![]() |
|
True Detective [HBO] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: True Detective [HBO] (/Thread-True-Detective-HBO--3402) |
RE: True Detective [HBO] - Snuffer - 03-07-2014 http://uproxx.com/tv/2014/07/ten-incredibly-logical-choices-to-play-the-male-lead-in-true-detective/ No i co sądzicie? Nie obraziłbym się na Caseya, ale skojarzenie z Patrickiem Kenzie chyba byłoby za mocne. RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 03-07-2014 Norton, Pitt, Gosling, Penn. Dobra eka. Wszyscy czterej mogą grać razem, bo wszyscy czterej dawno nie pokazali się w jakiejś szczególnie wybitnej roli, a przecież to waga ciężka aktorstwa. Foster i Ruffalo też spoko. Hanks raczej by nie zrezygnowal z marki dobrego wujka. Wiadomo, brandzlowanie się i też bym nie przykładal wielkiej wagi, ale mnie by pasowali. RE: True Detective [HBO] - Albertino - 03-07-2014 Gdyby Phoenix zagrał w nowym sezonie, to bym się nie obraził :) Nie powinni w końcu podać jakiejś obsady? Przecież powinni zacząć to kręcić jakoś na dniach. RE: True Detective [HBO] - simek - 03-07-2014 Spekulacje spekulacjami, ale mi się nie podoba taka długa przerwa od końca pierwszego sezonu do chociażby ogłoszenia obsady kolejnego, jeśli tak dalej pójdzie to drugi sezon zobaczymy na wiosnę 2016 :/ RE: True Detective [HBO] - joozeek - 12-07-2014 Kurde, Collin Farrell i Taylor Kitsch jako potencjalni aktorzy 2 sezonu:/ Jeszcze Efrona tylko brakuje i będzie porażka jak nic. "Whether or not time is a flat circle, the casting process for Season 2 of HBOâs True Detective is accelerating. Colin Farrell and Taylor Kitsch are reportedly in serious discussions for two of the seasonâs lead roles, according to respective stories by our sister site Deadline and The Wrap". RE: True Detective [HBO] - PropJoe - 12-07-2014 Temat się znowu popsuł? A Farrell to niezły kop prosto w twarz wymierzony śledzącym obsadowe spekulacje. RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 12-07-2014 Colin Farrell podobno prowadzi rozmowy na temat roli. I to juz takie powazniejsze plotki niz brandzlowanie się, bo Variety o tym pisze i Deadline. Dla mnie spoko, Farrell jest świetny, a jeżeli powtórzyłby swój uncool imydż z MIAMI VICE w dodatku ze świetnie napisaną postacią to mogę sie w nim zakochać bezgranicznie. :D Jedno źródło donosilo też, że Taylor Kitsch jest jednym z kandydatów. Ale to głupie źródlo musialo być. RE: True Detective [HBO] - raven.second - 12-07-2014 True Widmo season two... może by tak nowy temat już założyć? Dla spokoju i w ogóle? Cytat:Colin Farrell and Taylor KitschPierwszy - ok. Ani ziębi, nie grzeje, ale w dobrych rękach może być naprawdę fajnie. Drugi - musiałem użyć googla, bo nie kojarzę gościa. RE: True Detective [HBO] - Red - 06-09-2014 - Rust Cohle vs mistyczny teksański byk:D. RE: True Detective [HBO] - Mefisto - 06-09-2014 Zostało więc jeszcze 134676232546567 tematów, w których brakuje tego filmiku. RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 06-09-2014 Ej, nie wrzucajcie do tego tematu, przeciez on jest popsuty. :D RE: True Detective [HBO] - Fanatik - 08-09-2014 (03-07-2014, 21:31)Mental napisał(a): Według mnie główną rolę męską powinien dostać Tomasz Karolak. Ten wspaniały polski aktor byłby ozdobą każdego serialu! Gdyby umarł w pierwszych 5 sekundach, wtedy się zgadzam. I niech umiera tak w każdym filmie, byłby wtedy lepszy od Beana. Co do serialu - może tam grać nawet moja ciocia, i tak obejrzę. RE: True Detective [HBO] - wujo444 - 14-09-2014 Nie wiem co się dzieje z tym wątkiem, zamykam --> proszę przenieść się z dyskusją do części drugiej. RE: True Detective [HBO] - Arahan - 29-12-2014 Nadrabiania zaległości serialowych ciąg dalszy. Po wspaniałym House of Cards, padło na Detektywa i jestem zachwycony. Ta miniseria HBO zasysa od pierwszego odcinka i nie puszcza do