![]() |
|
Co w TV... - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Co w TV... (/Thread-Co-w-TV--26) |
- Mierzwiak - 29-03-2008 Dzisiaj na Comedy Central o 21:00 świetna komedia Fatalny instynkt, parodiująca min. Sypiając z wrogiem i Fatalne zauroczenie. [ostatni raz widziałem to na wideo chyba z 10 lat temu, mam nadzieję że film wciąż jest tak zabawny jak kiedyś] - Jakuzzi - 29-03-2008 Fatalny instynkt daje rade. W roku 1993 wyszly jedne z ostatnich parodii, ktora mozna jeszcze zaliczyc do grona naprawde udanych. (Plus m.in. Loaded Weapon). - Don Vito - 01-05-2008 Jutro o 9:50 na TVP1 "Spartakus" Kubricka - simek - 01-05-2008 A dobry ten Spartacus? Bo to podobno taki najbardziej nie-kubricowski z jego filmów, znaczy się, że miał najmniejszy wpływ na produkcje. - Don Vito - 01-05-2008 Jutro Ci powiem ;) - simek - 01-05-2008 Dłuugaśny, to chyba najdłuższy film Stanleya, chociaż w jego przypadku żadne dłużyzny nie przeszkadzają. Dzisiaj oglądam "Symetrię" na tvp1 o 2345. Bo jeszcze nie oglądałem, a może jest fajne. - Glut - 03-05-2008 Za niecałą godzinę, tj. o 22:15, na TVP lecą 'Trzy Dni Kondora'. Generalnie nie oglądam filmów w TV, no ale że bez reklam to chyba zrobię wyjątek. :) No i jeszcze na polsacie o północy 'Za Garść Dolarów'. Ale to dla prawdziwych komandosów. - Don Vito - 03-05-2008 Za garść dolarów przerywane reklamami? To naprawdę dla komandosów. - Strummer - 03-05-2008 Będę oglądał. To mówiłem ja : płk. Roman Polko. - Don Vito - 03-05-2008 Powodzenia. Pewnie nie jeden Red Bull pójdzie. - Predator895 - 11-05-2008 Wczoraj dla beki włączyłem sobie Scarface na TVP, ale po 30 min odpadłem. Puścili film bez fucków i wszystkie brutalne sceny są wykastrowane - jedna wielka migawka. Współczuję tym co oglądali ten film pierwszy raz :P - Don Vito - 11-05-2008 Obejrzałem cały. Dobrze, że kiedyś widziałem na DVD i teraz tylko go sobie odświeżyłem. - Predator895 - 11-05-2008 Aż się boje zapytać jak wyglądały pokastrowane sceny z efektywnego finału ;) P.S. Mogę się założyć że scena wyrzucenia typa z helikoptera zaczyna sie na ujęciu wypchnięcia a kończy sie na dalekim ujęciu odlatującego już wisielca :P - Don Vito - 11-05-2008 Scenę finałową przemilczę :) A co do helikoptera to... Zgadłeś ;) - Predator895 - 11-05-2008 Byłbym doskonałym cenzorem dla MPAA lol - Cassel - 13-05-2008 O, i proszę, wspomniany niedawno na tym forum "Człowiek w ogniu" ze Scottem Glennem będzie w sobotę w TV4. Sam też od dawna chciałem to obejrzeć, więc jest okazja. EDIT: Takiego oszustwa, jakim przy tej okazji uraczyła mnie stacja TV 4, chyba nie zdarzyło mi się zaobserwować nawet na polszmacie i tan-det-enie. Film miał zacząć się o 20:05, taką właśnie godzinę stacja podała w swoim okienku, ale o 20:05 zamiast filmu wystartował niekończący się festiwal reklam, po których następowały zapowiedzi programów, a po nich znowu reklamy i tak do upadłego, przez bite 11 minut. Film łaskawie zaczął się o 20:16. Oszukańcze, złodziejskie praktyki, pazerność i niepohamowane parcie na kasę, z premedytacją robienie z widza jelenia i idioty â oto stacja TV 4. - Strummer - 23-06-2008 O 20.30 na TVP Kultura będzie "Obywatel Kane". - Cassel - 23-06-2008 Nigdy nie widziałem "Obywatela Kane'a", więc jest okazja, ale... najbezczelniej w świecie mam zamiar w tym czasie obejrzeć "Wakacje Jasia Fasoli" w Canal+. :P - Azgaroth - 23-06-2008 Kane jest lepszy, obejrzyj Kane'a ;) - simek - 23-06-2008 Kane jest świetny, chociaż co chwile spotykam się z takim podejściem, że lubienie tego filmu to snobizm w czystej postaci. Nie rozumiem tego, przecież dla mnie to nawet, jakby dzisiaj nakręcić film według tego scenariusza to wyszłoby coś dobrego, bo to po prostu świetna historia pokazana w oryginalny sposób, a że przy okazji Welles użył multum pionierskich rozwiązań(swoją drogą o większości pewnie nie wiem, bo są mało istotne dla mnie) to tym lepiej. |