Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Juby - 25-02-2014

(25-02-2014, 20:50)OGPUEE napisał(a): Klimat ten sam jak w G54, po którym przygnębiony widz ma ochotę się zabić

Zabić się to chciał Gieferg po obejrzeniu Japońskiej wersji (którejkolwiek części). ;)

Ten film zmiażdży konkurencję w przyszłym roku.

RE: Godzilla - raven.second - 25-02-2014

Btw, czy to

RE: Godzilla - Danus - 25-02-2014

Zmieniam zdanie. Jeśli tak ma wyglądać kampania reklamowa to jestem happy. To będzie chyba pierwszy film od nie pamiętam kiedy, gdzie będę szedł do kina praktycznie nie wiedząc dużo na temat produkcji. Nie widzieliśmy w całej okazałości Godzilli, ani Muto. To mi się jednak podoba. Mam nadzieje, że utrzymają tą tajemniczość, w sumie jeszcze trochę czasu do premiery.
Aha, jeszcze jedno- film roku, zdecydowanie:P

RE: Godzilla - Mefisto - 25-02-2014

Bardzo spoko trailer, melduję się w kinie.

PS. To nie jest dziwnie ujęty myśliwiec zdecydowanie :)

RE: Godzilla - Arahan - 25-02-2014

Więc wychodzi na to, że

RE: Godzilla - wujo444 - 25-02-2014

(25-02-2014, 20:32)Bogdan napisał(a): Ten męski chór z drugiej połowy zwiastuna (mniej więcej od 1:18), jest w połączeniu z obrazem tak wspaniale przerażający, że do teraz nie mogę wyjść z podziwu. CO ZA TRAILER.

Odyseja Kubricka kłania się i pozdrawia:P

RE: Godzilla - Juby - 25-02-2014

W tym trailerze widać jeszcze jednego stwora. Po wystrzeleniu rac w Godzillę i zaciemnieniu, coś stawia łapę/mackę na ulicy.

RE: Godzilla - Bogdan - 25-02-2014

(25-02-2014, 21:28)wujo444 napisał(a):
(25-02-2014, 20:32)Bogdan napisał(a): Ten męski chór z drugiej połowy zwiastuna (mniej więcej od 1:18), jest w połączeniu z obrazem tak wspaniale przerażający, że do teraz nie mogę wyjść z podziwu. CO ZA TRAILER.

Odyseja Kubricka kłania się i pozdrawia:P

Dobra, nadrobię wreszcie :P

RE: Godzilla - zombie001 - 25-02-2014

Eh, ta łapa/macka o której wspomniał Juby sugeruje
czyli pewnie potwierdzi się design potwora, narysowanego przez gościa, który podobno widział trailer na comic-con. Trochę lipa...

RE: Godzilla - SonnyCrockett - 25-02-2014

Ja to stary już jestem bo to co widzę w trailerze zupełnie mnie nie jara...
Primo. Efekty są tragiczne, widok zniszczonego miasta z początku trailera pali moje oczy sztucznością, wynurzanie Godzilli obok lotniskowca no smutek.
Secundo, naparzanki Godzilli z innymi potworami to nie jest to czego chcę w porządnym filmie o Godzilli, śmierdzi to efekciarstwem dla smarkaczy.

Niby są jakieś fajne motywy, jakaś historia dla ludzkich bohaterów, perspektywa ulicy w trakcie rozpirzania miasta przez Godzillę i nawet dzieje się to za dnia ale podejrzewam że potrwa to może z pół filmu i później wlecą te CGI potwory i zacznie się cepelia ala PG-13.

Jestem w grupie, albo bardziej na tym forum, jednostką nieukontentowaną tym co da się wybrać z tych 2 minut i 33 sekund.

RE: Godzilla - Mierzwiak - 25-02-2014

(25-02-2014, 21:02)Danus napisał(a): To będzie chyba pierwszy film od nie pamiętam kiedy, gdzie będę szedł do kina praktycznie nie wiedząc dużo na temat produkcji.
Cloverfield, TDK, Incepcja, TDKR, Man of Steel. Same starocia sprzed 20 lat.

RE: Godzilla - Proteus - 25-02-2014

(25-02-2014, 22:24)SonnyCrockett napisał(a): Secundo, naparzanki Godzilli z innymi potworami to nie jest to czego chcę w porządnym filmie o Godzilli, śmierdzi to efekciarstwem dla smarkaczy.

