![]() |
|
Harry Potter - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Harry Potter (/Thread-Harry-Potter--763) |
RE: Harry Potter - OGPUEE - 22-09-2025 W Kamieniu filozoficznym był najfajniej pokazany, ryło nie było przekombinowane, a także twórcy byli wierni opisowi książkowemu. I dużo roboty robił Ian Hart. RE: Harry Potter - samuuel - 22-09-2025 Świetny to był młody Riddle w Księciu Półkrwi, ale ten z Kamienia też miał swój klimacik Harry Potter - Pitero - 22-09-2025 Co?! Riddle z Księcia Półkrwi gdy sobie go wyobrażałem czytając książkę tak się różnił od tego jaki był w filmie jak to tylko możliwe. Wg książki miał 16 lat a wyglądał jak dziecko. Idealnym i najlepszym Riddle'em był ten nieznany aktor, który grał go w "Komnacie tajemnic". Widząc twojego posta w pierwszej sekundzie byłem nawet pewny, że o niego ci chodzi, aż doczytałem do końca :) Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Harry Potter - samuuel - 22-09-2025 To wcielenie Voldemorta także pochwalę, jak każde inne, które nie jest Fiennesem. Niemniej wolę creepy dzieciaka z retrospekcji z Voldemortem. Nie znam książki, ale wiem, że nie wszystkie jego sceny trafiły do filmu. Pomimo tego w tych paru momentach film mocno błyszczał na tle śmiesznej młodzieżowej dramy i biednego wątku z Ginny. Do tego dzieciaki potrafią świetnie grać takie rolę, stad dużo ich w horrorach w takich rolach RE: Harry Potter - marsgrey21 - 09-10-2025 Wygląda ok, ale kto wpadł na pomysł by zatrudniać 79-latka? Chcą iść zgodnie z duchem oryginału i recastować w środku serii? ![]() ![]() ![]() No i gdzie są przecieki z Tyronem Snapem?! RE: Harry Potter - Mefisto - 09-10-2025 Ale widzę progres, bo nie ma maseczek. RE: Harry Potter - OGPUEE - 15-10-2025 Rita Skeeter pisze w Teletygodniu :) https://www.facebook.com/FilmyKtoreRyjaBanieZbytMocno/posts/pfbid0WfpLc29YEBqFtnuA4spRCfdvFDoiBKvCXZqYRUZvm62Q3DAqaF7i6Mn9drdsrHH8l RE: Harry Potter - Spoilerowo - 18-01-2026 RE: Harry Potter - Żółte Krzesło - 23-01-2026 Informacje sprzed tygodnia, ale nikt nie wrzucał. Hans Zimmer skomponuje muzykę do serialu. Nie będzie jednak sam. Wspomogą go muzycy z firmy Bleeding Fingers Music specjalizującej się w komponowaniu muzyki do filmów i telewizji. Wrzucam też film o tym, jak adaptacje popsuły Voldemorta. RE: Harry Potter - Pelivaron - 26-01-2026 To byłoby coś ;) Dlatego uważam, że lepiej jakby to jednak Cyntia Erivo zagrała Voldemorta :) RE: Harry Potter - OGPUEE - 12-03-2026 O wpływie Wizarding World z parków rozrywki Universala na strefy tematyczne (przynajmniej w Ameryce): RE: Harry Potter - Spoilerowo - 24-03-2026 RE: Harry Potter - simek - 24-03-2026 Pamiętajcie o grzechach Rowling i żeby bojkotować serial: Cytat:Jutro pojawi się zwiastun nowego serialu o "Harrym Potterze" i chciałabym wam powiedzieć od razu. Nie będę oglądać tego serialu, nie będę o nim pisać, nie będę się nim interesować, w ogóle, na Zwierzu będziemy sobie funkcjonować tak jakby nie istniał. Wynika to z faktu, że działania autorki serii absolutnie mi ją zepsuły (bardzo lubiłam książki) i nie sprawia mi ona dalszej przyjemności.Cytat z mojej ulubionej blogerki, ona jest tak skrajnie zideologizowana w swoich ocenach kultury, że jest to dla mnie aż fascynujące i przez to lubię ją czytać. Na Instagramie wyłapałem ostatnio od niej bana :( Blokowanie komentarzy to już klasyka klasyk, w ogóle każdy jej wpis powinien mieć zastrzeżenie, że kochani w komentarzach proszę tylko o tych, którzy się ze mną zgadzają, to nie jest przestrzeń na dyskusję i inne zdanie :p RE: Harry Potter - slepy51 - 24-03-2026 Cytat: Jest wiele innych produkcji, które obejrzę z większą przyjemnością i bez tak głębokiego poczucia dyskomfortu. To oglądaj i nie zawracaj nikomu gitary. Miłych seansów bez poczucia dyskomfortu. RE: Harry Potter - Dr Strangelove - 24-03-2026 Spaślak na pewno i tak obejrzy tylko po cichu :D RE: Harry Potter - Corn - 24-03-2026 Czy to ze Zwierza Popkulturalnego? Jak ten blog się pojawił, to nawet go lubiłem, bo myślałem, że to wpisy jakiegos gościa. Po latach odkryłem kto za tym stoi i że to wszystko nie jest pisane z szyderą, tylko na serio i kompletnie zmieniło wydźwięk tych samych postów ;) RE: Harry Potter - Scheckley - 24-03-2026 (24-03-2026, 18:11)simek napisał(a): Pamiętajcie o grzechach Rowling i żeby bojkotować serial: No ta babka to w ogóle pisze jak upośledzona. Nie da sie jej czytać po prostu. Rowling zła, bo transy krytykuje ? i jakaś babka w Polsce seriali nie obejrzy. Ba pewnie dysponując wehikulem czasu, pierwsze coby zrobiła to by zabrała młodszej sobie książki o Potterze... RE: Harry Potter - Bucho - 24-03-2026 Lepiej, powinna zastrzelic mlodsza wersje siebie za lubienie Pottera :) RE: Harry Potter - Żółte Krzesło - 24-03-2026 Ciekawe, czy w zwiastunie pojawi się Gangsta Snape. Na to czekam najbardziej. Aktor już się skarży, że dostaje groźby śmierci. Oczywiście, teraz każda krytyka zapigmentowania Snape'a będzie zbywana zaklęciem Rasismus!. RE: Harry Potter - michax - 25-03-2026 Zwierz oprócz pisania książek, udzielania się w wielu swoich podcastach (chyba z pięć ich ma, jeden o musicalach, zvz i kilku innych) to też coraz częściej ją w mediach widzę, np była gościem na kanale Onetu, na Napisach Końcowych, a ostatnio to przy okazji Oscarów dużo jej bylo w mediach na youtube. |