![]() |
|
Westworld (HBO, 2016-) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Westworld (HBO, 2016-) (/Thread-Westworld-HBO-2016--4072) |
RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 04-06-2018 Tylko gdzie są fani - wczoraj wyciek spoilerow - nikt tego nie podlapal, na reddicie też mniej ludzi, na reddit television to totalny zgon i nikt o tym nie gada. Jest to żenujące bo HBO chciało tutaj zrobić drugą Grę o Tron a sezon 2 kuleje na potege, najlepszego aktora przez większość sezonu nie było a główna bohaterka jest tak irytująca że większość tych fanów co zostali woli sceny bez niej RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Gal Anonim - 04-06-2018 No ale dużo do spoilerowania nie było. IMO bardzo fajny odcinek, ale nikt chyba nie wierzy w "zgon"? Motyw z Bernardem (razy kilka) z kolei jest pokazany w zapowiedzi. Największym chyba spoilerem może być fakt, że od teraz Ford kieruje Bernardem. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Albertino - 04-06-2018 Zgon to przesada, ale ten sezon jest wyraźnie gorszy od poprzedniego. Jak już pisałem - są tu super momenty, ale jako całość jest to rozwleczone i niestety coraz mniej obchodzi mnie co się stanie. Było to w zupełnie innych czasach, ale Carnivale anulowali chociaż serial był dużo popularniejszy. Leftovers też skrócili choć oglądalność nie była aż tak znacząco gorsza od W2, a budżetowo to pewnie nawet nie 1/3 serialu Nolana. Jeśli ta tendencja będzie się utrzymywać (z odcinka na odcinka, regularnie ilość widzów spada), to 3 sezon będzie ostatnim. I jak pisałem - po tym co się w s2 wyprawia, to wyjdzie tylko na dobre. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Gal Anonim - 04-06-2018 Chodziło mi o "zgon" jednej z głównych postaci, który wygląda jak zgon, ale raczej mała szansa, że nim jest. Nie zgon samego serialu :) Jak Westworld zamkną sensownie na trzech sezonach to będę kontent. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 04-06-2018 Własnie oglądam - Kuba, kiedy okulista? ;d RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Albertino - 04-06-2018 (04-06-2018, 20:14)Crov napisał(a): Chodziło mi o "zgon" jednej z głównych postaci, który wygląda jak zgon, ale raczej mała szansa, że nim jest. Nie zgon samego serialu :) Nie odnosiłem się do twojego posta, tylko tego wyżej, sry. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 04-06-2018 Ja mówiłam o ciszy na reddicie nt serialu, dzisiaj rano byłam na /television i 2 posty na krzyż, w zeszłym było z 15. Jak mieli temat o oglądalności to większośc mówiła, że nie ogląda albo nie ogląda na bieżąco RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 04-06-2018 Dobra no, ale nadal nie wygląda tam jak Harris :P Żeby nie było niedomówień, dla mnie znakomity odcinek, kompletnie nie przeszkadza mi rozwleczenie całości ani to, że wszystko jest przewidywalne (bo jednocześnie jest świetnie ułożne i spójne). Hopkins wymiata i znakomicie go przywrócili. Wątki zmierzają w ciekawym kierunku choć rozczarowało mnie spotkanie Man in Black i Meave, teraz jednak ewidentnie nacisk zostanie położony na jego relacje z córką. Fajnie, że wreszcie śmierci hostów będą miały znaczenie. Ja się bawię cholernie dobrze i oby HBO w ciemno szło za Nolanem. Nawet ERW WYJĄTKOWO irytowała mnie nieco mniej. Faktycznie coraz bardziej wierze w to, że 3 i 4 (?) sezonie czekają nas takie duety jakie zapowiadała Joy. Mam nadzieje, że decyzje HBO odnośnie 4 i 5 serii podejmie po emisji finału aby Nolan i Lisa mieli sporo czasu na skrócenie wszystkiego do jednej serii. Pamiętajcie, że ciągle mamy aż 4 światy do