![]() |
|
Batman (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: Batman (temat ogólny) (/Thread-Batman-temat-og%C3%B3lny--375) |
RE: Batmany - Pelivaron - 04-09-2014 (04-09-2014, 15:01)OGPUEE napisał(a): Ooo, bardzo fajnie. Nie znałem tego kanału wcześniej, chętnie walnę suba, dzięki. Zdecydowanie lepiej się go słucha niż tego całego Ichaboda, który mierzi mnie niesamowicie i jego filmiki zazwyczaj wyłączałem po 2-3 minutach. RE: Batmany - OGPUEE - 04-09-2014 Przewijal tu gdzies wczesniej - m.in. recenzja (baaardzo negatywna) TASMa w tymze temacie. A Ichabod dla mnie nie jest zly. Nie sili sie na wyglupianie co jest mankamentem u wielu internetowych recenzentow i w wielu recenzjach trudno sie nim nie zgodzic. Polecam obejrzec inne recenzje Unclemroowy z dziedziny batmanowej (jego zjeba Silver Age). RE: Batmany - Pelivaron - 04-09-2014 Podobało mi się w tym filmiku to, że nie próbuje na siłę najeżdżać na Nolana, nie porównuje jego filmów z Burtonem, nie gada dlaczego Batmany Tima są lepsze itd. Natomiast w sposób rzetelny i interesujący opowiada co mu się podobało, a co mu się nie podobało (szczególnie krytyka Returns bardzo dobra, bez jakiegoś wulgarnego obrzucania błotem czy coś). A to jest właśnie problem Ichaboda, który dla mnie jest zwykłym atencjuszem. Próbuje na siłę być fajny i hipsterski w tych swoich filmikach. Do tego irytująca barwa głosu i gestykulacja, zdecydowanie nie jestem fanem. Weźmy np początek jego recenzji do Wilka z WS (). No kurde, nie. RE: Batmany - Juby - 04-09-2014 Nie trawię kolesia (Nostalgia Critic i większości internetowych recenzentów też, chyba tylko Jeremy jest wyjątkiem) ale fajnie wyszła mu ta recenzja Batmanów Burtona. Fajnie posłuchać o wielkości pierwszego filmu z 1989 roku i nie cukrzeniu ku "doskonałemu" Batman Ritarns. :D RE: Batmany - Predator895 - 10-09-2014 Z okazji 75lecia Gacka w sieci Multikino 26go odbędzie się maraton wszystkich wersji Nolanowskich plus Bonus wersja z 89go :D Wszystkie w kopii Cyfrowej :D WOW na taki maraton czekałem :D https://www.facebook.com/events/737546892978960/?ref=22 RE: Batmany - Corn - 10-09-2014 Po chuj te Nolany to ja nie wiem, ale zobaczyć Keatona na dużym ekranie! RE: Batmany - Lawrence - 10-09-2014 Na maratonie Batmanów Nolana już kiedyś byłem, ale z wielką chęcią bym jeszcze raz się na coś takiego wybrał. Przy czym skoro ktoś robi taki maraton to film Burtona jakoś nie pasuje do reszty. To już lepiej osobno filmy Nolana, osobno te Burtona. RE: Batmany - Bogdan - 10-09-2014 Też bym wolał chyba mini-maraton Batmana 89' i Returns. Cytat:ale zobaczyć Keatona na dużym ekranie! I muzykę Elfmana usłyszeć! RE: Batmany - Predator895 - 10-09-2014 Dodać do tego że Begins i Mroczny dostępne były bodaj tylko w analogu :P Maraton rusza o 22 a kończy się o 8:30 >> trzeba będzie skombinować jakąś wygodną poduchę na te wysiedziane , rozjebane fotele w multi :P RE: Batmany - Mierzwiak - 10-09-2014 Nie wiem jak Begins w 2005 roku, ale TDK miał normalnie kopie cyfrowe. Z chęcią zobaczyłbym jak to wygląda, czy puszczą ten sam koszmarny transfer co na Blu-ray, czy jakiś inny. Gdzie Returns? :( RE: Batmany - nawrocki - 10-09-2014 Cytat:Gdzie Returns? :(Nocy by brakło :P RE: Batmany - Corn - 10-09-2014 Może jakieś podanie trzeba napisać do Multikina o ENEMEF Batmanów z lat 90tych? Albo chociaż do Forevera :) RE: Batmany - Predator895 - 10-09-2014 (10-09-2014, 17:30)Mierzwiak napisał(a): Nie wiem jak Begins w 2005 roku, ale TDK miał normalnie kopie cyfrowe. W Polsce też ?? RE: Batmany - Mierzwiak - 10-09-2014 W moim kinie była taśma. Wiem bo na drugim seansie zaciął się projektor i taśma topiła się na naszych oczach :) RE: Batmany - Gieferg - 10-09-2014 U mnie w kinie nawet TDKR nie wyglądał na kopię cyfrową, a co dopiero TDK. Co do maratonów - Burtony by mnie kusiły, Nolany nie, bo wszystkie widziałem w kinie, TDK nawet dwa razy. RE: Batmany - Mefisto - 11-09-2014 Bez sensu ten program - zanim zacznie się najlepsze ludzie albo posną albo zaczną wyjmować żyletki. RE: Batmany - Pelivaron - 11-09-2014 (11-09-2014, 03:51)Mefisto napisał(a): Bez sensu ten program - zanim zacznie się najlepsze ludzie albo posną albo zaczną wyjmować żyletki. No jak? Zaczynają od Nolana, więc najlepsze idzie na początek :) Film Burtona w tym zestawieniu jest niczym ostatnia religia w planie lekcyjnym - nikt normalny na niej nie zostanie będąc zmęczonym po całym dniu zapieprzania w szkole. RE: Batmany - Gieferg - 11-09-2014 Nikt nie zostanie bo wszyscy wyjdą w trakcie TDKR. RE: Batmany - Pelivaron - 11-09-2014 (11-09-2014, 11:25)Gieferg napisał(a): Nikt nie zostanie bo wszyscy wyjdą w trakcie TDKR. Zawsze mogliby zrobić mieszane (raz Nolan, raz Burton), ale nie wiem czy takie coś by wypaliło. TDKR nie jest dla mnie takie złe. Po wyjściu z kina miałem mokre majty, ale jak później obejrzałem już na spokojnie i bez emocji to po prostu nie wybaczę tego co zrobili z postacią Bane'a na końcu, bleh. RE: Batmany - Gieferg - 11-09-2014 Ja nie wybaczę tego co zrobili ze scenariuszem. |