![]() |
|
Batman (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: Batman (temat ogólny) (/Thread-Batman-temat-og%C3%B3lny--375) |
RE: Batmany - Juby - 29-09-2015 @Sonny - ja od zawsze wolę pierwszego Batmana od Returns, który też ma u mnie 8/10. Myślę, że mielibyśmy identyczne oceny filmów Burtona, ale chyba za szybko zrobiłem powtórkę, w dodatku pewna kłótnia trochę popsuła mi humor tuż przed oglądaniem. Cóż, może następnym razem (kolejna powtórka na 30-lecie filmu). Z filmowych Batmanów tylko Begins ma u mnie bezdyskusyjną dziesiątkę. TDK ma naciąganą, ale jak widzę słusznie bo jednak zdecydowanie lepiej ogląda mi się to starcie Batmana z Jokerem od filmu Burtona. Forever (w podstawówce stawiałem na równi z filmami Burtona) to przynajmniej 5/10 - lepszy od trzeciego Spider-Mana i Iron Mana. Batman i Robin nie jest taki zły jak krążąca w świecie jego reputacja, na pewno nie na 1/10. BB > TDK > B89 > BR > TDKR > BF > B&R W sumie przydałaby się powtórka filmu z Westem. Ciekawe jakie zrobiłby na mnie wrażenie po latach. RE: Batmany - Mefisto - 29-09-2015 (29-09-2015, 16:29)Gieferg napisał(a): Wytykam im to przy każdej okazji :) Zaprzestań znajomości, póki jeszcze możesz :P RE: Batmany - Predator895 - 29-09-2015 (29-09-2015, 15:36)Juby napisał(a): opóźniony przyjazd policji kiedy Joker rozrzuca forsę nad miastem Hm można to po części wytłumaczyć , że w ostatniej chwili zajęli się rozróbą w fabryce chemikaliów , ale to do końca nie tłumaczy czemu dopiero zareagowali, kiedy Joker zaczął truć ludzi na festynie i ostatecznie Batman wkroczył do gry :P Poza tym dokładnie wiedzieli gdzie , o której godzinie i co będzie robił Joker w Ghotam :P Ten jego festiwal z rozdawaniem kasy nie powinien w ogóle dojść do skutku. No ale za dzieciaka było się na tyle zajaranym samymi postaciami Jokera i Batmana, a policja to zwykły pionek ewentualnie przeszkadzający w konfrontacji tych dwóch mocarnych postaci :P Na tym etapie filmu często zapomina się , że w ogóle tam jest gdzieś policja :) RE: Batmany - Juby - 30-09-2015 Zapominał też Burtona, bo w kolejnej części policja to już w ogóle pojawia się tylko żeby gonić wrobionego Batmana i Pingwina po zakłóconej konferencji. A tak, choćby klauni robili rozróby, wysadzali całe budynki, mordowali, grabili, porywali dziecko burmistrza... ani jednego policjanta!! Nie no żartuje, pojawia się jeden radiowóz z komisarzem, który nakazuje wezwanie Batmana (na początku), oraz dwóch stróżów galerii Shrecka, którzy spotykają Catwoman. :P To od zawsze jeden z największych problemów jaki mam z BR i między innymi dlaczego uważam go za gorszego od pierwszego gacka. RE: Batmany - Proteus - 03-10-2015 Chcę. Kup mi ktoś. RE: Batmany - Proteus - 06-10-2015
RE: Batmany - Juby - 06-10-2015 Pierwsze wrażenie - MEGA. Po bliższym przyjrzeniu się... czemu on ma maskę z Returns? I czy te okno za nim nie jest z Forevera (Nygma wypchnął przez nie swojego szefa)? RE: Batmany - Huntersky - 06-10-2015 Juby, masz autyzm. (Też to wszystko zauważyłem, ale wieszałbym na ścianie jak cholera) RE: Batmany - Juby - 27-11-2015 RE: Batmany - Grievous - 28-11-2015 LOL. Przez chwilę myślałem że Warner przestał zgrywać głupa i nazwał swoje uniwersum po imieniu ^^ RE: Batmany - Juby - 28-11-2015 Heh. :) A co do filmiku, nie ogarniam skąd oni wzięli ten kostium z BR z takimi długimi uszami? Przecież Batman w drugim filmie nie miał dłuższych, a nawet od zawsze myślałem że miał krótsze uszy, niż w 1989 roku.
RE: Batman (temat ogólny) - MOLQ - 30-01-2016 http://stopklatka.pl/multimedia/178405,artykul,1109731,batman-tima-burtona-od-kuchni-50-swietnych-zdjec-z-planu-galeria#galeria RE: Batman (temat ogólny) - OGPUEE - 30-01-2016 Zdj. nr 31 - klimat as hell! RE: Batman (temat ogólny) - Juby - 01-02-2016
RE: Batman (temat ogólny) - Szpeku - 01-02-2016 Nie będzie to pierwszy tego typu post, ale cieszę się, że pod względem wizualnym po erze Nolana, postać Batmana i Jokera wraca do korzeni :) RE: Batman (temat ogólny) - Juby - 01-02-2016 ![]() Sorry, ale Nolanowy Joker to był 100% powrót do korzeni tej postaci. Heath sam stworzył całą rolę, ale działania Jokera zostały niemal całkowicie wzięte z 1940 roku (plus trochę z The Killing Joke). RE: Batman (temat ogólny) - szopman - 01-02-2016 Cytat: (plus trochę z The Killing Joke).A propos, czy wiadomo już może kiedy ukaże się film animowany na bazie tego komiksu ? : ) Ponoć Mark Hamill powróci jako Joker ; ) Wgl w sklepiku dostępne jest już Batman: Bad Blood. Ktoś może oglądał ? Ja niestety musze poczekać do końca sesji na seans ;< RE: Batman (temat ogólny) - Szpeku - 01-02-2016 Dziary to tylko dodatek i dlatego napisałem tak ogólnie "wizualnie", przy czym o charakter też mi chodziło, ale bez sensu wracać do tej dyskusji :P RE: Batman (temat ogólny) - Corn - 14-02-2016 Podobno tylko Val Kilmer nie bawił się zbyt dobrze. RE: Batman (temat ogólny) - Juby - 14-02-2016 (14-02-2016, 14:13)Phil napisał(a): Czy tylko ja wpadłem na abstrakcyjny pomysł odświeżenia sobie całej drogi, jaką Batman przeszedł na wielkim ekranie,, przed BvS? No dobra, darowałem sobie film z 1966, bo z taki tego film kinowy... Ja powtórzyłem MoS i planuję powtórzyć animowane Batman/Superman Z Batmanów najchętniej powtórzyłbym właśnie kinowy odcinek serialu z 1966, bo myślę, że dziś zupełnie inaczej bym go odebrał niż przed laty, a widziałem, że całkiem fajnie wygląda jego remaster na blu-ray. Może kiedyś. |