![]() |
|
Złote Globy - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Złote Globy (/Thread-Z%C5%82ote-Globy--1655) |
RE: Złote Globy - Proteus - 08-01-2018 E tam, Portmanowa. Prawdziwą zwyciężczynią tej gali była laska, która brylowała się designerskim swetrem z napisem "powerty is sexist". Nie dość, że logika przesłania druzgocąca, to jeszcze ironia tematu biedoty zapodanego w samym centrum światowego blichtru, była zbyt pyszna. Po prostu czyste, stuprocentowe, nierozcieńczone hollywood. RE: Złote Globy - Proteus - 08-01-2018 ![]()
RE: Złote Globy - Mierzwiak - 08-01-2018 Barbra Streisand o tym dlaczego Wonder Woman i Patty Jenkins powinny być nominowane (nagrodzone): Cytat:I also would have liked to see director @PattyJenks and her film @WonderWomanFilm recognized because it shows how strong women can be, not only as characters but also at the box office. The three highest-grossing films last year were all carried by women.
RE: Złote Globy - f.lamer - 08-01-2018 (08-01-2018, 21:57)Proteus napisał(a): laska, która brylowała się designerskim swetrem z napisem "powerty is sexist".
RE: Złote Globy - Lawrence - 08-01-2018 Barbra Streisand podała dobry argument, dlaczego swego czasu James Cameron, zamiast Kathryn Bigelow powinien dostać nagrodę :) Ale jednak chcę wrócić do Natalie Portman, gdyż możliwe, że sam nie zostałem do końca zrozumiany. Tu nie chodzi, czy wbiła szpilę celnie, czy nie, czy miała rację czy nie, ale o czas i miejsce na coś takiego. I wiem, że niektórzy mogą pisać coś w stylu "ale ich zaorała". Nawiasem mówiąc nie znoszę tego określenia. Ale używając tego wiejskiego określenia, to rzeczywiście Natalie Portman ich zaorała, ale właśnie zachowując się jak baba ze wsi ze słomą w butach. To było nieeleganckie i nietaktowne zachowanie wobec tych innych osób nominowanych. Czy któryś z nich poczuł się urażony? Tego nie dowiemy się nigdy, plus zresztą już to widzę jakby ktoś z nich odważył się skomentować przy aktualnym klimacie tę sytuację. Ale jednak dała im do zrozumienia, że ktoś z nich nie zasłużył na tę nominację, ale nie miała już odwagi powiedzieć kto. I znowu, nie oceniam, czy Lady Bird zasługiwało czy nie, ale po prostu wyjście w takim momencie z takim tekstem jest nieładne wobec osób, które za parę sekund mają odebrać tę nagrodę. To jak podczas mojego przyjęcia urodzinowego dawałby mi kawałek tortu ze słowami: "Smacznego, dzieci w Afryce nie zaznają tego smaku". To od razu apetyt i radość znika. i tylko na marginesie mogę dodać, że wkład Natalie Portman w promowanie zeńskich filmowców ogranicza się do "Jane Got a Gun", gdzie musiała zwolnić panią reżyser. Dla mnie zachowanie Natalie Portman porównywalne jest z Kanye Westem i Taylor Swift. Cóż od osoby, która była królową spodziewałem się więcej taktu i klasy, a tak to można tylko jeszcze lepiej zrozumieć Anakina/Vadera:
RE: Złote Globy - Mierzwiak - 08-01-2018 Natalie wparowała Del Toro na scenę, zabrała mikrofon i mówiła że to Gerwig powinna wygrać? RE: Złote Globy - Proteus - 08-01-2018
RE: Złote Globy - Lawrence - 08-01-2018 Nie, ona zrobiła to przed, aby tym samym niezaleźnie kto wygra, poczuje się nie swoje. Plus porównałem też na takiej zasadzie, jak Kanye West zepsuł Taylor Swift jej pierwsze MTV VMA, tak samo Natalie Portman zepsuła to tym panom, dla których też mógł być pierwszy zdobyty Glob i wypadku Del Toro był. Jak sama była nominowana i wygrała Globa nie pamiętam, aby ktoś wbijał jakieś szpile, czy coś imputował podając nominacje. Po zdobyciu nagrody to dla mnie każdy może już mówić co się chce i wygłaszać polityczne manifesty. Ale po co komuś psuć tę chwilęi zachowywać się jak przysłowiowy "kutas"? RE: Złote Globy - Proteus - 08-01-2018 (08-01-2018, 23:09)Lawrence napisał(a): Ale po co komuś psuć tę chwilęi zachowywać się jak przysłowiowy "kutas"? Czy to jest pierwszy raz jak Lawrence przeklnął na forum? ;) Musisz wrzucić 5 groszy do karnego słoika. RE: Złote Globy - Mierzwiak - 08-01-2018 (08-01-2018, 23:09)Lawrence napisał(a): Nie, ona zrobiła to przed, aby tym samym niezaleźnie kto wygra, poczuje