Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272)

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mierzwiak - 29-11-2016

Już od dawna coś takiego podejrzewałem, może tak będzie a może nie, ale tak czy inaczej obstawiam coś więcej niż tylko zwykły prequel dziejący się przed ANH, powiązany właśnie z epizodami EVII-EIX

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Danus - 29-11-2016

Teoria może być trafna i całkiem sensowna biorąc pod uwagę to co Disney robi z serią. Jeśli coś takiego by się potwierdziło to jaki twist obstawiacie w kwestii dlaczego zostawiła małą Rey na Jakku?

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Szpeku - 29-11-2016

Ja bardziej obstawiam, że przedstawią w jakiś sposób Snoke'a, albo poszlaki związane z nim, niż uczynią z Jyn, matkę Rey.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 29-11-2016

(29-11-2016, 17:25)Grievous napisał(a): Wg Empire Magazine, w filmie nie znajduje się żadna scena w której jest używany miecz świetlny.

To nie idem... Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Huntersky - 29-11-2016

Według Wookiepedii Jyn ma w filmie 21 lat, jest więc 2 lata starsza od Luke'a (jeżeli bierzemy pod uwagę teorię, że Rey to jego córka). Imię i nazwisko prawie zerżnięte z Jan Ors z Dark Forces, ale chusta na głowie w stylu Mary Jade... na upartego wszystko się dodaje. Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Szpeku - 29-11-2016

Jak dla mnie, to i tak Rey będzie postacią nie związaną w jakikolwiek sposób ze Skywalkerami, wciąż myślę, że to opowieść o Kylo i wróci na jasną stronę, a gdyby jeszcze tak Rey przeszła na ciemną i zginęła, to mmmm Oczko

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Lawrence - 29-11-2016

(29-11-2016, 20:19)Szpeku napisał(a): , a gdyby jeszcze tak Rey przeszła na ciemną i zginęła, to mmmm Oczko

Ech, pomarzyć można Uśmiech

A jeżeli spekulacje Mierzwiaka mają być prawdziwe, to słabo. To znaczy, że nie potrafili stworzyć normalnego pomostu między Powrotem Jedi, a Przebudzeniem Mocy i teraz muszą się jakimiś filmami koło-Sagowymi ratować.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Gal Anonim - 29-11-2016

Fajna, choc nieco naciagana, teoria łącząca Ep VII i VIII z Rogue One:

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Arahan - 29-11-2016

Skoro nie ma miecza świetlnego to nie ma Vadera szlachtującego rebeliantów. Moje zainteresowanie spadło do 20%. Jak na forum będą zachwyty to może pójdę.

Jeśli Vader ma urządzić tą rzeźnie na końcu, to jednak gdyby parę ciachnął tych rebeliantów to zrobiłoby to większe wrażenie, samo duszenie mocą raczej nie mnie nie satysfakcjonuje.

Oczywiście o ile ta rzeźnia będzie mieć miejsce, bo to wciąż tylko plotka i może zaserwują troll i nic takiego się nie wydarzy Smutny

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 29-11-2016

@Arahan
Zawsze może fajnie podusić ludzi jak w OT Oczko

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mierzwiak - 29-11-2016

Nie popadajmy w paranoję, zainteresowanie filmem spada bo nie ma w nim sceny która była czyimś wymysłem, a na obecność której w filmie było zero dowodów?

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 30-11-2016

Nie. Zainteresowanie spada bo nie będzie ŻADNEGO używania miecza świetlnego Uśmiech
Zresztą - na ch. wafel komuś Vader po tych 30 latach skoro nie będzie używał miecza świetlnego?

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mierzwiak - 30-11-2016

Uważasz że Vader używający miecza świetlnego to jakaś niesamowita atrakcja w Nowej nadziei? Bo ja nie, wręcz przeciwnie. Vader był tak charyzmatyczny, że wystarczyła sama jego obecność na ekranie, niczego więcej mi nie trzeba.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Pelivaron - 30-11-2016

http://deadline.com/2016/11/rogue-one-advance-ticket-sales-fandango-movietickets-1201860419/

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 30-11-2016

(30-11-2016, 01:35)Mierzwiak napisał(a): Uważasz że Vader używający miecza świetlnego to jakaś niesamowita atrakcja w Nowej nadziei? Bo ja nie, wręcz przeciwnie. Vader był tak charyzmatyczny, że wystarczyła sama jego obecność na ekranie, niczego więcej mi nie trzeba.

Tak byś mógł napisać gdyby teraz wyszła ANH i nie było tam używania miecza świetlnego. Ale piszesz z perspektywy, gdzie miecz świetlny był i do tego były 2 kolejne filmy z... mieczami świetlnymi.

Do czego zmierzam? A może gdyby nie miecze świetlne film nie osiągnałby takiego sukcesu i kolejne by nie powstały?

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mierzwiak - 30-11-2016

Nie twierdzę że nie masz racji, tylko że Rogue One ani nie jest głównym epizodem, ani jego bohaterami nie są Jedi. Wymaganie od Vadera, tylko dlatego że się w tym filmie pojawia, by machał mieczem, to zwykła fanaberia.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Arahan - 30-11-2016

Swoją drogą przypomnijcie sobie Jedi Knight II: Jedi Outcast.
Jak się nazywała partnerka Kyle'a Katarana? Jan Ors Oczko

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 30-11-2016

@shmar
Od początku było gadane, że ma nie być Jedi i tym podobnych rzeczy, więc nie wiem skąd to zdziwienie.
Co do Vadera, to w ANH jakoś był większym badassem w scenach bez miecza Uśmiech

(30-11-2016, 14:11)Mierzwiak napisał(a): Wymaganie od Vadera, tylko dlatego że się w tym filmie pojawia, by machał mieczem, to zwykła fanaberia.

Ja to nazywam chamskim marnowaniem okazji by, jak wspominałem,
pokazać wymiatającego Vadera, w nowym filmie, przy nowych efektach, po 30 latach. I to pewnie ostatnią okazję bo Vader raczej się już więcej nie pojawi.