eksploracji więc materiał tutaj na 30 odcinków jeszcze by się znalazł. To nowy park czy ciągle Westworld? I czyżby odcinek w stylu Lyncha i skupienie się w 100% na nowej postaci? Jak dla mnie bomba bo Indianiec od dawna jest najbardziej tajemniczym członkiem imprezy. Jeszcze co do oglądalności i anulowania. Znowu przypomnę, że HBO CHCIAŁO kontynuować Leftovers. A taki Young Pope? Nie wiem jaki był budżet, ale patrząc na odcinki to na pewno nie mały, a drugi sezon zamówiono. A oglądalność była jeszcze mniejsza w teorii + kontrowersje + to był jeszcze mniej serial dla mas niż Westworld, który nie jest serialem dla wszystkich jak GoT + brak znaczących nagród. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 11-06-2018 Ładny odcinek ale po scenie z Grace RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 11-06-2018 Akecheta to oficjalnie najlepszy host :) Nawet jak aktor nie jest jakiś super tak jego głos i mina idealnie pasują do tej tragicznej postaci. Chyba pierwszy bohater któremu tak mocno kibicuje i którego los mnie faktycznie poruszył w 2 serii (wyjąwszy Meave). RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - nawrocki - 11-06-2018 Cytat:Nawet jak aktor nie jest jakiś superAle Zacha McClarnona to ty szanuj. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 11-06-2018 No w sensie w tej roli, swietnie gra głosem, ale póki co jeszcze wiele do pokazania nie miał i jedzie na jednej (ale dobrze dobranej) minie, ale wierze, że rozwinie sie jak Harris. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Gal Anonim - 18-06-2018 Oj, gruby, gruby odcinek. Naprawdę dobry. A Dolores wcale nie przysparza sobie nim fanów. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 18-06-2018 I najważniejsze pytanie...kim jest MiB :) No i świetny odcinek, Harris gra tu chyba swoje najlepsze momenty w tym serialu a każda sekunda z Hopkinsem to cudo. Teddy też ma u mnie dużego plusa za ostatnią scenę. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Albertino - 18-06-2018 (18-06-2018, 18:41)Kuba napisał(a): Teddy też ma u mnie dużego plusa za ostatnią scenę. W końcu, jeszcze przydałoby się żeby Dolores poszła jego śladem. Niestety mało prawdopodobne :P RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 18-06-2018 ERW w końcu coś zagrała w tej ostatniej scenie :) Jutro finał leci w UK w jakimś kinie czy coś więc uwaga na spoilery RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 18-06-2018 Oglądałbym. Nie polecam proma :P Nawet go wam nie zalinkuje i nie szukajcie, serio. Ale te kinowe paski to wyglądaja kozacko, szczególik, ale znacząco wpływa na obraz :D Dolores wydaje mi sie, że padnie w finale. Ktoś na pewno. Tylko, że tu każdego mozna w ten czy inny sposób wskrzesić. RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Gal Anonim - 18-06-2018 (18-06-2018, 21:09)Kuba napisał(a): Nie polecam proma :P Nawet go wam nie zalinkuje i nie szukajcie, serio. Ale te kinowe paski to wyglądaja kozacko, szczególik, ale znacząco wpływa na obraz :DNo to nie są same kinowe paski tylko te sceny są ewidentnie kręcone obiektywami anamorficznymi - stąd wizualna różnica. "Westworld" wygląda ładnie, ale szczególnie ładnie wyglądają właśnie te retrospekcje. Anamorfy to jest jednak to. :) RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Kuba - 18-06-2018 To raczej nie są retrospekcje a Glory która jest jakąś RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - harlequinade - 20-06-2018 To napewno nie są retrospekcje :) BTW mam nadzieję że to co wyczytałam to fake spoilery :/ byłoby fajnie gdyby udało się im czymś zaskoczyć w finale |