![]() |
|
Stranger Things (Netflix, 2016-) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Stranger Things (Netflix, 2016-) (/Thread-Stranger-Things-Netflix-2016--4343) |
RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Corn - 20-06-2022 Poczekaj aż wjadą „Szpiedzy tacy jak my” to zacznie facepalmować raz za razem ;) Sezon 4 to też śmieć. Generalnie klasę trzyma tylko jedynka, bo na nią był pomysł. Reszta wygląda jak paniczne dorabianie historii i nostalgia fest RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - shamar - 20-06-2022 Nigdy nie zgadzam się z Cornem a teraz się zgadzam. Tylko 1, reszta to większe lub mniejsze badziewie. Zachwytu nad 4 nie pojmuję. Tam są tak żenujące sceny, że rower opada. RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Pelivaron - 21-06-2022 RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Krismeister - 25-06-2022 Podczas całej sceny z Running Up That Hill z czwartego odcinka miałem więcej ciar niż przy sześciu odcinkach Obi-Wała. W sumie żaden to komplement bo przy kenobim nie miałem emocji żadnych. W każdym razie poza wątkiem Joyce i Bald Eagla wszystko mi się podoba. RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Krismeister - 26-06-2022 ****Spoilersssssss***** Pokochałem Stranger Things na nowo. Po powtórce całości o bejrzeniu czwartego sezonu na chwilę obecną stwierdzam, że nowy sezon jest najlepszy. Minus i wątek, którego bym nie wywalił ale na pewno skrócił - Joyce i Eagle i kolejny wkurwiający Rusek. Jedyne pozostałości lekkiej żenady po trzecim sezonie. A reszta? A reszta jest dla mnie zajebista. - A no kolejny minus - Will. Wkurwia gość, nie dość, że z uroczego dziecka wyrósł chłopak o urodzie chłopa pańszczyźnianego to wkurwił mnie, że ani razu nie pomógł Eleven tylko się patrzył a potem miał jeszcze pretensje xd - Jonathan w końcu stał się spoko gdy zaczął jarać - Jego zaćpany kumpel trochę na doczepkę ale laska w której się zakochał była fajna - Ekipa Hawkins: Steve, Nancy, Robin, Ed, Dustin, Lucas, Max - mogą zająć i cały kolejny sezon. - Początkowo trochę nużył mnie ten wątek powrotu do przeszłości El w "wariatkowie" ale potem jak się to rozwinęło - perełka i mistrzostwo twistów, dawno nie dostałem takiego mocnego zaskoczenia, nie spodziewałem się że on to on. - Swoją drogą ten aktor to kozak i jako 1 i jako Vecna. W końcu ta seria dostała porządnego villaina i mam nadzieję, że go nie ubiją w finale. - Mike nie wkurwia tak jak w poprzednim sezonie ale, że jego i Willa jest mniej mi nie przeszkadza xd - Max dostała więcej do zagrania i sprawiła się świetnie - Soundtrack znowu super - Zdjęcia znowu super - Montaż, atmosfera, brak cringu, znowu super Swoją drogą, do zgonu typowani są Steve albo Eddy a nikt nie mówi o Pani Wheeler. Warto zauważyć, że dostała nawet swój plakat a było jej malutko. Vecna ściga tych co mają coś na sumieniu lub czują się za coś winni. Gdyby ona nie zgodziła się na numerek, Billy nie pojechałby do niej i tym samym by nie zginął. Obstawiam, że to ją odjebie Vecna. Nie mogę doczekać się finału. I sezon - 9/10 II - 9/10 III - 3/10, śmieć, wypadek przy pracy, produkt Stranger Thingsowo podobny IV - 9,5/10 RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - shamar - 26-06-2022 Zbiorowa halucynacja. Jak przy "Batmanie". RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - marsgrey21 - 26-06-2022 Akurat Willa będę bronił, raz, że sam był ofiarą znęcania przez całe dzieciństwo, później przeszedł horror z Upside Down, jest ukrytym gejem i sam sobie nie radzi, to dwa Milli Vanilli sama mu mówiła, żeby się nie wtrącał. W całym trzecim sezonie był praktycznie wyizolowany przez całą resztą, z nią na czele, a teraz miałby pomagać jej gdy sama wystawia się? To był jej pomysł by iść na wrotki, wiedząc, że może tam spotkać te gówniary. #teamwill Jebać prądem tą poor man's Natalie Portman.
RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Krismeister - 26-06-2022 W sumie możesz mieć rację, mam nadzieję, że jakoś jego postać się rozwinie. Twórcy coś tam mówili, że piąty sezon będzie dział się po dłuższym czasie niż zazwyczaj, to też mnie ciekawi. RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - marsgrey21 - 26-06-2022 No jest zdecydowanie marnowany, gość był genialny w dwóch pierwszych sezonach i jedną z lepszych sekwencji była jego reakcja w trójce na to, że nie potrafi się pogodzić z dorastaniem. Tyle, że aby jego talent mógł wybrzmieć, muszą mu zgolić ten garnek z głowy i dać porządny wątek, bo od czasu trzeciego sezonu on się tylko przewija tu i ówdzie przez co wzmaga się uczucie, że nie ma nic do roboty, choć w rzeczywistości jego postać ma najwięcej potencjału. To był problem trzeciego sezonu, wątek Willa i brata Max były najciekawsze, ale potraktowali je pomacoszemu, nawet relacja Billy'ego z ojczymem (scena gdy go policzkuje) została praktycznie pominięta. Co np. ma taki Mike do robienia? No nic, jest po prostu chłopakiem głównej bohaterki, nie ma żadnych rozterek i problemów, kompletnie żadnych i wygląda jeszcze bardziej irytująco niż Will. RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Krismeister - 26-06-2022 Trzeci sezon to w ogóle wygląda jakby został powierzony komuś innemu podczas nieobecności braci Duffers. Wygląda bardziej jak Marvel niż ST. RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - marsgrey21 - 26-06-2022 Bo twórcy stali się ofiarami własnego sukcesu, stali się zbyt mainstreamowi i świadomi popularności, zaczęli wrzucać jakieś meta żarty i wątki jak to ze Stevem pokonującym ruskiego żołnierza, po tym jak nie potrafił przeciwstawić się dwóm nastolatkom, to jest humor i formuła marvela, samoświadome żarty co 5 minut i to popsuło Stranger Things. RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Spoilerowo - 26-06-2022 utknąłem na 2 odcinku 2 sezonu, coś ciężko mi to idzie a 1 sezon oglądałem dobre 4 lata temu RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - marsgrey21 - 26-06-2022 RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Żółte Krzesło - 30-06-2022 Organizacje Żydowskie i Romskie domagają się od Netflixa zadośćuczynienia (pieniężnego) za kręcenie części serialu w więzieniu, gdzie podczas II Wojny Światowej byli mordowani Żydzi i Romowie (i Polacy) oraz za to, że z części więzienia zrobiono tymczasowy hotel dla fanów serialu. Powstała petycja: My, Żydzi i Romowie, wzywamy was do podpisania tej petycji i pociągnięcia do odpowiedzialności Stranger Things i Netflixa za wymazywanie Holocaustu. Pieniądze zarobione w tym sezonie powinny zostać zwrócone społecznościom żydowskim i romskim na Litwie jako naprawienie szkód, jakie wyrządzono w tym sezonie, a publiczne przeprosiny Airbnb, Netflixa i Stranger Things powinny zostać wydane natychmiast z pełnym zrozumieniem, w jaki sposób to przyczynia się do wymazywania ofiar Holocaustu i trwających prześladowań społeczności romskich. Źródło: https://www.gry-online.pl/newsroom/netflix-krecil-stranger-things-w-miejscu-kazni-ofiar-ii-wojny-swi/z0223d5 RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - shamar - 30-06-2022 Brzmi jak kurva żart. Są pieniądze? Są i czosnki. RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Pelivaron - 01-07-2022 Chyba ich pojebaoo :D finał sezonu 150 minut :D RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - nawrocki - 01-07-2022 Przecież info o tym krążyło od paru tygodni. :) RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Pelivaron - 01-07-2022 A to musiało mi umknąć :) Widziałem tylko te informacje o 1. części. RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - Krismeister - 02-07-2022 Dwa odcinki zleciały jak z bicza strzelił. Najlepszy sezon, nie będę mógł teraz doczekać się piątego. RE: Stranger Things (Netflix, 2016-) - marsgrey21 - 02-07-2022 Wciąż uważam pierwszy za lepszy, bo bardziej skupiony, ale czwarty z pewnością jest blisko pod wieloma względami. W finale trochę za dużo ckliwości, ale to zrozumiałe, za to podobało mi się słodko gorzkie zakończenie i że nie stało się tak, że wszystko poszło jak z płatka. Z drugiej chyba średnio kupiłem motyw dopalacza dla jedenastki w finałowej konfrontacji, ale znowu, nie był to wątek wzięty z dupy, miał swoje miejsce. Nic tylko czekać na 5 sezon z nadzieją, że będą kontynuować dobrą passę, bo w czwórce wrócili wprost do korzeni. |