Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Wonder Woman (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Wonder Woman (2017) (/Thread-Wonder-Woman-2017--4141)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 01-12-2017

W cz. 2 będzie nowa historia miłosna. Jestem na 95% pewien, że wsadzą tym razem lesbijską PP.

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 08-12-2017

Wonderka na liście 10 najlepszych filmów roku według American Film Institute.

[Obrazek: giphy.gif]

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - nawrocki - 08-12-2017

Pewnie za wybitny trzeci akt. ;) Ech.

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 10-12-2017

Nie wiem co na tym zdjęciu <3 bardziej :)

[Obrazek: JSndnj3.jpg]

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Juby - 01-03-2018

http://www.comingsoon.net/movies/news/926811-kristen-wiig-in-talks-to-play-cheetah-in-wonder-woman-2

^ Tak bardzo na tak! Kristen <3

Kto zmienił nazwę tematu na "DCU_ ..."? :P

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Badus - 01-03-2018

Cytat:Cheetah

A myślałem, że to MCU miewa słabujących złoli. 
Za to Kristen zawsze spoko :)

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 01-03-2018

Wow, trzymam kciuki!

Lubię takie nieoczywiste wybory.

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - SonnyCrockett - 01-03-2018

Człekomałpa Cheetah. Madafaka. A Tarzan i Jane będą? XD
Generalnie szkoda że nie obsadzili jakiejś czarnej aktorki. Byłby zgryz dla bojowników o rasową sprawiedliwość.

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Badus - 01-03-2018

Ludziki mogliby wtedy dostać mindfucka dlaczego Czarna Pantera bije Wonder Woman #incepcja

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Szaman - 01-03-2018

Jak ta postać jest napisana, że pasuje im zarówno Kristen Wiig jak i Emma Stone? Przypomina mi to sytuację w której Amy Pascal szukała nowego Sandmana i proponowała Jonaha Hilla lub Joela Edgertona.

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - zombie001 - 01-03-2018

W jakim sensie? Że jest taki rozstrzał wiekowy? Myślę, że w przypadku Cheetah nie ma to żadnego znaczenia, więc i pula aktorek może być większa.

Wiig mi jakoś szczególnie nie przeszkadza, ale średnio mnie jarają inne informacje/plotki dotyczącego tego filmu.. Tak więc, niech się dzieje co chce.

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Szaman - 01-03-2018

Pierwsze zestawienie zawierało efektowniejszą parę Sean Penn vs Jonah Hill, ale zorientowałem się, że jednak zobaczyła w Pennie Octaviusa po seansie Waltera Mitty. W każdym razie jej obsadowe strzały dotyczące postaci ze Spider-Mana czy Braci Grimsby które poznaliśmy dzięki skradzionym mailom nie miały żadnego sensu. Nie chodzi mi o wiek, ale emploi, zupełnie nie wyobrażam sobie Stone w roli przeciwnika jakiego mogłaby mimo wszystko zagrać Wiig: zimnego, pełnego żalu i pretensji. W niektórych komediodramatach ma takie poważne, przepełnione smutkiem role, np. w Skeleton Twins.

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 01-03-2018

Może chodzi tu jednak o talent komediowy, choć to akurat by mnie zaniepokoiło :)

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - zombie001 - 01-03-2018

Stone to ponoć wybór WB, Wiig - Jenkins, może to coś wyjaśnia :)?

No ale tak na serio.
W tym co piszesz Szaman jest sporo racji, ale gdy ja usłyszałem o możliwym angażu Stone (dla mnie kompletny miscast) i później o Wiig, to jednak zdecydowanie bardziej skupiłem się na podobieństwach, a nie różnicach. I w tym przypadku widzę bardzo dużo pozycji, w których obie aktorki mogłyby siebie zastąpić. Nieco niepokojące może być natomiast to, że pewnie większość z nich, to byłyby role o podłożu komediowym. Co to w takim przypadku może oznaczać dla WWII i postaci głównego czarnego charakteru?
Mam takie dziwne wrażenie, że wcale nie chce poznać odpowiedzi :/

Btw.
Ja tam wolałbym Sarę Paulson (ostatnio oglądałem ACS :P). Wiig wydaje się trochę takim nieco uboższym zastępstwem.

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 09-03-2018

Wiig oficjalnie w obsadzie. Jaram się.

https://www.comicbookmovie.com/wonder_woman/wonder-woman-2-director-patty-jenkins-confirms-kristen-wiig-as-cheetah-for-the-sequel-a158493

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - harlequinade - 09-03-2018

Nie znam historii postaci, ale ponoć w jakiejś wersji komiksów była taka wstydliwa, samotna itp. coś jak Poison Ivy przed przemianą i zaprzyjaźniła się z Dianą i potem zostały rywalkami. Do tego Wiig może nawet pasować, zwłaszcza że była spoko w Skeleton Twins i w tych kilku minutach w mother!

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - zombie001 - 09-03-2018

No, spoko. Dobrze, że nie musieliśmy czekać wieczności na potwierdzenie. Niby wolałem kogoś innego, ale i tak w Wiig pokładam spore nadzieje. To może być jeden z tych "natchnionych" castingów.

Szkoda tylko, że te ploty o możliwym ZimnoWojennym-settingu tak ostro zasysają. :/

BTW.
Jak myślicie, będą kombinować z charakteryzacją, czy Wiig będzie latać w piżamie od motion-capture?

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Badus - 09-03-2018

(09-03-2018, 23:11)zombie001 napisał(a): Szkoda tylko, że te ploty o możliwym ZimnoWojennym-settingu tak ostro zasysają.  :/

Są już jakieś potwierdzone ploty? Liczyłem na setting WWII, zimna wojna byłaby spoko na finał trylogii.

Cytat:Jak myślicie, będą kombinować z charakteryzacją, czy Wiig będzie latać w piżamie od motion-capture?

Why not both? Niech nawet będzie CGI, ale na Boga, niech w końcu zrobią to porządnie.
A nie, to WB :/

RE: DCU_Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Kuba - 10-03-2018

(09-03-2018, 23:11)zombie001 napisał(a): Szkoda tylko, że te ploty o możliwym ZimnoWojennym-settingu tak ostro zasysają. :/

IIWŚ byłaby praktycznie powtórką z rozrywki, chyba wolę Zimno Wojenny setting. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz...umieszczenie akcji w trakcie Zimnej Wojny czy IIWŚ stwarza szansę na pokazanie JSA i szczerze mówiąc martwię się, że faktycznie wpadną na ten pomysł. Oczywiście bardzo chętnie obejrzałbym tą ekipę bo absolutnie uwielbiam Jaya Garricka, dr. Fate czy Spectre, ale DCEU na razie nadmiar postaci na dobre nigdy nie wyszedł. Liczę więc na to, że zostaną przy protagonistce i ewentualnie jakimś jednym bohaterze do pomocy (a najlepiej sama Diana).
No i raczej nie skończy się tylko na jednym antagoniście bo to byłoby nie w stylu WB.

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Gieferg - 10-03-2018

Cytat:IIWŚ byłaby praktycznie powtórką z rozrywki, chyba wolę Zimno Wojenny setting.

A nie mogą po prostu zrobić sequela osadzonego WSPÓŁCZEŚNIE?