![]() |
|
The Avengers (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: The Avengers (2012) (/Thread-The-Avengers-2012--1855) |
RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Gamart - 17-05-2012 Cytat:1 Jessica Drew / Spider-Woman.Black Cat? Serio? Mój dziadek jest w większy sposób powiązany z Avengers niż ona :D I co ma do tego to, że ktoś debiutuje w ASM, skoro prawa do Pająka ma inne studio? Brand i Carter jako agentki mogą się spokojnie pojawić. Drew też, ale nie jako Spider-Woman, bo nie mam pojęcia co mogłaby wnieść do zespołu. W sumie nawet Mockingbird mogłaby przemknąć tylko jako agentka, bo ona to już w ogóle by wyglądała zabawnie przy Thorze i Iron Manie ze swoimi tonfami. Avril nie komentuje, bo to jakby wcisnąć w film Kangoroo, Rocket Racera, albo inną postać o której słyszało dwóch ludzi na świecie :] Jeśli już jakaś nowa postać kobieca miałaby się pojawić to tylko Ms. Marvel/Carol Danvers. Jest żołnierzem, ma długi staż komiksowy w zespole, a dodatkowo jej moce są pochodzenia kosmicznego, więc idealnie pasowałaby w realiach jakie może zapowiadać Thanos. I Wasp, jeśli dostanie ciekawe wprowadzenie w Ant-Manie Wrighta. RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Craven - 17-05-2012 (17-05-2012, 21:11)Gamart napisał(a): Drew też, ale nie jako Spider-Woman, bo nie mam pojęcia co mogłaby wnieść do zespołu.Pewnie więcej niż Hawkeye ;) Innymi słowy - o ile mi pasuje układ z pojedynczą rodzynką w postaci Scarlett, tak sądzę, że jeśli Whedon wprowadzi koleją panią, zorbi to tak, żeby miała swój czas ekranowy i sens do zajmowania go. RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Gamart - 17-05-2012 Tylko, że sama postać Spider-Woman, jej moce, historia... w tym momencie w historii zespołu jej pojawienie się byłoby po prostu dziwaczne - i pojawiłaby się lawina pytać w stylu "skoro ona jest to czemu nie ma Spider-Mana" lub "tania podróba Spider-Mana". Idealna byłaby bohaterka, która siłą i mocami dorównuje Thorowi czy Iron Manowi, żeby utemperować trochę ich charaktery. Wtedy dopiero byłoby ciekawie. Dlatego idealnymi kandydatkami byłyby Ms. Marvel albo Scarlet Witch. Bo kolejna bohaterka z przyziemnymi mocami/umiejętnościami za bardzo wpisywałaby się w rolę jaką w zespole pełni Black Widow. W sumie z racji tego, liczę, że w drugiej części kopa dostanie wątek Hawkeye'a i tego, że chce on za wszelką cenę udowodnić swoją wartość dla zespołu wypełnionego nadludźmi - co od dawna jest wałkowane w komiksach. Szczególnie po tym jak Stark się zExtermisuje. RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Mefisto - 18-05-2012 dubbing czy napisy? Cytat:Blisko 40% widowni otwarcia stanowili widzowie tzw. dubbingowi. Jestem przekonany, że większość z nich na wersję z napisami by nie poszła. LOL - idę o zakład, że przynajmniej połowa tego nieświadomie znalazła się na zdubbingowanym seansie. Nie ma to jak tłumaczenie się z faili okrężną drogą. RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - raven.second - 18-05-2012 Cytat:Kina znakomicie zaprogramowały seanse. Każdy mógł swobodnie wybierać.Ten fragment jest lepszy. W moim przypadku "swobodny wybór" był następujący: seans o 16.30 i powrót o 21 do domu ostatnim pociągiem, albo seans o późniejszej godzinie i nocleg na dworcu, albo seans z dubbingiem. RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Bogdan - 18-05-2012 Tylko nie mów, że spałeś na dworcu :) RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Mefisto - 18-05-2012 Pytanie z kim? RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - raven.second - 18-05-2012 Odmawiam komentarza :P RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - SonnyCrockett - 18-05-2012 Pewnie z bileterkami :P RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Rozalia - 19-05-2012 I ja przyłączam się do grona piewców talentu Whedona i wielkości Avengers i z reką na sercu mogę napisac, ze to najlepszy film w swojej kategorii, jaki kiedykolwiek bylo mi dane obejrzeć. Czytalam sobie pare dni temu dyskusje w temaciv bodajze o Iron Manie, gdzie niektorzy powątpiewali, jak w ogole moze sie udać umieszczenie w jednym filmie tylu indywidualnosci. No i kurcze, obawy okazaly sie zupelnie bezpodstawne, bo Whedon znalazl idealne proporcje i zaden bohater nie dominuje, nie przycmiewa innych. Oczywiscie najwspanialsze w Avengersach sa interakcje miedzy superbohaterami - iskrzenie na linii Hawkaye - Wdowa, starcia Capa i Iron Mana, fajne sceny Bannera i Starka. Do tego Thor, wziety doslownie z innego swiata - jego styl mowienia, naiwnosc, honorowosc, taka prostolinijność - moja ulubiona