się nie swoje.I Del Toro czuł się nieswojo? Został ośmieszony przed milionami widzów jak Swift? Rozmawiałeś z nim o tym? No i przede wszystkim z jakiego powodu miałby, ktokolwiek, czuć się nieswojo? To nie Oscary, ci ludzie się nie nominowali, tylko zostali nominowani przez stowarzyszenie prasy zagranicznej. RE: Złote Globy - shamar - 09-01-2018 Czyli, że Globa dostała jakaś bajka-animacja a nie ten film, który malowali 7 lat? I dostała pewnie głównie za to, że jest o biednych Meksykanach? RE: Złote Globy - Mierzwiak - 09-01-2018 Podsumowując, nagrody powinno dostawać się za: - brodzenie w zimnej wodzie i potrząsanie rusztowaniami - bycie czarnym - posiadanie macicy - malowanie 7 lat Coś pominąłem? RE: Złote Globy - shamar - 09-01-2018 Za bycie Meksykanami w czasach kiedy zły Trump buduje mur. Nie wiem czy ten caly Vincent jest dobry (choć ma wysokie oceny i dostał jakieś nagrody) ale... ja p. przecie to kolejna generyczna bajka ten caly Coco RE: Złote Globy - Proteus - 09-01-2018 Gary Oldman wygrał i na gali był grzeczny, ale deep down, chyba nie ma o niej za dobrej opinii. http://www.indiewire.com/2018/01/gary-oldman-golden-globes-takedown-best-actor-darkest-hour-1201915286/ RE: Złote Globy - Mierzwiak - 09-01-2018 (09-01-2018, 00:52)shamar napisał(a): Za bycie Meksykanami w czasach kiedy zły Trump buduje mur.Ufff, to dobrze że chociaż (animowani) Meksyksnie nie zostali pokrzywdzeni na gali tak jak (nie animowane) kobiety! --- Jeśli aktorki chciały coś przekazać, czy też każdy kto chciał to zrobić , i być wzięte poważnie, to moim zdaniem nie powinny się na tej gali w ogóle pojawić. No ale wtedy nie mogłyby pozować w swoich bajecznych kreacjach, prawda? --- Oglądam właśnie monolog otwierający Meyersa ale chyba wyłączę bo boję się że mi się wyraz skrzywienia utrwali na twarzy. RE: Złote Globy - Lawrence - 09-01-2018 (08-01-2018, 23:38)Mierzwiak napisał(a): No i przede wszystkim z jakiego powodu miałby, ktokolwiek, czuć się nieswojo? To nie Oscary, ci ludzie się nie nominowali, tylko zostali nominowani przez stowarzyszenie prasy zagranicznej. Tym bardziej to jest niestosowne bawić się w jakieś szpile i dociski, jeżeli osoby, które mają tę nagrodę otrzymać nie mają nic do tego. Natalie Portman miała jedno, no OK może dwa zadania: Przeczytać nominowanych i wręczyć nagrodę i nawet to zepsuła. Trochę słabo jak na kogoś kto niby ukończył Harvard, a nie jest w stanie wykonać prostego zadania. A jak pisałem wyżej, to jak się nominowani czuli, nigdy się nie dowiemy i żaden z nich nie odważy się powiedzieć, no może poza Ridleym Scottem :) @Proteus może dlatego użyłem nieładnego określenia, ze względu na właśnie nieładne zachowanie. Ja sam lubię wręczać ludziom prezenty, sprawiam przyjemność, radość i właśnie dlatego złości mnie, że można być tak nietaktownym, niemiłym w takim momencie. "Guys, I'm really happy for you and imma let you finish, but "Lady Bird" had one of the best directors of ALL TIME!" RE: Złote Globy - Capt. Nascimento - 09-01-2018 Cytat:Czyli, że Globa dostała jakaś bajka-animacja a nie ten film, który malowali 7 lat? "Jakaś bajka-animacja"? Przecież to jest nowe dzieło Pixara, według niektórych nawet lepsze niż "Inside Out". Nie rozumiem też argumentu "malowali 7 lat" - to mi przypomina tą jazdę apropo "Boyhood" które powinno zgarnąć wszystkie nagrody świata (rzekomo) za to, że "było kręcone 11 lat". Nie nie nie, jak "Coco" jest naprawdę dobre - a z tego co słyszałem w recenzjach, to jest to jakaś opowieść o wędrówce dusz i o śmierci... to jeśli jest lepsze niż "Vincent" niech spokojnie wygrywa. RE: Złote Globy - Mental - 09-01-2018 Komentarz do Globów, z którym ciężko się nie zgodzić. Hipokryzja i świętoszkowatość tych ludzi to jest jakiś komos. Papież nie jest tak święty jak ci zblazowani milionerzy: RE: Złote Globy - Mierzwiak - 09-01-2018 W każdym odcinku 1/4 to reklamy jakichś portali które odbębnia wyraźnie się przy tym męcząc? :) RE: Złote Globy - Juby - 09-01-2018 @shamar - Coco to super film i dlatego dostał Globa. Mam nadzieję że rozmawiałem twoje wątpliwości. |