![]() |
|
Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn (/Thread-Superman-2025-Man-of-Tomorrow-2027-re%C5%BC-James-Gunn--6540) |
RE: Superman (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 30-06-2025 W 1944 roku już takiego wypróbowano, imć nazywał się Snafu i źle to wyszło: RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 30-06-2025 Hipokryzja, hipokryzja, "fani" supermana bronią Gunna, jednocześnie nazywając każdego, kto ma jakieś "ale" kultystą Snydera. Pytanie. Która postać powiedziałaby "What the hey dude!" a) superman, b) star lord, c) peacemaker RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Spoilerowo - 30-06-2025 RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 30-06-2025 Nie podoba mi się to, Hoult jest ok, ale nie kupuję tego, gość nie wygląda na kogoś, kto jest zajebiście inteligentny i ma szczerą obsesję na jakimś punkcie tylko jak rozkapryszony bachor, ziszczą się przecieki, że ten Luthor to komentarz na temat Muska. Luthor może być zazdrosny i małostkowy, ale niech w tym będzie jakaś pasja, siła, a nie dziecinada, w ogóle nie czuć charyzmy, ani poczucia, że on kontroluje sytuacje. Nie wierzę, że to mówię (bo to nie jest mój ulubiony Lex), ale Eisenberg przy nim, to Luthor idealny. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 30-06-2025 Eisenberg był świetnym Luthorem, change my mind ;) https://m.youtube.com/watch?v=1DyD2jrWjFM&t=14s&pp=ygUXTHV0aG9yIHN1cGVybWFuIHJvb2Z0b3A%3D W tej scenie świetnie pokazano jak Luthor sprowadza potężnego Supermana z nieba najpierw na ziemię a potem na kolana. Motywacja też dobrze wyjaśniona i czuć nienawiść w każdej linijce Eisenberga. Jest momentami przeszarżowany i wydaje dziwne dźwięki, ale ma to swój urok. Od Houlta bije nijakością, a patrząc na przecieki to szykuje się parodia Muska, małostkowy, wredny i pewnie nieudolny. Generalnie nic z tych promek nie przekonuje mnie by iść na nowego Ubermana. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 01-07-2025 (30-06-2025, 23:56)samuuel napisał(a): Eisenberg był świetnym Luthorem, change my mind ;) Moim zdaniem nie jest wyjaśniona. - Luthor chce tworzyć broń na metaludzi a nie Supermana .. i mogłaby to być ściema , ale on faktycznie zbiera dane rozmaitych metaludzi - ściąga na przyjecie Bruce'a , Clarka i Dianę wiedząc tam jako jedyny kto jest kim .. i daje ukraść sobie dane o metaludziach bo wiedząc że Bruce to Batman i wiedząc że myszkuje po terenie.. nie podejmuje żadnych środków zaradczych - wie o nadchodzącym najeździe kosmitów i Steppenwolfie - wie jak stworzyć Doomsdaya - w JL okazuje się że wiedział o Mother Boxach - ostrzega Batmana o nadchodzącej inwazji imitując dźwięk Mother Boxa oczywiście sporo mógł się doiwedzieć z kryptońskiego statku ale.. ten statek tu był przed najazdem Steppenwolfa na Ziemię. a w tej scenie całkiem nieźle tłumaczy problematyke Supermana i że aby Superman był Supermanem ludzie muszą na własne oczy zobaczyć kim naprawdę jest. No i generalnie dzieje się to co właśnie Luthor zapowiedział. Patrząc na to od drugiej strony można by powiedzieć że JL powstało bo Luthor dostarczył dane o potencjalnych członkach i wskazał czemu Liga jest potrzebna. Trinity - czyli Superman, Batfleck i Diana - podjęli współpracę bo Luthor dostarczył im przeciwnika gdzie to po prostu było konieczne. Broń do zabicia Doomsdaya - kryptonit - Luhor podrzucił Batfleckowi. Więc.. ja bym nie powiedział że Eisenberg jest wyjaśniony :p RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 01-07-2025 Cytat:Luthor chce tworzyć broń na metaludzi a nie SupermanaROTFL, kolego. Superman jest metaludziem i Luthor powołuje Doomsdaya by go zabić z nienawiści i nieufności do wszelkiej Boga/wielkiej mocy, która nie uratowała go nigdy przed ojcem-katem. if a man [Batman] can't kill God [Superman], the devil can do it - i tu nie ma z Tobą dyskusji, no ale nie zrozumiesz tego ;) Cytat:wie o nadchodzącym najeździe kosmitów i SteppenwolfieNajpóźniej mógł się dowiedzieć na samym końcu filmu, po walce z Doomsdayem. Celowo zjednoczył Ligę? To absurd i nic na to nie wskazuje ani w filmach ani z postów Snydera na Vero, Zbierał dane o metaludziach bo miał chorą obsesję na ich punkcie, i im nie ufał. A kryptonit pozwolił wykraść Batmanowi by zabić Supermana. Nie wyszło więc miał plan B - Doomsdaya. Nie dbał o to, że nie będzie mógł go kontrolować, bo przeżarty był nienawiścią i wolał już kryptońskie monstrum, bo uasabiało według niego prawdę o istotach dzierżących wielką siłę - że nie mogą być dobre. Tak samo według niego Superman nie był dobry, ale to ukrywał. I want to show what a fraud you are Także logiki na końcu u Luthora nie ma, bo poszedł mocno w emocje chłopak. Bądźmy wyrozumiali przy ocenie tego łotra, miał trudne dzieciństwo :P RE: Superman (2025) reż. James Gunn - al_jarid - 01-07-2025 Nie siedzę w komiksach, ale czy Superman naprawdę ma taką ubogą galerię przeciwników, że musimy w kółko oglądać tego Luthora? Dobra, ze dwa razy mieliśmy Zoda i jego ekipę, ale tak to ciągle głównym przeciwnikiem supersilnego, latającego, strzelającego laserami z oczu nadczłowieka jest... jakiś łysy typek bez supermocy. Daliby wreszcie kiedyś coś ciekawszego. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - shamar - 01-07-2025 Ma od cholery. Ale chyba malo mózgow. Brainiac... Hehe RE: Superman (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 01-07-2025 Superman może nie ma tak bogatej galerii przeciwników jak Batman, ale trochę jest konkretnych przeciwników: Brainiac, Metallo (ten był planowany jako w BvS i moim zdaniem bardziej pasował niż Doomsday), Parasite, Toyman (było aż trzech ziutków: Winslow Percival Schott, Jack Nimball, Hiro Okamura), Mister Mxyzptlk, Atomic Skull, Kryptonite Man (lub K-Man), Prankster, Bizarro. Każdy różnorodny i stanowiący wyzwanie dla Esa. Za czasów Salkindów to można było tłumaczyć budżetem do poprawnego pokazania owych wrogów (choć niektórzy mogliby zostać ukazani wiarygodnie przy niższych pieniądzach - część z owych wrogów pojawiła się w serialu z Deanem Cainem), ale od roku 2000 nie ma takich wymówek. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 01-07-2025 (01-07-2025, 13:55)samuuel napisał(a):Cytat:Luthor chce tworzyć broń na metaludzi a nie SupermanaROTFL, kolego. Superman jest metaludziem i Luthor powołuje Doomsdaya by go zabić z nienawiści i nieufności do wszelkiej Boga/wielkiej mocy, która nie uratowała go nigdy przed ojcem-katem. if a man [Batman] can't kill God [Superman], the devil can do it - i tu nie ma z Tobą dyskusji, no ale nie zrozumiesz tego ;) Cóż, obraz przekręcił zanim na końcu poszedł na statek. I mówił o przekręceniu go znacznie wcześniej. i o tym że diabły nadchodzą z nieba. Po przekręceniu obraz pokazuje upadającego anioła (Supermana) i najazd demonów z nieba - Steppenwolfa na czele armii parademonów. Co następuje w JL. No a w JL zdecydowanie widać że ten najazd Steppebwofa stoi u podstaw chrześcijaństwa. Steppenwolf literalnie jest Diabłem który przychodzi po dusze ludzi i zamienia ich w demony ;p A świat zamienia w coś w rodzaju Piekła :p RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 01-07-2025 No chrześcijańska warstewka jest wyczuwalna i nazbyt oczywista. Z tym, że w kanonicznej Lidze Sprawiedliwości, tej