![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
RE: The Dark Knight Rises - military - 19-08-2011 Cytat:to ten sam świat, więc jak coś może być realne w jednym i nierealne w drugim filmie? O tak. Cytat:Więc szminka na ustach Catwoman (wyglądającej jak uniwersalny żołnierz) przeczy prawom fizyki? Nie. To po prostu jest galaktycznie głupie. No cóż, myślę że rzecz rozbija się o to, że niektórzy mają jakieś oczekiwania i wymagania, a inni łykną każdą papkę, byle było kolorowo. RE: The Dark Knight Rises - Mickey - 19-08-2011 Batman od BB ma makijaż pod maską. Czemu nikt się nie czepia? RE: The Dark Knight Rises - MauZ - 19-08-2011 temat niebezpiecznie zbliżył się poziomem do dyskusji o bezsensie "Kung-fu Pandy" w której to nikomu nie dzieje się krzywda więc jest do dupy. RE: The Dark Knight Rises - Proteus - 19-08-2011 Kolejna nerdowska techno dysputa? Zajebiście;)
Cały ten często powtarzany argument o pelerynie i bat-podzie, można o kant tyłka rozbić. W oryginalnym scenariuszu do TDK wyraźnie zapisane było, że Nolanowie pomyśleli o tym szczególe i gacek w sprytny sposób składał płaszcz, by nie przeszkadzał mu w jeździe. Jednak jak się później okazało, gdy bat-poda, zaprojektowano, zbudowano i wrzucono nań kaskadera, cały ten cyrk z peleryną był zupełnie niepotrzebny, bo tam po prostu nie ma prawa nic się stać. Peleryna podnosi się od wiatru podczas jazdy, a koła są tak skonstruowane, że nie ma ryzyka wkręcenia. I nie jest to żadne śmieszne, nerdowskie teoretyzowanie. To zostało sprawdzone w praktyce, przez setki godzin kręcenia scen i jazd próbnych, gdzie przecież od takich rzeczy zależało życie kaskadera. Więc gdy pojazd poszedł w ruch, Nolan postanowił przywrócić pelerynę gdyż jak sam przyznał, bardzo podobał mu się ikoniczny widok gacka z ciągnącą się za nim płaszczem i nie było przeciw temu żadnych przeciwwskazań. Tak więc tyle czasami warte są wszelkie gdybania z zakresu tego "co ma, a co nie ma prawa wydarzyć się w prawdziwym świecie", w wykonaniu domorosłych speców od praw fizyki. Zresztą, nawet gdyby przyjąć (just for the sake of argument) że to naprawdę jest bezsensowne, to byłby to jedynie nic nie znaczący szczegół. Niektórzy chyba naprawdę ubzdurali sobie nie wiadomo co, na temat tego czym jest ten Nolanowski realizm. To nadal jest adaptacja komiksu, film o superbohaterze. Tak jak napisał Des, Nolan nigdy nie zapomina o czym i dla kogo kręci film. Zresztą konwencja komiksowa czy nie, gdybyśmy mieli każdy film akcji/sf/przygodę poddawać tak absurdalnej lustracji, to spora część ulubionych obrazów z plebiscytów dekady, wyleciałoby przez okno. Sam bat-pod był zajebisty. Świetnie wyglądał, a jeszcze lepiej wypadł ruchu, zaliczając w w filmie tylko jedną, minimalną wpadkę z tą ścianą. Jeszcze odnośnie wspomnianego porównania uniwersum BB i TDK, rzekomo zupełnie innych. Prawdą jest, ze w TDK nastąpiła wyraźna zmiana w tonie filmu, jednak nie było to nic na tyle drastycznego, by można było o czymś powiedzieć, że "w BB by mi to spokojnie leżało, w TDK już absolutnie nie". Na dyskusje o szmince Catwoman chyba już nie mam siły. RE: The Dark Knight Rises - Rozalia - 21-08-2011 (17-08-2011, 19:35)military napisał(a): Kostium Catwoman jest generalnie OK, ale szminka i idealny makijaż mnie rozpierd...zielają. Rzucająca się w wir akcji kobieta zawsze ma czas na wizytę u makijażystki. Bozsz, faceci... A czy nie slyszeliscie nigdy o istnieniu czegos takiego jak makijaż permanentny? (KLIK) Wprowadza się czerwone barwniki do ust, obrysowuje czarną kreską oczy czy brwi i przez kilka lat nie trzeba latac do kosmetyczki. Full wypas, nie rozmazuje sie podczas walki, zawsze wyglada swiezo. Idealna sprawa dla kobiety-kot. Jest to powszechnie dostepne w Polsce i czesto stosowane przez zapracowane biznes-women, wiec mysle, ze w bat-swiecie Selina tez mogla sobie cos takiego fundnac. Więc problem braku realizmu w tej kwestii rozwiązany :> ;) :) RE: The Dark Knight Rises - shamar - 21-08-2011 (21-08-2011, 08:58)Rozalia napisał(a): Bozsz, faceci... A czy nie slyszeliscie nigdy o istnieniu czegos takiego jak makijaż permanentny? (http://pl.wikipedia.org/wiki/Makija%C5%BC_permanentny) Wiki Vale napisał(a):W Wikipedii nie ma jeszcze artykułu pod taką nazwą. Możesz wykonać jedną z poniższych czynności: Na ustach się też robi? Żartujesz sobie? RE: The Dark Knight Rises - wujo444 - 21-08-2011 link się zjebał, forum przykleiło ) do właściwego adresu. RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 21-08-2011 Cytat:Na ustach się też robi? Żartujesz sobie?też... poza tym joker miał czas na makijaż (i batman na pomalowanie oczu), a u kobiety (striptizerki) już wam nie pasuje? Co z wami? RE: The Dark Knight Rises - Rozalia - 21-08-2011 Robi sie - pracowalam w instytucie kosmetycznym, to widziałam :) Poprawilam link. A jak link nie dziala, to sobie wpiszcie w wyszukiwarke, najlepiej grafiki i widac - i oczy i usta :P Zreszta to nie o tym temat, chcialam tylko przyciszyc malkontentow ;) RE: The Dark Knight Rises - EL-Kal - 21-08-2011 Zabawne jest, że jak zobaczyłem na stronie głównej, iż kobieta się wypowiedziała w temacie o "Batmanie", od razu kliknąłem, aby sprawdzić, czy w końcu ktoś rozwiązał sprawę tego makijażu. On działa na zasadzie szybko rozkładającego się tatuażu, moja dziewczyna myślała właśnie nad policzkami, ale długo o tym rozmawialiśmy i nie będzie makijażu permanentnego. RE: The Dark Knight Rises - Rozalia - 21-08-2011 No bo marudzenie, ze kobieta, ba STRIPTIZERKA! ma makijaz przerasta wszelkie możliwe skale czepialstwa. Skoro jako striptizerka pracuje umalowana i nagle ma ruszac ratowac świat i batmana, to chyba bez sensu tracic czas na zmycie tego ustrojstwa? Poza tym pomalowanie ust pomadką to naprawde kwestia 1 sekundy, a Kobieta-Kot to nie żadna chłopczyca w bojowkach i trampkach z karabinem z oddziału Marines, tylko zajebiscie seksowna striptizerka z seksownym tyłkiem (do tego chyba pełna zgoda na forum), czyz nie? RE: The Dark Knight Rises - Rozalia - 21-08-2011 Z tego tematu. Zreszta - nawet jakby nie byla, to jest kobietą. Ja może nie trudnię się byciem zlodziejką skaczaca po dachach czy ściganiem przestepcow, ale w pracy sie sporo namęczę, napoce i nawyginam, a i tak nikt mnie bez makijazu nie uświadczy - a jak tylko mam chwile przerwy to uwaga uwaga poprawiam pomadkę na ustach :) Niektore kobiety tak maja. RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 21-08-2011 info o tym, że będzie striptizerką: "Serwis BatmanNews.com podzielił się informacjami ze swojego źródła na temat postaci Catwoman w filmie ?The Dark Knight Rises?. Źródło tych informacji wydaje się być wiarygodne, gdyż w czerwcu przekazał informacje na temat kradzieży Batpodu przez bohaterkę. Catwoman jest podobno jedną z najlepiej napisaną postacią, ze wszystkich, które do tej pory pojawiły się w filmach o Batmanie i ma potencjał by skraść film tak jak to zrobił Heath Ledger. Bohaterka robi wiele fajnych rzeczy w filmie, jak wyskoczenie z okna, czy kradzież Batpoda. W przeszłości była wykorzystywana, a pracuje jako striptizerka i dorabia jako kieszonkowiec. Inne źródło BatmanNews.com podaje natomiast, że w filmie Catwoman będzie miała kaptur, jednak nie jest to jeszcze zweryfikowana informacja. W sieci pojawiły się także zdjęcia, które jakoby pokazują pełny kostium Catwoman, niestety są to fałszywki." RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 21-08-2011 Spoiler alert, please. RE: The Dark Knight Rises - shamar - 21-08-2011 (21-08-2011, 14:13)Rozalia napisał(a): Robi sie - pracowalam w instytucie kosmetycznym, to widziałam :) Ale to jakiś debilizm. Rozumiem wyrównanie linii ust ale żeby je pokolorować np. na wściekły czerwony na parę lat? Nie wierzę, że ktoś coś takiego robi. Hitawaj czy Hatawaj i tak mi się nie podoba, obojętnie w jakim będzie stroju. RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 22-08-2011 shamar, na jakim etapie zatrzymała się twoja wiedza o świecie? Pewnie o chirurgii plastycznej też nie słyszałeś. RE: The Dark Knight Rises - SonnyCrockett - 22-08-2011 Ten temat chyba zboczył z prawidłowych torów zbyt daleko...:P RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 22-08-2011 Ta dyskusja przekracza granice debilizmu. Ale do premiery jeszcze rok, na pewno uda się ją przebić, już niektórzy się o to postarają. RE: The Dark Knight Rises - SonnyCrockett - 22-08-2011 Najlepsze są jednak prośby o zaznaczanie spoilerów w temacie o filmie który dopiero powstaje...to co tu mają być za informacje? Przecież ten temat to jeden wielki spoiler, zaczynając od faktu że taki film w ogóle powstaje, jakież by to było zaskoczenie jakby dowiedzieć się na gwiazdkę że w kinach lata nowy Batman a ja nie znam tytułu, aktorów, elementów fabuły, wyglądu postaci, pojazdów itp. A tak jest już 750 postów spoilerów :P RE: The Dark Knight Rises - shamar - 22-08-2011 (22-08-2011, 13:46)Mierzwiak napisał(a): shamar, na jakim etapie zatrzymała się twoja wiedza o świecie? Pewnie o chirurgii plastycznej też nie słyszałeś. Czyli uważasz, że zrobienie sobie wściekłych czerwonych ustna kilka lat to dobry pomysł? A by nie było offa filmy i foty http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=80038 http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=80021 ![]()
|