![]() |
|
True Detective [HBO] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: True Detective [HBO] (/Thread-True-Detective-HBO--3402) |
RE: True Detective [HBO] - Kuba - 27-08-2018 (27-08-2018, 08:35)patyczak napisał(a): Czego oczekiwać więcej po minutowej zajawce? HBO to mistrzowie robienia 1-2 minut znakomitych zajawek. Ta tu gdyby nie nazwa to by mnie nawet nie zainteresowała. Drugiego sezonu jeszcze nie oglądałem, widziałem tylko pilot który był wyjątkowo paskudny i nie mam ochoty ciągnąć tego dalej. Co do trzeciego, zobaczymy. Fakt jest, że o sukcesie TD przesądził przede wszystkim Fukunaga. Tutaj trójka reżyserów faktycznie próbuje go kopiować. Szkoda, że całości znów nie stworzył jeden twórca, z własnym wyrazistym stylem. Niby teoretycznie całośc powinna być pod dyktando tego co zrobi Saulnier w pierwszych dwóch epkach, ale po "Green Room" bardzo wątpię aby osiągnął chociaż część mistrzostwa poprzednika. Ale generalnie chciałbym aby ten serial przetrwał, głównie dlatego, że liczę jednak na powrót Mefju a co więcej na szansę ujrzenia Jona Hamma w tytułowej roli. Byłby świetny. Plus jest taki, że przy 3 sezonie niby pomagał Milch więc jest szansa. RE: True Detective [HBO] - nawrocki - 27-08-2018 Cytat:Niby teoretycznie całośc powinna być pod dyktando tego co zrobi Saulnier w pierwszych dwóch epkach, ale po "Green Room" bardzo wątpię aby osiągnął chociaż część mistrzostwa poprzednika.Green Room > cała filmografia Fukunagi. :) RE: True Detective [HBO] - Kuba - 27-08-2018 Nie jest to zły film, ale moim zdaniem przeceniony, muszę jeszcze ocenić pierwsze jego dzieła, mimo to określenia "jeden z najlepszych obecnie reżyserów" mocno mnie dziwią :) . Ale istnieje spora szansa, że po "Hold the Dark" mój poziom hypu na Detektywa znacznie podskoczy :) RE: True Detective [HBO] - Mental - 27-08-2018 nawrocki napisał(a):Green Room > cała filmografia Fukunagi. :) Kontrowersyjna wypowiedź. Zgadzam się z nią :) RE: True Detective [HBO] - Bradesinarus - 11-10-2018 Oficjalnie ogłoszono, że nowy sezon zadebiutuje 13.01. Mam nadzieję, że będzie równie mocny jak pierwszy albo nawet jeszcze mocniejszy. http://www.givememyremote.com/remote/2018/10/11/true-detective-season-3-hbo-sets-january-premiere-releases-first-photos/ RE: True Detective [HBO] - Arahan - 11-10-2018 Na HBO już latają zapowiedzi ;) RE: True Detective [HBO] - Bradesinarus - 11-10-2018 No to widocznie twitter dopiero dziś je zauważył, bo od kilku godzin "szaleje" RE: True Detective [HBO] - nawrocki - 02-11-2018 RE: True Detective [HBO] - simek - 02-11-2018 Dla mnie wygląda tak, jak powinien wyglądać sezon drugi. RE: True Detective [HBO] - Albertino - 02-11-2018 Potwierdzam, troszkę się jaram. Fajnie, że już w styczniu. RE: True Detective [HBO] - Arahan - 02-11-2018 Jaram się, ale bardzo mocno przypomina sezon 1. RE: True Detective [HBO] - Mental - 02-11-2018 simek napisał(a):Dla mnie wygląda tak, jak powinien wyglądać sezon drugi. A czemu drugi sezon tak powinien wyglądać? Pomijając fakt, że drugi sezon wygląda świetnie i jest zajebisty, i bardzo dobrze się stało, że stylistycznie mocno odbiega od "jedynki", to nie rozumiem tego jojczenia, że "wszystko powinno przypominać pierwszy sezon". Ja