napisów końcowych epizodu ostatniego. Napisane zostało tutaj już zapewne wszystko, a nie chce mi się 27 stron tematu przeglądać, ale to co rzuca się w oczy to przede wszystkim klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Czuć duchotę Luizjany, odór bagien, całe to zatęchłe środowisko, które jest cholernie toksyczne. Właśnie tak wyobrażam sobie te stany w USA. Aktorstwo to kolejna rzecz, która sprawia, że jest to rzecz wielka. O ile Harrelson jest w swej roli fantastyczny, tak McConaughey kradnie każdą pieprzoną sekundę tego serialu. Jego bohater jest cholernie hipnotyzujący, te jego monologi, sposób myślenia, zachowanie, to jak zawiesza wzrok kiedy o czymś mówi. Coś fantastycznego. Matthew jest geniuszem, koniec i kropka! Poza tym sam scenariusz, śledztwo, wątki obyczajowe - to wszystko jest na tak wysokim poziomie, że nie sposób czegokolwiek się doczepić. Technicznie perełka. Zdjęcia, muzyka, czołówka (!!), masakrują. Na początku narzekałem na nieco przesłodzone zakończenie i to, że próbowali trochę wmieszać w to Boga, ale po drugim seansie zmieniłem zdanie. Idealne zakończenie, idealnej historii. Wielka rzecz. P.S: obejrzałem 3 odcinki (3-5) w stanie w jakim bywał Rust i ło matko ... nie cza więcej ... RE: True Detective [HBO] - Mierzwiak - 31-03-2018 Po dwóch odcinkach - wow, już dawno nic mnie tak nie wciągnęło a bohaterowie (Woody i Matthew w rolach życia?!) kliknęli po ledwie kilku minutach. Narracja jest perfekcyjna - na papierze mogłoby się to wydawać zagmatwane, ale jest doskonale klarowne. No i coś co rzadko się zdarza w serialach, nawet mini seriach - mam wrażenie że dokładnie każda scena jest ważna i coś wnosi, a twórcy nie marnują czasu swojego i mojego. RE: True Detective [HBO] - Mierzwiak - 02-04-2018 Wybitna rzecz, jak dla mnie komplementarna w stosunku do Se7en Finchera - tematycznie, stylistycznie, w kwestii przesłania. O ile jednak Siedem opowiada o tym jak zła może być jednostka, True Detective mówi o czymś o wiele bardziej przerażającym i nie chodzi nawet o tę wiszącą w parnym powietrzu Luizjany kosmiczną grozę - opowiada o źle niemal zinstytucjonizowanym, chronionym, ukrywanym, pielęgnowanym. 10/10 (11-03-2014, 21:11)military napisał(a): Całe śledztwo okazało się niepotrzebne, wysiłki bohaterów zbędne, nowe informacje niepotrzebne - bo już w pierwszym odcinku podano wszystkie ślady potrzebne do złapania zabójcy.Człowiek cofa się kilka stron by poczytać co ludzie pisali i od razu raka dostaje. No końcu bohaterowie mieli 999 elementów układanki i brakowało im jednego. Na początku mieli jeden i brakowało im 999, więc nie, nawet gdyby od razu skojarzyli obrazek "potwora" z zielonymi uszami z domkiem to co niby miało by im to dać? Co do samych uszu, bo widzę że było to przedmiotem żywej (i żenującej w wykonaniu pewnych osób) debaty: nikomu nie przyszło do głowy że sobie te uszy celowo pomalował a spaghetti :) na twarzy to jakaś wysuszona trawa czy coś w ten deseń, rodzaj maski wiszącej z wianka który ma na portrecie pamięciowym? Inna sprawa, że te uszy to faktycznie mogły być liście, a skojarzenie Marty'ego okazało się trafne... przypadkiem. Nikt mi nie powie że w tego typu śledztwach nie ma szczęśliwych trafów, zbiegów okoliczności itp. RE: True Detective [HBO] - Hitch - 07-04-2018 Ale czy z tym spaghetti to nie chodziło przypadkiem o blizny na ryju psychola? RE: True Detective [HBO] - Mierzwiak - 07-04-2018 Nie przypominan sobie żeby to było powiedziane, natomiast wielokrotnie wspomina się że blizny miał na dolnej połowie twarzy, podczas gdy makaron ma przez całą twarz od wianka :) RE: True Detective [HBO] - Hitch - 07-04-2018 Dlatego pytam. Dawno nie widziałem i chyba czas na powtórkę :) Swoją drogą, nie ruszaj drugiego sezonu. To rak w najczystszej postaci. RE: True Detective [HBO] - Arahan - 07-04-2018 A mnie się podobał. |