Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe (/Thread-Filmweb-IMDb-itp-portale-filmowe--784)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Doppelganger - 10-06-2022

Ek kurva, właśnie to czytam i mam oczu kąpiel.
Ludzie, czytaliście ten "artykuł"?

Cóż za ścierwo.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Melvin27 - 10-06-2022

Nie wiem kto taki artykuł napisałx ale mi się w chuj nie spodobałx i wydajex mi się że ta osoba chyba nie myślx jasno
Gdzie ten nasz świat zmierzax

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - OGPUEE - 10-06-2022

To już mogli dać "o" zamiast iksów. Przynajmniej bardziej po polsku.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - SonnyCrockett - 10-06-2022

Ja te "x" czytam jako "o". Dzięki temu wszystko jest zabawne. :)

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Ted - 10-06-2022

Dziwne, jak czytałem artykuł Sztywnego Patyka w CD Action który też deklaruje się jako niebinarny, mimo pokracznej formy osobowej nie było tam żadnych xów. Mogliby się zdecydować wspólnie na jakąś jedną polską formę tego. Teraz co artykuł będziemy inną wersję czytać i się gubić.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - srebrnik - 10-06-2022

Najlepiej jakby wszyscy zdecydowali się nie odpierdalać takich cyrków :D

Ja jako człowiek kultury i demokrata dostosuje się do tych cyrków, tylko niech mi podsuną jedną zrozumiałą wersję. Inaczej będę zmuszony podchodzić do tego transfobicznie, czyli używać konserwatywnych/faszystowskich końcowek i odmian.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - OGPUEE - 10-06-2022

Moja niebinarna znajoma wprost mówi, że nie obraża się jak się zwraca do niej żeńską formą, gdyż mówi że język polski jednak rządzi się innymi prawa niż angielski, w którym więcej jest neutralnych płciowo słów. A języki słowiańskie mają większy podział na rozróżnianie płciowe, zwłaszcza jak wyraz kończy się na "a" - z tego powodu Bagheera w niektórych przekładach Księgi dżungli czy Godzilla były traktowane u nas jako płci żeńskiej.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - al_jarid - 10-06-2022

Co tu się stało? Wydaje mi się, że jeszcze 10 lat temu nikt nie słyszał o czymś takim takim jak niebinarność, a teraz wychodzi, że co druga osoba to niebinarna.

Dzisiaj wszyscy niebinarni, a robić ni ma komu.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Dr Strangelove - 10-06-2022

Szkoda że nie mamy nikogo niebinarnego :(

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - yacajackowski - 10-06-2022

A to tylko jedna z naszych zalet.

Gdyby był tu ktoś taki, raczej by się nie przyznał.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Gieferg - 10-06-2022

Cytat:Co tu się stało? Wydaje mi się, że jeszcze 10 lat temu nikt nie słyszał o czymś takim takim jak niebinarność, a teraz wychodzi, że co druga osoba to niebinarna.

Wcześniej się mówiło
, ale nie było cool i modne za takiego uchodzić ;)
Poza tym pewnie przynajmniej połowa tych ludków tak naprawdę nie jest, ale próbuje zrobić coś, co jest akurat na czasie i nie wpadła na żaden lepszy pomysł. Tak to przynajmniej wygląda na podstawie przykładów w najbliższym otoczeniu o których mi wiadomo.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - nawrocki - 23-09-2022

Dobrze widzę? Filmweb wypieprzył z profili zakładkę "aktywność"? Kogoś już tam do reszty pojebało?

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - marsgrey21 - 23-09-2022

[Obrazek: 1890430deec9632sy73j3e5bgu41.png]

Dawno temu już sobie odpuściłem tą stronę, nieczytelna i pojebana.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - nawrocki - 23-09-2022

Oceniam tam filmy od 11 lat, IMDb ani Letterboxd mi nie lezą (choć z tego drugiego czasem korzystam), takie zmiany tylko wkurwiają i powodują, że sie odechciewa klikać tam cokolwiek.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - raven.second - 23-09-2022

Cytat:Oceniam tam filmy od 11 lat
Ja od maja 2006. Siedzę tam z przyzwyczajenia, bo za dużo roboty by przenosić oceny na inny portal, czy nawet i do zeszytu wpisywać.

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Corn - 23-09-2022

Ja to samo, no i mam tam dużo znajomych kont, zawsze dzięki temu wpadnie jakaś polecajka

RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Gieferg - 23-09-2022

Że wam się jeszcze chce w tym babrać. Skasowałem konto już nie pamiętam ile lat temu.