postać i nie obraziłabym sie, gdyby bylo go troszkę wiecej. Do tego fajnie, ze pojawila sie Pepper, dr Selvig. No i agent Coulson z kartami Capa - boskie!!! Nie wiem tez, jak moglam miec obawy, co do charyzmy Lokiego jako bad assa - w Thorze byl swietny, ale dopiero w Avengers miazdzy system. Jest idealny. Swietne dialogi, genialne one-linery. Ktos moze zarzucic, ze za duzo tu humoru - mi to akurat odpowiada, bo humor jest inteligentny, ani przez moment nie ociera się o "kloaczność" w stylu Transformersow. Zupelnie nie wiem, jak odbiora ten film osoby, ktore nie jaraja sie pozostalymi czesciami i nie znaja originu postaci - ale co mnie to w sumie obchodzi. Cała moc myslalam o tym filmie, nie moglam spac jak jakies podjarane przed Bozym Narodzeniem dziecko i czuje nieodparta chec, by wybrac sie na ponowny seans, jak najszybciej :) PS. Jedna rzecz tylko mi umknęla - w jaki sposob Thor powrocil na Ziemie? Czy zburzenie tęczowego mostku w Thorze nie skutkowalo tym, ze polaczenie z Ziemią zostalo bezpowrotnie utracone? RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Bogdan - 19-05-2012 Hm, Loki nie pytał przypadkiem Thora co zrobił Odyn żeby go przywrócić na Ziemię? Teraz już dobrze nie pamiętam, ale to by wskazywało na to że są po prostu inne magiczne sposoby, by opuścić Asgard. Chyba że to Mjlornir może otwierać jakieś portale. RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - OGPUEE - 19-05-2012 3:28-3:38 - I tyle w sprawie tęczowego mostu :). RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Rozalia - 19-05-2012 Dzieki, to wszystko wyjasnia :) Po prostu zakonczenie Thora bylo takie wzruszajace i takie dziewcze jak ja uronilo nawet łze w rękaw ;), bo wskazywalo, ze Thor nie spotka juz swojej Jane, a tu sie okazuje, ze jednak nie ma wcalej takiej tragedii i jak sie poprosi tatę, to tata znajdzie jakis sposob :) RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Gieferg - 19-05-2012 ![]() :) RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Gal Anonim - 20-05-2012 Hemsworth wtrącający w połowie "spasiba" bez powodu mnie rozwalił. ;) No i czapki na końcu! RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Tyler Durden - 20-05-2012 Hemsworth udowodnił, że jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu. A cała trójka to się chyba czuła równie niezręcznie i zagubiona jak Bob Harris w japońskim talk-show ("Lost in translation"). RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - filmykino.pl - 20-05-2012 Wczoraj zebrałem się i podszedłem do kina, przed pokazem byłem nakręcony bardzo pozytywnymi opiniami jakie słyszałem od wielu znajomych. Film jednym słowem wcisnął mnie w fotel kinowy, efekty specjalne bardzo ładne, aktorzy dobrani do ról wręcz idealnie. Największym sukcesem filmu jest w mojej opinii Hulk, dobrze dobrany aktor i dobrze pokazana postać samego Hulka. Tak więc z niecierpliwością czekam na drugą część filmu. RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Proteus - 21-05-2012 Blu-ray/DVD, we wrześniu. Wydanie pełne miodnych dodatków. Zastanawiają natomiast zapowiedzi 10-płytowego super packu w przyszłości... http://collider.com/the-avengers-blu-ray-dvd-release-date-details/167342/ RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Gieferg - 21-05-2012 Cytat:Wydanie pełne miodnych dodatków. Że co? O ile te Featurettes nie trwają przynajmniej po pół godziny każda (a spodziewam się, że pewnie będą mieć po 10 minut), to wydanie jest mega-nędzne, szczególnie jak na taki film. Tu powinien być 2-godzinny making of a nie jakieś ochłapy. btw: 1. Avatar - $2,782.3 2. Titanic - $2,185.2 3. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 -$1,328.1 4. Marvel's The Avengers - $1,180.4 5. Transformers: Dark of the Moon - $1,123.7 Potter na pewno spadnie z trzeciej pozycji. RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Proteus - 21-05-2012 (21-05-2012, 10:16)Gieferg napisał(a): to wydanie jest mega-nędzneStandardowe featurettesy, komentarz Whedona, ponad pół godziny usuniętych scen(z zapowiedzi Jossa wiadomo, że wiele z nich to soczyste, oczekiwane przez fanów kawałki fabuły, a nie jakieś niepotrzebne śmiecie z niedokończoną postprodukcją), alternatywne zakończenie, krótki film Item 47, gag reel i inne pierdołki. Not too shabby. Długości trwania i zawartości samych making-of, nie znasz, a biorąc pod uwagę film, można się właśnie spodziewać czegoś dłuższego, więc nie marudź. Jak dla mnie, jedyne czego zabrakło to dołączenia reszty obsady do komentarza reżyserskiego, bo film oglądany z takim trackiem i piwem w ręku, były jeszcze lepszy niż seans w kinie. |