Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845)

RE: The Dark Knight Rises - Hitch - 14-08-2011

E, to jest fajniejszy obrazek :)

[Obrazek: batman-beyond.jpg]

RE: The Dark Knight Rises - Albertino - 14-08-2011

(13-08-2011, 23:54)Hitch napisał(a): Powstanie. W końcu na tym polega mielenie marki na wszystko, co jakkolwiek się zwraca. Aby tylko trafiło to w ręce kogoś, kto czuje klimaty z pogranicza technofobii, cyber punka i klawej, kinowej zemsty. No i obsadzi Keatona w roli starego Batmana :)
I poprosi Elfmana o przypomnienie ludziom, jak brzmi jedyny, prawdziwy motyw muzyczny tej postaci.

tototo, w sumie chętnie obejrzałbym takiego futurystycznego Batmana, ten nolanowski nigdy mi się nie podobał.

Z tym, że na kompozytora, by się nadał bardziej Reznor z Rossem, bo z tego co pamiętam, to tam takie bardziej industrialne rytmy były.

RE: The Dark Knight Rises - military - 14-08-2011

Fuuuuck, BB i TDK były fajne z tego względu, że Batman był mścicielem w masce, a nie komicznym przedsiębiorstwem z własną linią produktów. Ale widzę że zabawki sprzedawać się muszą, a dzieciaki mają już Bat-motor, więc teraz Batman będzie siedział w bat-jaskini na bat-fotelu, pijąc bat-kawę z bat-kubka i rozmawiając z Alfredem przez batafon o weekendzie na bat-jachcie. Przecież to są klimaty filmów z Westem, albo, co gorsza, Batmana i Robina. Poza tym - jeśli teraz będzie bat-samolot, to później tylko kolejny restart serii, bo tego już nie przeskoczą, a cofnąć się w rozmachu przecież nie mogą. Na bat-statek kosmiczny raczej nie starczy im jaj.

RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 14-08-2011

military, rozumiem twoje stanowisko, ale ja czekam jak to wypadnie w filmie. Zwłaszcza jak przypominam sobie swoją reakcję na pierwsze zdjęcie Tumblera.

A Bat-pod jest fantastyczny, do tego jak dosiada go Kicica... wrrrr. Polecam oblukać ten tył... filmik (od 1:43):

RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 14-08-2011

Cytat:jeśli teraz będzie bat-samolot, to później tylko kolejny restart serii,

jakoś po pierwszym filmie Burtona nie było restartu, a bat-samolot był :P

Inna sprawa, że Nolan zapowiedział zakończenie tej serii trzecim filmem, więc tak czy inaczej będzie pewnie restart.

RE: The Dark Knight Rises - Mr. ?? - 14-08-2011

Batman Nolana mścicielem :).
Batman u Nolana w TDK to ofiara którą Joker pomiatał jak g.....m a nie mściciel. Mścicielem to by był jakby łamał przeciwnikom ręce, nogi, żebra i zabijał.
P.S. Teraz to moda na restarty i remaki. Czekam na restart lub remake Avatara lub Dystryktu 9 :) :) :).
Ładne zwłaszcza tyłek Kobiety-Kot.
Szkoda że do TDKR nie dali Poison Ivy, był by kobiecy pojedynek, kobieta zwierze kontra kobieta roślina :).
Niby śnieg a panowie w koszulkach chodzą :).

RE: The Dark Knight Rises - Arahan - 14-08-2011

Film Mierzwiaka i zbliżenie w 2:19 ... no tyłeczek pierwsza klasa :D

Jestem dobrej myśli, podoba mi się, że będzie śnieg (nie wiem czemu, ale strasznie mi zimowa sceneria do Gotham pasuje ... no dobra wiem ;)).

Póki co jedynym minusem jest zbyt duża ilość zdjęć i filmików z planu, a ja mam niestety za słabą wolę ;)

RE: The Dark Knight Rises - shamar - 14-08-2011

(14-08-2011, 21:42)Mierzwiak napisał(a): military, rozumiem twoje stanowisko, ale ja czekam jak to wypadnie w filmie.

