![]() |
|
Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Pirates of the Caribbean (2003-2017) (/Thread-Pirates-of-the-Caribbean-2003-2017--496) |
RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Kuba - 02-03-2017 "Piraci z Karaibów" to seria którą uwielbiam i nie oczekuje od niej nic więcej niż rozrywki, dobrego aktorstwa. Każda część miała swoje plusy jak i minusy, każdą jednak oglądało mi się przyjemnie. Przy 5 mam bardzo mieszane uczucia....fabuła wygląda na bardzo nieciekawą, choć lubię takie mroczniejsze, lekko demoniczne klimaty to tu widać przesadę, na dodatek statek Salazara jak i sam jego design oraz jego armii...to wygląda paskudnie. Davy Jones...zarówno Latający Holender jak i załoga wyglądali obłędnie a ci tutaj, aż szkoda komentować. W 2017 naprawdę można zrobić coś ciekawszego. Zresztą na trailerach nie czuć klimatu, mroku, demoniczności jaka powinna ich otaczać. Geoffrey Rush na szczęście widać, że odegra znaczną rolę choć po raz kolejny będzie przynajmniej częściowym-przeciwnikiem. Ale w 4 moim zdaniem miał swój najlepszy występ i boje się, że zrobią z niego jeszcze jakiegoś cieniasa. Na plus powrót Blooma i Keiry (podobno ma dostać cameo), choć Will raczej nie wiadomo jakiej roli nie odegra, nie mogę się doczekać powrotu Holendra. Nowa ekipa taka sobie...pewnie nic ciekawego. Czekam z bardzo umiarkowanym entuzjazmem licząc na to, że po prostu będę dobrze się bawił w kinie. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Gieferg - 02-03-2017 Cytat:Każda część miała swoje plusy jak i minusy Czwarta nie miała plusów :P RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Mierzwiak - 02-03-2017 (02-03-2017, 16:55)Kuba napisał(a): Czekam z bardzo umiarkowanym entuzjazmem licząc na to, że po prostu będę dobrze się bawił w kinie.Szczerze? Prędzej pójdę na nowe Transformers niż to. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Kuba - 02-03-2017 (02-03-2017, 17:07)Mierzwiak napisał(a):(02-03-2017, 16:55)Kuba napisał(a): Czekam z bardzo umiarkowanym entuzjazmem licząc na to, że po prostu będę dobrze się bawił w kinie.Szczerze? Prędzej pójdę na nowe Transformers niż to. Cóż...mnie w nowych Transformersach przekonuje jedynie Hopkins, muzyka z trailera i odejście Baya :P RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Gieferg - 02-03-2017 Dla mnie obydwa to kinowe pewniaki. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Juby - 02-03-2017 (02-03-2017, 17:10)Kuba napisał(a): Cóż...mnie w nowych Transformersach przekonuje jedynie Hopkins, muzyka z trailera i odejście Baya :P Jakie odejście Baya? Bay nakręcił tę część jak i wszystkie poprzednie, a deklaracje jego odchodzenia od tej serii można sobie wydrukować i używać jak papier toaletowy. Słyszę to samo od 2009, zobaczę jak uwierzę. (02-03-2017, 16:40)Mierzwiak napisał(a): Ciekawe jak wyjaśnią czemu Salazar czekał ze swoją zemstą tyle lat. Też to mnie zastanawia, ale mam nadzieję, że postarają się wystarczająco, żebym to kupił. Póki co wygląda to jak typowy sequelowy babol. Efekty strasznie nierówne. Młody Depp w pierwszych ujęciach bardzo fotorealistyczny, totalnie nie-CGI (myślałem, że to jakiś podobny chłystek), ale już w ostatnim ujęciu coś z nim było nie tak. Końcówka z wielką szczeliną w Oceanie też jakaś taka... No strasznie widać, że bohaterowie grali na green-screenie. Reszta trochę wtórna, ale przynajmniej wygląda jak superprodukcja i może uda się na niej nieźle pobawić. Przekonał mnie ten trailer, chyba się przejdę do kina. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Dr Strangelove - 02-03-2017 Ble... Musiałby się stać cud na miarę "Rouge One" żebym za to zapłacił. Ileż to było narzekań że Bloom kiepski, a Keira cienka. Przecież jak się patrzy na tę nową dwójkę to człowiek ma ochotę wyjśćz domu a co dopiero z kina. Już teraz widać, że Davy Jones był jakieś cztery i pół miliona razy lepszy od tego Salazara. Kiedyś te truposzczaki łaziły sobie po dnie, teraz będą pomykać po falach? No i ten wielki dziurawy wóz drabiniasty. Nie to się nie może udać. Pierwsze trzy części to jedna z najlepszych kinowych rozrywek jakie widziałem. Na to szkoda czasu. