Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Grand Theft Auto (seria) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Grand Theft Auto (seria) (/Thread-Grand-Theft-Auto-seria--2644)

RE: Grand Theft Auto - Mental - 15-09-2013

hmm... pały zawsze wszystko potrafią spierdolić :)

RE: Grand Theft Auto - hanys - 16-09-2013

(15-09-2013, 21:47)Perfik napisał(a): No i oficjalnie - Trevor to chyba najfajniejsza postać ever :)

Jego wywód o przedsiębiorczości i zjebka dla dwóch pozostałych panów :D. W ogóle tyle mocny tekstów tam leci, że głowa mała.

RE: Grand Theft Auto - Bucho - 16-09-2013

Nie gram w gry - powod prozaiczny, brak czasu. Nie pykalem w nic od ponad szesciu lat (kilka miechiow temu jakiegos starocia chcialem kupic, ale zrezygnowalem), a nawet za "mlodego", nie bylem wielkim graczem. Dzis na szybko przejrzalem ten temat, z ciekawosci obadalem gameplay/gameplay online trailer i musze stwierdzic, ze nie wiem co tyle halo...zartuje, to wyglada oblednie :) kurwa mac, mozliwosci online to jakas masakra! <ok>

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 16-09-2013

Cytat:Status wysyłki: Skompletowane

Kto się wybiera na nocną sprzedaż? Oprócz Tesco organizują ją również wybrane empiki i MM.

RE: Grand Theft Auto - simek - 16-09-2013

Ja bym się przeszedł w nocy do Empiku, ale raczej nie ma opcji, żeby wziąć pudełko z półki i powiedzieć, że zapłaciłem za pre ordera, więc biorę to. Podejdę do Empiku po pracy, zagram więc dopiero jakieś 17 godzin po premierze.
U mnie status zamówienia: w realizacji i dalej twierdzą, że czas realizacji to 18. + czas dostawy :/

RE: Grand Theft Auto - PropJoe - 16-09-2013

Na empik.com też mam status: w realizacji i termin wysyłki 18.09. Nie ogarniam po cholerę pisali, że odbiór będzie możliwy w dniu premiery. Pewnie rzeczywiście decyduje kolejność zamówień, ale na fb (już po wrzuceniu oferty promocyjnej) zarzekali się, że preordery będą do odbioru 17.09.
Najlepsze, że właśnie zajrzałem na ich profil i piszą, że te preordery z empik.com to wcale nie były preordery (bez sterowca?!). Z kolei w kolejnym komentarzu piszą, że będzie sterowiec mając chyba na myśli egzemplarze z nocnej sprzedaży. Jakaś paranoja, ale już nie chce mi się wnikać.
Łudzę się, że dziś zmienią jeszcze termin dostawy na 17.09 a jak nie to idę w nocy, biorę z półki i anuluję "preorder". A jak nie w empiku to może w Tesco się załapię.
Z tym MM też dziwna sprawa, bo piszą, że limitowana oferta ważna do 16.09 tak, jakby cena 199 obejmowała tylko preordery. W tej nocnej sprzedaży dadzą wyższą cenę?
Dziękuję za uwagę.

Odnośnie MM to 199 zł jest chyba właśnie ceną preordera, który można zamawiać - jak piszą - 14-16.09. Banerek w okienku gadu gadu pokazuje 219 zł, więc to zapewne będzie normalna cena.

empik gubi się w zeznaniach, co chwila piszą co innego, np. "nigdy nie informowaliśmy, że wysyłka jest przed oficjalną datą premiery" a w mailu ze zmianą ceny na 199 zł stoi jak byk, że wysyłka będzie 16.09. Podejrzewam że ilość zamówień ich przerośnie i część ludzi niestety nie dostanie gry na czas. Jeśli dzisiaj mi tego nie wyślą (a co za tym idzie jutro nie będę mógł odebrać gry), to walę ich i może nawet robię nocny skok na Tesco.

Klimat!