powiem szczerze nie jaram się specjalnie trzecim właśnie z tej przyczyny - widzę, że na siłę ktoś próbuje nawiązać do klimatu TD1. Szkoda, że nie będzie preguela - nawet nie wiecie, jak bardzo chciałbym zobaczyć Rusta z czasów tułaczki po Alasce i potem jego misji undercover z kartelami. RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 02-11-2018 Mam to samo, co Mental. Póki co trójka w ogóle nie wygląda dla mnie interesująco, a fakt, że przypomina sezon pierwszy - czyli odcinanie kuponów - tylko mnie odstrasza. RE: True Detective [HBO] - Mierzwiak - 03-11-2018 Drugi sezon się nie sprawdził więc "rimejkują" pierwszy? Można i tak, ale mojego zainteresowania nie mają, a obsada w ogóle, ale to w ogóle mnie nie jara. RE: True Detective [HBO] - simek - 03-11-2018 Ale czemuż rimejk, odtwórczość i odcinanie kuponów od razu? Nie przyjmujecie takiej możliwości, że będzie po prostu parę podobieństw, a sezon jako taki będzie zajebisty? Spoko że dwójka była zupełnie inna niż pierwszy sezon, problem w tym że mi się najzwyczajniej w świecie nie podobała, wynudziła. RE: True Detective [HBO] - Kuba - 03-11-2018 Wygląda jak słaba i kompletnie nie interesująca kopia jedynki. Czy ten trailer naprawdę wypuściło HBO? Ciągle chcę nadrobić ten 2 sezon, ale jak próbowałem zmęczyć jeszcze raz pilot (bo jedyne co zapamiętałem to Colina bijącego ojca jakiegoś dzieciaka) to usnąłem. Tutaj nie zanosi się na coś szczególnie powalającego. Trailer s01 też nie robił nie wiadomo jakiego wrażenia, ale miał swój klimat i budził zainteresowanie. Wolałbym przede wszystkim kompletną zmianę scenerii, tutaj na trailerze wygląda jakby kręcili w tym samym miejscu co sezon pierwszy, mogli przecież pójść w jakieś bardziej południowe lub zimowo górskie klimaty. Nie widzę też problemu by przenieść akcję znacznie wstecz, do początków XX wieku czy końcówki XIX. Lub do przyszłości, autentycznie jestem ciekaw jak wyszedłby im bardziej futurystyczny, może w klimatach cyberpunkowych kryminał. Najlepiej z konkretnym twórcą na pokładzie. Tu plus jest taki, że podobno scenariusz poprawiał Milch i to jest chyba najbardziej pozytywna wiadomość. RE: True Detective [HBO] - leszek samo zuo - 03-11-2018 Ja jebie, wszędzie widzę te same komentarze - "kopia jedynki", "oby lepszy niż drugi", naprawdę myślicie, że Nic Pizza zrobi coś podobnego do pierwszego sezonu? Przecież ewidentnie HBO, po klapie drugiego sezonu, reklamuje to w taki sposób, żeby przypominało ludziom o czasach Rusta, żeby w niedzielę prawilnie włączyli telewizor o dwudziestej. RE: True Detective [HBO] - Kuba - 03-11-2018 (03-11-2018, 17:31)leszek samo zuo napisał(a): naprawdę myślicie, że Nic Pizza zrobi coś podobnego do pierwszego sezonu? Tak RE: True Detective [HBO] - Mierzwiak - 03-11-2018 (03-11-2018, 17:31)leszek samo zuo napisał(a): Przecież ewidentnie HBO, po klapie drugiego sezonu, reklamuje to w taki sposób, żeby przypominało ludziom o czasach RustaCo to znaczy "reklamuje w taki sposób"? Wszyscy piszemy tu o tym co widać w trailerze, więc o ile nie okaże się że HBO strollowało i to co do tej pory pokazali to fejk, twoje wytłumaczenie jest abstrakcyjne. RE: True Detective [HBO] - Pelivaron - 06-12-2018 Premiera 3. sezonu 14 stycznia! |