rzeczy dodaje, w formie protestu. RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Krismeister - 14-09-2018 Wyszukiwarka Filmwebu to jest jakiś hit. Wpisujesz jednoczłonowy tytuł, i musisz dokopywać się kilku, bądź kilkunastu stron (jeśli to niszowy film), żeby go znaleźć. Musieli coś przy tym działać, bo wcześniej nie miałem problemu z wyszukiwaniem filmów, a teraz o wiele szybciej jest wejść w profil danego aktora lub reżysera i stamtąd wejść na profil filmu. |