Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe (/Thread-Filmweb-IMDb-itp-portale-filmowe--784)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Albertino - 14-09-2018

Za dawnych czasów w kodzie filmwebu była kupa błędów, więc przypuszczam, że to dlatego zmienianie czegokolwiek w tej stronie to mission impossible i zazwyczaj kończy się fuckupami.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mierzwiak - 14-09-2018

A to wyszukiwarka na filmwebie nie jest od zawsze spieprzona?

O ile wpisanie całego wyrazu jeszcze jako tako działa tak wyszukiwanie na podstawie niepełnego słowa to jakaś komedia:
[Obrazek: wjnngvE.png]

PS. Powodzenia w wyszukaniu nowej wersji IT :)

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Pelivaron - 14-09-2018

A dzięki, przydało się.

[Obrazek: rGGyzeT.png]

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mierzwiak - 14-09-2018

Widać wyszukiwarka w ich aplikacji działa niezależnie od tej na stronie, w aplikacji muszą być przynajmniej trzy znaki a "Stephen King's It" daje tam tylko starą wersję :)

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - simek - 14-09-2018

Mnóstwo razy na Filmwebie nie mogłem znaleźć filmu albo osoby nawet po wpisaniu całego tytułu, czy nazwiska. Wtedy z pomocą przychodzi google, albo trzeba się dogrzebać do filmu poprzez aktorów albo na odwrót.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Mefisto - 14-09-2018

(14-09-2018, 14:19)Mierzwiak napisał(a): Widać wyszukiwarka w ich aplikacji działa niezależnie od tej na stronie, w aplikacji muszą być przynajmniej trzy znaki a "Stephen King's It" daje tam tylko starą wersję :)

Bo ona chyba tak się nazywa w całości, podczas gdy nowe To to po prostu It.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Maćko - 19-09-2018

Kurde - nie wkurza Was, że większość portali o filmach i pokrewnych zamienia się powoli w bazę newsów o  Marvel/DC/Znany blockbuster?

Gdzie nie wejdę to praktycznie połowa newsów i aktualności o plotkach wokół nowych produkcjach Marvela, zwiastunach, zabawnych filmikach, zestawieniach z bohaterami. Niby nic, ale zaczyna  mnie to trochę męczyć. :/

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - simek - 19-09-2018

Tak jest, nic na to nie poradzimy.
Na szczęście wciąż na świecie kręci się inne filmy, wciąż są portale na których są o nich wiadomości, jest nasze forumowe grono, któremu nie umknie żaden ważny news - da się żyć.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Grievous - 19-09-2018

I tak wszyscy kopiują newsy z trio Hollywood Reporter/Deadline/Variety. Jedna rundka z rana, jedna wieczorem i jesteś na bieżąco ze wszystkim co istotne. A jeżeli kogoś interesują konkretne franczyzy to dedykowane subreddity w stylu Star Wars Leaks świetnie się sprawdzają jako agregatory. Odwiedzanie FilmWebów czy innych NaEkranie dla newsów, nie ma sensu.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Kryst_007 - 19-09-2018

(19-09-2018, 16:23)Maćko napisał(a): Kurde - nie wkurza Was, że większość portali o filmach i pokrewnych zamienia się powoli w bazę newsów o  Marvel/DC/Znany blockbuster?

Witaj w klubie. Na świecie w tym momencie zapewne powstają setki ciekawych produkcji, a FW woli poświęcać np. 300 artykułów o tym czy Affleck powróci do roli Batmana czy nie :P

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Kuba - 19-09-2018

Jeśli chodzi o polskie źródła informacji to zdecydowanie lepiej od naEkranie i Filmwebu sprawdzają się pewne strony na Facebooku gdzie administratorzy robią świetną robotę. naEkranie miało potencjał, ale wraz z wzrostem popularności poziom ich treści poleciał na łeb na szyje. Filmweb od dawna przestał być wiarygodnym źródłem, zazwyczaj i tak ostatecznie jak coś przeczytam tam to weryfikuje na zagranicznych portalach (a przynajmniej się staram).
No cóż, na takie i inne treści jest popularność. A dla społeczności filmwebowej to mi też by się nie chciało pisać newsów o ambitnych filmach.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Kryst_007 - 19-09-2018

Z facebookowych stron, to najlepsza jest zdecydowanie Filmawka. Gdyby Filmweb miało taką szybkość przekazywania newsów filmowych ze świata...

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Kryst_007 - 21-09-2018

Próbowaliście ostatnio polubić jakiś komentarz pod newsem? Od wczoraj nie ma takiej opcji i za każdym razem, gdy próbuję czyjś wpis zalajkować to wyświetla mi się jakiś komunikat o błędzie. Ciekawe, ile FW już zwróciło na to uwagę i naprawia.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Sulej - 26-09-2018

Jeżeli mam swoją bazę ocen na IMDB (krótko korzystałem z filmwebu) to co mi da przejście na letterboxd?

Warto zakładać tam konto?

EDIT: Dobra, założyłem. Bardzo fajny serwis, aplikacja na telefon też niezła. Oferują też import z IMDB więc to sobie ogarnąłem. Mierzwiak i Juby - czujcie się śledzeni.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Krismeister - 03-10-2018

Z góry przepraszam za to bezpośrednie i może głupie pytanie, ale kim jest xUfokubax ? XD

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Badus - 03-12-2018

Po latach romansu z IMDB przerzuciłem się na Letterboxd. Ciekawi mnie jak się sprawdzi.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Pelivaron - 25-01-2019

https://www.filmweb.pl/news/Filmweb+bez+reklam+i+ta%C5%84sze+bilety+do+Multikina-131577

WTF :D

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Kuba - 03-09-2019

Filmweb jak zawsze w formie, pokasowały się wystawione oceny aktorów, aktorek, rezyserów etc :))))

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - brandon_lee - 03-09-2019

Dobrze że nie filmów.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Cassel - 03-09-2019

Dobrze, że nigdy nie oceniam osób, tylko filmy.