Niby są jakieś fajne motywy, jakaś historia dla ludzkich bohaterów, perspektywa ulicy w trakcie rozpirzania miasta przez Godzillę i nawet dzieje się to za dnia ale podejrzewam że potrwa to może z pół filmu i później wlecą te CGI potwory i zacznie się cepelia ala PG-13.
Jak na razie nic z przecieków informacji czy podejściu reżysera i ekipy nie sugeruje by rozegrało się to tak jak piszesz. Jakiś hołd dla porządnego monster rumble pewnie będzie, ale wątpie by przejęło to cały film i wyszła z tego naparzanka dla smarkaczy jak piszesz.

Oby tak nie było ale już sam fakt istnienia innych stworów jest dla mnie minusem, liczyłem na coś bardziej na kształt G'54.

RE: Godzilla - Lawrence - 25-02-2014

W sumie to mogę się podpisać pod tym co napisał Sonny i gdybym mógł to dałbym mu napiwek za jego posta ;)

Wiem, że tylko trailer i pewnie nad efektami popracują, ale te w zwiastunie niestety walą sztucznością na kilometr.
Niby bardzo serio, z perspektywy ludzi itd. ale wolałbym tylko Godzillę, a nie więcej potworów i też dlaczego wszystkie akurat upatrzyć sobie musiały Amerykę.
Oczywiście parę ujęć fajnych, chociaż ryk Godzillia dalej zbyt syntetyczny jak dla mnie.

OK, jestem w mniejszości.

RE: Godzilla - Huntersky - 25-02-2014

Cranston niszczy system, chyba głównie dla niego pójdę do kina. Bo Godzillami i innymi wielkimi stworami nigdy się nie jarałem, ale z drugiej strony całość zapowiada się naprawdę klimatycznie. Byle tylko poprawili te efekty rodem z PS4. :)

Lawrence możesz dokonać wysoko opodatkowanej darowizny na moją rzecz. Napiwek otrzyma Urząd Skarbowy te panie tam za biurkami też ciężko pracują ;)

RE: Godzilla - und3r - 26-02-2014

Opodatkowana (wysoko) jest tylko darowizna powyżej kwoty wolnej, tj dla osób z III grupy podatkowej (zakładam, że nie jesteście spokrewnieni czy spowinowaceni:P) 4902 pln. Poniżej tej kwoty może przelewać, więc nie ma wykrętów.

A skoro to już ustaliliśmy, to czy tylko mnie zaczyna poważnie irytować motyw latania myśliwcami na metry od wszelkiego rodzaju kaiju? Ja rozumiem, że to wygląda cool, ale błagam, tutaj twórcy cały czas nakręcali hype realistycznego podejścia, poważnego filmu katastroficznego (zresztą maniera trailera to potwierdza), a nawet w jednym wywiadzie z reżyserem padło coś w guście "chciałbym pokazać jak naprawdę mogłoby wyglądać zetknięcie ludzkości z wielkim potworem" - nosz chyba nie tak, że będziemy go ostrzeliwać z działek/rakiet latając na kontakt wzrokowy we mgle. Jak stawiamy na realizm to wcale nie musimy rezygnować z cool scen walki, mało to sprzętu takie USA mają, który by się nadawał i nie raził jednocześnie głupotą użycia? Ja np. chciałbym zobaczyć jak do jakiegoś przerośniętego pterodaktyla naparza Phalanx z lotniskowca, ale nie, muszą się samolotami ganiać bez sensu...

BTW
(25-02-2014, 20:59)Juby napisał(a): Ten film zmiażdży konkurencję w przyszłym roku.
To ten film ma jakąś konkurencję "w segmencie" w tym* roku?

*(bo jak rozumiem "przyszły" rok wg Jubego to ten rok, nie 2015:P)

RE: Godzilla - Juby - 26-02-2014

1. Pomyłka, oczywiście chodziło o ten rok.

2. Jakie latanie odrzutowcami tuż przy Kaiju we mgle? Może poczekaj do maja aż obejrzysz film? W trailerze widać zaledwie trzy ujęcia z tej sekwencji, skąd wiesz czy to nie Kaiju wyleci przypadkiem w stronę myśliwców i zacznie je napieprzać?

RE: Godzilla - shamar - 26-02-2014

(25-02-2014, 22:24)SonnyCrockett napisał(a): Ja to stary już jestem bo to co widzę w trailerze zupełnie mnie nie jara...
Primo...

W większości mogę się podpisać. Zero emocji.

RE: Godzilla - und3r - 26-02-2014

Odszczekam to jak film nie będzie miał takich idiotyzmów, ale nawet po tej scenie z trailera wszyscy wiemy, że marne na to szanse. Póki co podchodzę z umiarkowanym optymizmem do Powrotu Kröla.