![]() |
|
Co w TV... - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Co w TV... (/Thread-Co-w-TV--26) |
- Mierzwiak - 23-06-2008 simek napisał(a):a że przy okazji Welles użył multum pionierskich rozwiązań(swoją drogą o większości pewnie nie wiem, bo są mało istotne dla mnie) to tym lepiej.Kiedyś na Ale Kino był interesujący dokument o tym filmie (swoją drogą lepszy od samego OK, na którym się wynudziłem), z którego dowiedziałem się że Welles - jeśli mnie pamięć nie myli - jako pierwszy zastosował filmowanie od dołu z widocznymi sufitami. Nice :) - Cassel - 23-06-2008 No i po prostu dobrego kina oczekuję po tym filmie. Nie tego, że zachwyci mnie oparta na subiektywnych retrospekcjach skomplikowana struktura narracyjna. Że wstrząsną mną nowatorskie zdjęcia, z rozmachem wykorzystujące głębię ostrości i oryginalne ustawienia kamery. Że nie będę mógł wyjść z podziwu nad wyjątkowo kreatywnym wykorzystaniem dźwięku. Że będzie mi zapierać dech w piersi łamigłówka z dokumentalnie stylizowanych fragmentów. Że będę cmokał z zachwytu nad genialnym wykorzystaniem montażu wewnątrzkadrowego i szybkich zmian perspektywy. Nie sądzę, żebym to wszystko zauważył i pochylił się nad tym w głębokiej zadumie. Ani żeby w ogóle wywarło to na mnie przełomowe, niezapomniane wrażenie. Jestem na 99% pewien, że po tym filmie nie zmieni się moje postrzeganie kina. Za krótki w uszach kinoman jestem na takie cymesy. Jeśli ten film jest tak rewolucyjny, to niech sobie będzie, nie mam nic przeciwko temu. Mam ten film w planach i w końcu go obejrzę, bo zwyczajnie chcę. Ale... nie dziś. Dzisiaj mam ochotę na Jasia Fasolę. Inaczej mówiąc: video meliora proboque, deteriora sequor. 8) - simek - 24-06-2008 Cass napisał(a):zachwyci mnie oparta na subiektywnych retrospekcjach skomplikowana struktura narracyjna To akurat jest świetne i wcale nie trzeba się znać na kinie, żeby to docenić, swoją drogą, to jakiś paker może mi wskazać film podobny(w sensie właśnie tej narracji) do Kane'a? Ja znam świetnego "Człowiek na torze" - jeden z trzech moich ulubionych polskich filmów, naprawdę polecam. - D'mooN - 28-06-2008 TVP1, 22:15 - 'Wersja ostateczna'. Polecam:) - Eorath - 28-06-2008 Mam na dvd, ale prawda, że warto nie przegapić ;) - Jakuzzi - 28-06-2008 Zgrywusy. ;) Lepiej rzucic okiem na Narc (pod rewelacyjnie banalnym polskim tytulem 'Na tropie zla'). Dzis o 23.30, bodajze na TVN. - D'mooN - 28-06-2008 Jaku, ja pisałem na poważnie. - Eorath - 28-06-2008 Tak, jak ja... - Jakuzzi - 29-06-2008 Hm... - soldamn - 02-07-2008 widać TVP odpowiada na Trzech Kumpli TVNU dziś 22:50 Gry Uliczne Krauzego na TVP1 - Strummer - 09-07-2008 Na TCM o 21.00 i 0.55 "Pat Garrett i Billy Kid". Sam obejrzę, bo nie miałem okazji zapoznać się z tym filmem, a podobno to arcydzieło. - Predator895 - 21-07-2008 Oglądam sobie X-Files na polszmacie :P i sie dziwie iż ten film dostał PG-13. Palacz kopci jednego za drugim a kosmita przemielił naukowca w drobny mak. Widocznie w 97dmym palenie i ufoludki były jeszcze legalne. :P - Mierzwiak - 22-07-2008 Palenie cały czas jest "legalne", te idiotyzmy o których kiedyś pisano mają dopiero wprowadzić. Animowane Wojny Klonów mają kategorię PG, w uzasadnieniu widnieje momentary smoking. - Hannibal - 06-08-2008 :P
- soldamn - 10-08-2008 podejżewam, że już za późno aby ktokolwiek z tego skorzystał ale zaraz (20:30) zaczyna się na TVP Kultura świetny film - Tommy Kena Russela Rock Opera zespołu The Who:) - BezcelowyAlbatros - 16-08-2008 Na TVP1 leci właśnie "Twister" :-/ To się nazywa wyczucie dobrego smaku... - Mierzwiak - 16-08-2008 No co, spełniają misję publiczną, niech Polacy wiedzą co im zrywa dachy z domów. Żenada. - majkel78 - 16-08-2008 BezcelowyAlbatros napisał(a):Na TVP1 leci właśnie "Twister" :-/ To się nazywa wyczucie dobrego smaku... O tym samym pomyślałem zerkając dzisiaj w program. - soldamn - 16-08-2008 przesadzacie, napewno ramówka była układana dawno temu:) - Mierzwiak - 16-08-2008 Duh! To oczywiste. Ale powinni wyemitować coś innego ze względu na to co się dzieje. Nie, chwila, przecież filmy odwołuje się tylko jak jest żałoba narodowa. Ha. Ha. He. He. Ho. Hi. Ha. |