![]() |
|
Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Jamesa Camerona (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Jamesa-Camerona--87) +---- Wątek: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron (/Thread-Sequele-Avatara-2022-2027-re%C5%BC-James-Cameron--4673) |
RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Mental - 24-11-2022 Te smerfowe, niebieskie ryje są tak upośledzone i downowate, że mam je ochotę eksterminować. Oczywiście Quaritch znowu przegra. SAD. Gdybym ja to reżyserował, rządziłby na tej planecie jak król Leopold w Kongo. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Paszczak - 24-11-2022 Nie pisałeś czasem kiedyś, że pierwszy film o niebieskich pizdusiach jest super fajny 10/10? Nie mam sił teraz sprawdzać, bo temat ma z 300 stron. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Mental - 24-11-2022 Pewnie tak. Ale wtedy pracowałem dla dużej korporacji medialnej i musiałem mieć idealną historię postów w internecie, bo robili mi regularnie background check. Teraz pracuję w podziemiu i mogę mówić, co mi się podoba. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Mental - 03-12-2022 Jak to dobrze, że wszystkie swoje najlepsze filmy JC nakręcił, gdy miał wysoki poziom testosteronu i prawoskrętne sympatie. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Mefisto - 03-12-2022 Czyżby to dlatego miał wyjebane na swoje stare filmy? RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Bucho - 04-12-2022 (03-12-2022, 22:04)Mental napisał(a): Jak to dobrze, że wszystkie swoje najlepsze filmy JC nakręcił, gdy miał wysoki poziom testosteronu i prawoskrętne sympatie. Zmien harsh language na estrogen:
RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Bucho - 04-12-2022 Nawet Mielon sie odniosl do tej bzdury: [twitter]https://twitter.com/elonmusk/status/1599345615443746817?s=20&t=vOqdIBs84ykDe6lmkspRXw[/twitter] RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Craven - 04-12-2022 Ojtam ojtam... to tak pod publiczkę, na planie na pewno dalej kipi testosteronem, przybija telefony do ściany, wypierdala ludzi za bzdury i zmusza do pracy ponad siły. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Paszczak - 04-12-2022 Prędzej siedzi na krzesełku i wskazuje rzeczy na monitorze bo od wegańskiej diety na ma sił się ruszać. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - shamar - 04-12-2022 Niektórym chyba umknęło, jak typ krytykował jakiś tam film odnośnie "wymuszonej feminizacji" ale powiedział, że to on pokaże prawdziwy obraz silnych kobiet. No i pokazał. W "Terminator Dark Fate". Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - zombie001 - 04-12-2022 Nie "jakiś" tylko StarWars 7... I robili sobie z Millerem wtedy nawet żarty z Kennedy. Cóż, wyszło jak wyszło. Miller bez winy też nie jest, a chyba od ostatniego Terminatora jego stosunki z Cameronem się mocno ochłodziły. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Debryk - 05-12-2022 Zaczynam mieć coraz większe obawy o Jima i te jego Avatary. Z jednej strony podpisuje się pod swoimi "dziećmi" (Alita, Dark Fate) by kwit się zgadzał, z drugiej zadecydował całkowicie poświęcić się niebieskim ludzikom, a z trzeciej klepie jakieś bieda kawałki zaprzeczające jego twórczości. Parę dni temu obejrzałem od deski Avatara ponieważ idę na dwójkę do kina. I ten film jest skrojony doskonale. Propsy za napisanie postaci. Pierwszy plan rozwala system tak scenariuszem jak i aktorstwem. To naprawdę dobry film pod każdym względem. Jedyny zgrzyt, który odkryłem po latach to jak zamknąłem oczy i nagle Trudy leci ratować aresztantów: no tego sobie z nimi poleciała raz a potem bierze ich stronę z czapy i bez przyczyny. To mi zgrzytnęło. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Wawrzyniec - 05-12-2022 Trudy akurat miała wcześniej scenę, gdzie nie podobał jej się fakt pacyfikacji rdzennych mieszkańców i rozpieprzenia w drzazgi ich domu, co zakończone było nie oddaniem ani jednego strzału i zawinięcie się w środku akcji do bazy. Dziwne, że nie zostały wyciągnięte przeciwko niej jakieś konsekwencje, ale ludzie na Pandorze to chyba bardziej najemnicy, niż żołnierze, więc może dlatego olano temat. Przydałaby się z jeszcze jedna scena, gdzie odcinają ją od wypłaty i zawieszają w służbie, albo karzą spierniczać na ziemię. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Pelivaron - 05-12-2022 13 grudnia pokaz prasowy Kto mi powie - czy dostać się na Sadybę autem (i później zaparkować) jest trudno? Dużo czasu mi to zajmie jadąc S2? RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Debryk - 05-12-2022 (05-12-2022, 10:05)Wawrzyniec napisał(a): Trudy akurat miała wcześniej scenę, gdzie nie podobał jej się fakt pacyfikacji rdzennych mieszkańców i rozpieprzenia w drzazgi ich domu, co zakończone było nie oddaniem ani jednego strzału i zawinięcie się w środku akcji do bazy. Dziwne, że nie zostały wyciągnięte przeciwko niej jakieś konsekwencje, ale ludzie na Pandorze to chyba bardziej najemnicy, niż żołnierze, więc może dlatego olano temat. Przydałaby się z jeszcze jedna scena, gdzie odcinają ją od wypłaty i zawieszają w służbie, albo karzą spierniczać na ziemię. Jake w trakcie przylotu na Pandorę mówi wyraźnie, że ci ludzie to byli marines, a teraz są najemnikami. Widać, że panuje tam normalna hierarchia szarż i takie tam struktury wojskowe. Trudy istotnie odlatuje z misji mówią "I didn't signed up for this shit". lecz po tej akcji nie ma żadnego przełącznika, który uzasadniłby jej ogromne poświęcenie dla kompletnie obcych ludków. Jak już napisałem wyżej: dostrzegam tutaj skrót scenariuszowy i pewien zgrzyt w całości. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Gieferg - 05-12-2022 Może to jest jakieś wyjaśnienie? ![]() PS. tylko czemu w tym wątku się o tym gada to ja nie wiem. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Scheckley - 05-12-2022 Bo ten wycięty romans jest ciekawszy od fabuły Avatara 2? RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Paszczak - 05-12-2022 Debryk wparował i zaczął gadać jak to koleś który stracił w wypadku osobowość i niebieska blachara są super postaciami, ale latynoski transwestyta już nie. Potem już samo poszło. RE: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Debryk - 05-12-2022 a, no to zapomniałem o tym nieistniejącym wątku. Nie było tematu. Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - zombie001 - 07-12-2022 Pierwsze Twitterowe reakcje. https://collider.com/avatar-2-reactions-reviews-is-it-good/ Oczywiście do przewidzenia. Pozytywne. Bardzo chwalony jest za realizację. W innym miejscu widziałem też narzekania. Na... fabułę, która wali kliszami. W sumie też do przewidzenia. Już trailery pachniały tylko nieco bardziej skomplikowanym remakiem jedyneczki. Ja to przeżyję. W czasach gdy robią taśmowo te Marvel/DCki to chyba będzie mój najmniejszy problem z tym filmem. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka |