Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012-temat-spoilerowy--2747)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mr. ?? - 07-09-2012

Dobre :).
"I am going to torture not your body but your soul. This prision is where i learned the truth about despair, as will you. It is the worst hell on earth ... and we have cable". :) :)

Scena z Iron Manem :) :).

TDKR i Batman 1966

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Lawrence - 22-09-2012

Kevinowi Smithowi w przeciwieństwu do paru użytkowników podobało się zakończenie TDKR:

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - slepy51 - 10-10-2012

Jutro w nowym odcinku SP:

;)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Lawrence - 14-10-2012

Szczytna inicjatywa. Zdaje się, że tam jest 16 nominacji, według mnie sprawiedliwie byłoby z 16 nagrodami, albo nawet 32, żeby tak sprawiedliwej było i nagrodzić podwójnie za ten świetny film!

Deshi Deshi Basara Basara!

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Lawrence - 27-10-2012

Paul Thomas Anderson w przeciwieństwie do Cronenberga lubi trylogię Nolana:

Cytat:I’ve never really been asked to do [big tentpole blockbusters]. You look at what Christopher Nolan did with Batman, that’s like the meeting of the highest level of artistic skill & a kind of commerciality and appeal to a wide range of people which is what anybody would want. It’s kind of unparalleled actually, and they don’t come to me with those. And that’s alright

http://www.slashfilm.com/paul-thomas-anderson-admires-christopher-nolans-dark-knight-trilogy/

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Rodia - 27-10-2012

Biorąc pod uwagę fakt, że jego ostatni film jest gejowską love story to jakoś nie dziwi mnie, że jakoś nikt jeszcze nie przyszedł do niego z ofertą zrobienia superbohaterskiego blockbustera :)
Swoją drogą ta fascynacja TDK w USA zaczyna się robić trochę niepokojąca. Nie, żeby mi to nie pasowało - fajnie jest wiedzieć, że w przeciwieństwie do forumowych życiowych zer ludzie, którzy ogarniają temat cenią ten film ;] (oczywiście nie mówię o Tobie, Lawrence). Cóż, ja mogę tylko powiedzieć, że lubiłem TDK zanim to jeszcze było cool :P

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mefisto - 28-10-2012

Cenić (np za Ledgera), a być zaślepionym fanbojem, to jednak dwie różne rzeczy życiowy zwycięzco :P

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Rodia - 29-10-2012

Nie jestem zaślepionym fanbojem :)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mefisto - 29-10-2012

A ja ogarniam temat :)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Lawrence - 29-10-2012

(29-10-2012, 13:31)Rodia napisał(a): Nie jestem zaślepionym fanbojem :)

Chyba mało kto nim tutaj jest. Ale wystarczy, że komuś się ten film podoba i już mu się przypisuje łatkę zaślepionego fanboja, jak mi.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mefisto - 29-10-2012

Ty akurat jesteś fanbojem Nolana - i to pełną gębą :)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - simek - 15-11-2012

Dzisiaj wesoły dzień dla wszystkich piratów :)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - nawrocki - 15-11-2012

Chyba dla wszystkich hejterów, którzy będą mogli wreszcie przeanalizować film klatka po klatce i wytknąć kolejne wpadki Nolana :)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Arahan - 15-11-2012

Mniam, wersja 1.2 GB Blu :D

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 15-11-2012

1,2 GB? Toż to mniej niż porządny [bez takich info o ripach, proszę] 1,4GB LOL

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Arahan - 15-11-2012

jakość genialna, może jakaś kompresja

Raczej magia :P

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - military - 15-11-2012

Ano, blu są tak kompresowane, żeby gdyby to zastosowano przy oryginalnych wydaniach DVD, ten format odżyłby nowym życiem... Oglądałem 600-megowego Informatora - długi film, a jakość była niesamowita (choć czasami oczywiście było widać kompresję).

Zastosowanie przy DVD tych samych kodeków co przy Blu-ray wymagałoby... nowych odtwarzaczy DVD. Jak wytłumaczyłbyś osobom, które mają stare odtwarzacze konieczność wymiany sprzętu? A skoro już wymieniać sprzęt, to czemu nie na Blu-ray?

Absurd, military, absurd :)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Gieferg - 15-11-2012

Cytat: Mniam, wersja 1.2 GB Blu :D

[Obrazek: rzygi]

W sam raz do oglądania na komórce. Panie, daj pan spokój...

A tak swoją drogą to coraz częściej zastanawiam się jak to jest, że na forum było, nie było MIŁOŚNIKÓW filmu, 90% ludzi podpierdala wszystko z netu i jeszcze się z tym radośnie obnosi.