Obłuda? antypatia? czy może piszę niezrozumiale? Napisałem dokładnie to samo i jakoś mojego stanowiska "nie rozumiałeś". Myślę, że złą wola i niechęć przyznania mi choćby odrobiny racji. Czyli... jednak obłuda.

RE: The Dark Knight Rises - patyczak - 14-08-2011

Shamar, ty napisałeś po prostu, że nie podoba ci się design.

Military skrytykował samą ideę większej ilości gadżetów Batmana.

RE: The Dark Knight Rises - shamar - 15-08-2011

Nie. Ja abstrahując od dziwnego designu napisałem, że mamy tu bondowego Batmana. Może piszę niejasno ale zestawienie Bond-Batman wydaje mi się w miarę oczywiste. Chciałem nawet napisać, że zaraz zobaczymy Batmana ze spawarkami w butach (guessing game !).

RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 15-08-2011

Pisałeś o Bondzie w kontekście Burtona, nie TDKR. Zdecyduj się o co ci chodzi.

RE: The Dark Knight Rises - shamar - 15-08-2011

Pisałem o Bondzie w kontekście Burtona, i TDKR, czemu? Bo Batwing z TDKR wydał mi się "pójściem tą drogą". Focus: Batwing u Nolana śmierdzi Batwingiem burtonowskim czyli tanim , ale atrakcyjnym wizualnie, gadżeciarstwem.

Tylko że gadżety są nieodłączną częścią tej postaci. Nie ma super mocy, więc wspomaga się urządzeniami i pojazdami. Może powinien z nich zrezygnować? Proponuję praktyczny i ekologiczny Bat-rower.

RE: The Dark Knight Rises - Rodia - 15-08-2011

Widzę, że Nolan nawet nie udaje, że próbuje cokolwiek utrzymać w tajemnicy. Ci ludzie przecież stoją se przy barierkach parę metrów od planu.

Uroki kręcenia poza studiem i ery internetu. Gdyby Heat kręcili dzisiaj, strzelaninę w centrum LA znalibyśmy na wylot rok przed premierą.

RE: The Dark Knight Rises - Kalelpl - 15-08-2011

Mój pierwszy post na forum i od razu w temacie o TDKR.

W skrócie. Ufam Nolanowi. Ufałem mu przy wyborze Jokera, i Two-Face. I ufam mu teraz nawet pomimo tego że wiele osób już postawiło krzyżyk na 3 Batmanie. Ja za to jestem zachwycony jak narazie. Podoba mi się kostium Catwomen i sam wygląd Bane'a. Jedyne co mnie niepokoi (co wydać się może śmieszne) to jego głos. Statyści na SHH twierdzą że brzmi trochę jak pomieszanie Lorda Voldemorta z brytyjskim gentelman ( cokolwiek ma to znaczyć).

Właściwy klip poniżej:

RE: The Dark Knight Rises - Rinzler - 15-08-2011

Moim zdaniem Nolan nie pokazuje mocnych kart, odkrywa tylko numerki żeby wokół filmu tworzył sie medialny szum (zawsze to jakaś promocja). Potem połowę z tego wytną, przemontują i niewiadomo co znajdzie w ostatecznej wersji:)

P.s: Mierzwiak:) 2:23 w Twoim filmie tłumaczy skąd czerpiesz inspiracje przy tworzeniu plakatów z Batmana:D:D:D

RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 15-08-2011

(14-08-2011, 21:42)Mierzwiak napisał(a): A Bat-pod jest fantastyczny, do tego jak dosiada go Kicica... wrrrr. Polecam oblukać ten tył... filmik (od 1:43):

W sumie byłem nastawiony sceptycznie co do Anne Hathaway, ale filmik, szczególnie jego końcówka, coraz bardziej mnie przekonuje ;)

Jak widać czy tego chcę czy nie spoilerom nie ucieknę. Ale takie to czasy, nie wejdziesz na tę stronę, to na innej coś znajdziesz.

RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 16-08-2011

Ale wiesz, że na na tym filmiku nie ma Hathaway?

RE: The Dark Knight Rises - shamar - 17-08-2011

Najpierw Batgirl rozwala kamerę, tera rozwalają Batwinga. Latający 3 metry nad ulicami bat-samolot? Serio? Myślałem, że komuś się coś porąbało.