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Gieferg - 02-03-2017 Oho, najwyższy czas na smutne pitolenie w wykonaniu tych, którzy już najwyraźniej widzieli film. Tymczasem tu już w zwiastunie widać, że zrobiono jak nalęży to, co spieprzono w czwórce - mamy efektowne sceny na morzu we flashbackach pokazujące co i jak zamiast gadki-szmatki. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Arahan - 02-03-2017 Miałem olać, ale chyba pójdę. I to dlatego, że muzyka z trailerka mnie porwała :) RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - SonnyCrockett - 02-03-2017 Nareszcie jakiś zachęcający trailer. Te 2 minuty przebiły wszystko co pokazano w czwórce. Rosną szanse na seans. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Snappik - 02-03-2017 Ej, ale to wygląda całkiem fajnie. To znaczy motyw zemsty będzie pewnie wygładzony na maksa, a młodzi aktorzy będą posysać za każdym razem gdy się odezwą, ale widać że chcą wrócić ze stylem znanym z trylogii Verbinskiego. Są bitwy morskie, jest jakaś fantastyka w tym wszystkim. Nawet jeśli to odtwórcze to na swój sposób urocze i wizualnie stworzone dla wielkiego ekranu. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Kuba - 02-03-2017 No i scena kiedy Jacka i nowych bohaterów pochłaniają fale...pewnie tuż przed pojawieniem się Holendra. Generalnie podobno mają być jeszcze kolejne części w których większą role odegra Elizabeth. Jestem ciekaw czy oni mają jakiś plan na zakończenie tej serii czy wychodzą z założenia "co będzie to będzie". Trochę boję się o Barbossę chociaż byłem pewien, że zginie w 4. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Gieferg - 03-03-2017 Mnie tylko boli, że będziemy oglądać zemstę Salazara-ducha, zamiast po prostu zrobić film o jego łowach na piratów i dać tą konfrontację z Jackiem w czasie teraźniejszym. O ileż bardziej chciałbym oglądać w akcji ten statek i Bardema widocznych na początku zwiastuna, niż ich późniejszą formę i kolejną wariację na temat piraci duchy/zombie/chooywieco mszczą się na Jacku. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Dr Strangelove - 03-03-2017 To rak samo jak mnie :D To byłby znakomity film gdyby miał inny scenariusz. A na tekst - słuchaj gościu filmu przecież nie widziałeś, mogę odpowiedzieć tylko, że moja wybitna znajomość kina pozwala mi na formułowanie tego typu sądów na podstawie plakatu, o trailerach nie mówiąc :) RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Juby - 03-03-2017 Sorry za offtop, ale po co cytujesz w całości posta bezpośrednio nad twoim? Każdy skumałby na czyj komentarz odpowiadasz. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Dr Strangelove - 03-03-2017 Zedytowałem Wasza Wysokość :) RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Louis Cyphre - 03-03-2017 Ech, jestem już na nie. Kolejna kalka o pogoni strasznych piratów z piekielnych czeluści za biednym, wiecznie zdziwionym Jackiem Sparrowem. Ile można? Nawet Javier Bardem tego nie uratuje. Film zapewne obejrzę, ale bardziej z poczucia obowiązku.
RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - shamar - 03-03-2017 Nikomu nie przeszkadza, że zaś wstawili jakąś parkę w stylu Bloom/Keira? Przecież to wygląda jak rimejk... RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Szpeku - 03-03-2017 Zapowiada się fajnie, a trochę wieje sandałem zarzucanie bazowania na sprawdzonych schematach zwłaszcza zwracając uwagę na konkurencje ;) Na pewno obejrzę, z wielką przyjemnością, a już ma pewno chętniej niż nowych transformers, RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Lawrence - 04-03-2017 (03-03-2017, 13:00)shamar napisał(a): Nikomu nie przeszkadza, że zaś wstawili jakąś parkę w stylu Bloom/Keira? Przecież to wygląda jak rimejk... Oczywiście, że przeszkadza, tylko bardziej interesujące, że Ty się tego czepiasz, zważywszy, że nie przeszkadzało Ci to przy The Force Awakens. Chyba, że coś mi się myli? |