Snydera a nie Whedona ludzie nie zamieniają się w parademony. Wiem, że Snyder coś z tym kombinował, ale to porzucił, więc nie ma tematu I wiem, że dla Ciebie kanonem jest kinówka, ale podkreślam, że tylko dla Ciebie ;) RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 01-07-2025 Nie tylko dla mnie :) To kiedyś ktoś ogłosił że wersja Snydera jest kanoniczna? Z tego co pamiętam Amber Heard powiedziała otwartym tekstem że to wersja dla geeków :p Kwestia jest prosta - kinówka wiąże się z wieloma rzeczami z poprzednich filmów i rozwija postacie które były w poprzednich filmach. Druga wersja nie wiąże się z niczym i nic nie zawiera. Z BvS wynika że Luthor prawdopodobnie wiedział całkiem wcześnie o Steppenwolfie, być może nawet od początku. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 01-07-2025 Jeśli Flash jest kanoniczny, to Barry wspomina, że cofnął się w czasie w tym ruskim odludziu, a to oznacza, że Snyder Cut jest kanoniczny, choć to mało ważne. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 01-07-2025 Kanoniczny jest Zack Snyder's Justice League. Przecież nawet tę wersję specjalnie tak nazwano, by każdy mógł to ogarnąć. A poza tym kinówka Whedona jest tak słaba i niespójna tonalnie, że nikt normalny na nią już nie zwraca uwagi. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 02-07-2025 No niezupełnie, to po prostu trick żeby uniknąć fanowskiej "wojny o wersję". Ukłoniono się fanom Snydera a ci którzy nigdy tej wersji nie widzieli (czyli zapewne ogromna większość) nie wiedzieli o co chodzi i to zignorowali. Inną ofiarą tego manewru jest " cyfrowy Cavill". Pokazano tą scenę właśnie w taki sposób aby uniknąć stwierdzenia z której wersji jest to wzięte, a różni się przecież choćby kolorystyką. Natomiast postacie w "The Flash" - czyli właśnie Barry, Batfleck, Diana i ten latający w oddali przy wulkanie niebiesko-czerwony Superman - są dalszym ciągiem postaci z JL nie Snyder Cut. Wizual "The Flash" również bardzo mocno przypomina właśnie kinówkę JL. No na pewno nie przypomina Snyder Cut. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 02-07-2025 Dawno nie widziałem kin-ówki* i mam ją w dupie jak większość ludzi na świecie. Cytat:Z BvS wynika że Luthor prawdopodobnie wiedział całkiem wcześnie o Steppenwolfie, być może nawet od początku.Jak mógł wiedzieć o Steppenwolfie jak kryptoniański statek udaje mu się odpalić dopiero na początku trzeciego aktu XD Luthor mówiący o tym, że odwróciłby obraz nie mówi tego bo dowiedział się o Apokolips tylko to wyraz jego przemyśleń.Potem ten obraz odwraca... a na hooy się produkuję z mentalnie chorym : P Edit: Przypomniało mi się, że to forum cenzuruje to słowo... Więc to kolejny znak na niebie dla Ciebie by nie uznawać tego gówna Whedona :) RE: Superman (2025) reż. James Gunn - shamar - 02-07-2025 (01-07-2025, 23:29)Rozgdz napisał(a): Nie tylko dla mnie :) Ale co tu jest do ogłaszania? Wersja kinowa była obcięta, pocięta i nie nakręcona wg. pierwotnej wizji. Wersja Snydera to przywraca. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 02-07-2025 W chronoball widać sceny że snyder cut, a ty dalej swoje. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 02-07-2025 Na Ziemi są różne rasy, ich miasta, artefakty a pewno i zapiski i działy się różne rzeczy. Kryptoński statek nie jest przecież jedynym źródłem informacji na Ziemi a Luthor jest np niezły w wygrzebywaniu informacji. Odwrócony obraz jest pokazany tuż po tym jak Luthor ostrzegł Batflecka przed inwazją. Ja tam się nie znam ale wygląda to na mocne zaakcentowanie tej sceny przez reżysera (dlatego zresztą od początku zwróciłem na to uwagę) :P |