Na fejsie napisali, że nie ma szans na odebranie preordera o północy i że można odebrać jak się dostanie maila, że można, nie wiadomo kiedy. Ja idę popołudniu do empiku, pytam czy jest moje zamówienie, jak nie ma to biorę z półki i jakoś przeboleję zamrożenie kasy z preordera na dwa tygodnie.

Co do sterowca to ja rozumiem tak, że on jest dodawany tylko do takiego pudełkowego preordera co leżał po 19,99 na półce, a to zamówione na empik.com to nie taki prawdziwy preorder, tylko zaklepanie swojej kopii w dniu premiery.

(16-09-2013, 12:18)simek napisał(a): Co do sterowca to ja rozumiem tak, że on jest dodawany tylko do takiego pudełkowego preordera co leżał po 19,99 na półce
Nie :)

Walić :) i tak mi akurat na nim nie zależy, zależy mi na tym, żeby za 29 godzin zainstalować swoją kopię i grać do upadłego.

RE: Grand Theft Auto - BezcelowyAlbatros - 16-09-2013

U mnie status na Amazonie: Dispatching now!. Ja pierdziele, ale podjarka, ostatnio chyba miałem tak, jak czekałem na upragnione Commodore 64 ;) Mają się do jutra wyrobić, albo robię wjazd sterowcem na najbliższy magazyn Amazona!

A ja chyba przedawkowałem hype. Gameplay'ów obejrzałem łącznie kilka minut, ale chyba za dużo czytania, czekania, składania zamówień itd. Nawet za bardzo nie chce mi się biegać po sklepach i próbować jak najszybciej zdobyć grę.
Cool story, wiem.

PS. Ktoś pytał o listę gier, które przyjmują w rozliczeniu. Tu jest lista przy okazji info o nocnej sprzedaży.

Ja gameplayów zero, z nieoficjalnych widziałem tylko parę obrazków, które wrzuciliście tutaj, więc hype jest na tyle potężny, że zmieniłem plany, dzisiaj po robocie biorę melatonine, zasypiam koło 18, budzę się o 23, ide do Empiku, gram do rana :D

RE: Grand Theft Auto - Juror_z_MamTalent - 16-09-2013

Mnie właśnie kolejny sklep zawiódł :(

RTV EURO też ma dla mojego zamówienia datę odbioru dopiero 18. września. W takim razie decyduję się na Media Markt z nocną premierą za 199zł.

Chyba nie jest zaskoczeniem, że IGN dał 10/10 i "masterpiece".
http://uk.ign.com/articles/2013/09/16/grand-theft-auto-v-review

RE: Grand Theft Auto - Red - 16-09-2013

Dzwoniłem do obsługi Media Expert, jutro ma być cena 220 zł, z tym że nie wiadomo, czy dostawa będzie rano czy popołudniu. Jutro od 9 rano mają czynne, dryndnę czy mają na stanie i w razie wu jadę po złoto:).

RE: Grand Theft Auto - military - 16-09-2013

(16-09-2013, 16:07)PropJoe napisał(a): Chyba nie jest zaskoczeniem, że IGN dał 10/10 i "masterpiece".

Nie, nie jest zaskoczeniem że recenzja IGN-u to po raz kolejny element kampanii reklamowej.

Ok.
Anyway, właśnie dostałem maila z empik.com, że wysłali zamówienie do salonu i mam czekać na maila z info o możliwości odbioru. Czyli jednak jest szansa, że będzie można odbierać "już" jutro. W razie, gdybym nie załapał się o północy.

Edit: a pani z Gamespot dała 9/10 w minusach wymieniając: "Politically muddled and profoundly misogynistic".:D

(16-09-2013, 16:37)military napisał(a):
(16-09-2013, 16:07)PropJoe napisał(a): Chyba nie jest zaskoczeniem, że IGN dał 10/10 i "masterpiece".
Nie, nie jest zaskoczeniem że recenzja IGN-u to po raz kolejny element kampanii reklamowej.
Wątpisz w uczciwą dyche dla GTA?

RE: Grand Theft Auto - Mental - 16-09-2013

Strasznie cienka ta recka od IGN.