![]() |
|
Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard (/Thread-Solo-A-Star-Wars-Story-2018-re%C5%BC-Ron-Howard--4434) |
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Lawrence - 16-05-2018 Mefisto zaraz po premierze dał The Force Awakens 9/10. Ja jak Juby zbieram te wszystkie haki ![]() I ja lubię Mefisto i liczę się z jego opiniami, ale tutaj jednak jestem raczej sceptyczny. Ale wiadomo Cannes, blichtr, imprezy, sex, drugs, kobiety dużo kobiet, w tym i tych nieletnich, to mogło na ocenę zaważyć.
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Proteus - 16-05-2018 Coraz więcej zaufanych osób i recenzentów, pisze że film jest ok. Przygotowuje się na względnie ciepłe zaskoczenie. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Mierzwiak - 16-05-2018 Poprzeczka zakopana jest pod ziemią* więc żadnego zaskoczenia tu nie będzie ![]() *przy całej mojej sympatii dla Rogue One, ten film nie jest dla mnie, nazwijmy to, ważnym tytułem SW ani wyznaczającym tu jakikolwiek poziom / punkt odniesienia dla produkcji Disneya RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Arahan - 16-05-2018 Amen Mierzwiak. Teczki na poziomie 5-6/10. Typowy średniak. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Mefisto - 16-05-2018 (16-05-2018, 11:43)Lawrence napisał(a): Ale wiadomo Cannes, blichtr, imprezy, sex, drugs, kobiety dużo kobiet, w tym i tych nieletnich, to mogło na ocenę zaważyć. W sumie film oglądałem po trzech browarach i kilku gramach kokainy, więc może dlatego wydał mi się taki wesoły A na serio - ja lubię stare Stare Warsy. Były proste, ale logiczne i diablo przygodowe i tu jest dokładnie to samo. Czego brakuje to może tej samej wagi character arc, ale też nie jest to film o poszukiwaniu Mocy oraz ratowaniu księżniczki, tylko podpadająca pod kino kryminalne geneza już znanych nam twarzy, więc tego typu rzeczy łatwo wybaczyć - szczególnie, gdy sama akcja i wszelkiego rodzaju interakcje są wystarczająco atrakcyjne i/lub porywają. Ale wiadomo, że nie należy nastawiać się na rewolucję gatunku czy sagi.
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Arahan - 16-05-2018 Czy Han to chłopak o dobrym serduszku, który na początku nieco zagubiony okazuje się bohaterem? Czy świat szmuglerów i przestępców jest liźniety tylko po łebkach? RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - shamar - 16-05-2018 (16-05-2018, 01:51)Mefisto napisał(a): Bardzo fajny film w starym stylu. Lepsze od tych poprzednich badziewi wychwalanych za jakąś odwagę twórczą i inne pierdoły (i bez kitu mroczniejszy od nich o dwie długości). Co prawda to dopiero jedna opinia ale... mówiłem, że mówiłem? (16-05-2018, 10:09)al_jarid napisał(a): No, jeżeli za konkurencję brać tylko Disnejowskie odsłony Nie wiem jak inni ale ja go biorą za akurat 1 z najlepszych SW w ogóle. Jest tam praktycznie wszystko czego chciałem i nie ma tego, czego nie chciałem w filmach o SW. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - al_jarid - 16-05-2018 Nie chciałeś jakichś ciekawie zarysowanych postaci i fabuły bardziej rozbudowanej niż tylko "wykradają plany i się strzelają"? Żeby nie zbaczać za bardzo z tematu, "Solo" i tak z góry skreślam, bo Alden w tej roli wypada nieprzekonująco. Chyba że po prostu do celów promocyjnych wybrano najgorsze fragmenty jego kreacji. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Doppelganger - 16-05-2018 To chyba nie jest trudne sklecić filmidło które nie będzie gorsze od tych głównych pomiotów Disneya. Jak człowiek przyzwyczaja się do gówna to potem kartofle smakują jak kawior. Ot, tak nas Disney wytresował. Pójdę, ocenię. Ale nie podniecam się żadnymi recenzjami. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Monika - 16-05-2018 Błagam, ludzie ogarnijcie się bo coraz więcej trudności przychodzi w czytaniu tego forum. Najpierw narzekanie, ze film niepotrzebny, potem że wygląda słabo/ciemno/mdło, potem, że będzie z tego niezła kupa którą przez kij nie tkniecie. A teraz kiedy film otrzymuje dość ciepłe recenzje marudzenie, że to żadna zasługa zwłaszcza na tle gównianych produkcji Disneya. Serio? Idźcie do kina, ściągnijcie pirata - zróbcie cokolwiek - ale najpierw może go obejrzyjcie, co? RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Huntersky - 16-05-2018 Wydrukuj sobie tego posta i pacnij się nim w łeb w temacie o Avengers. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Arahan - 16-05-2018 Obejrzałaś Avengers? Dziękuję, dobranoc i tyle z Twojej opinii, możesz ją sobie wsadzić. HIPOKRYZJO przybywaj! Na metacritic na 33 recenzje: http://www.metacritic.com/movie/solo-a-star-wars-story?ref=hp Zgniłe pomidory 73% https://www.rottentomatoes.com/m/solo_a_star_wars_story/ Idealnie nijaki film z tego co czytałem w recenzjach, z wydmuszką w roli głównej. Narzekaj na jeden film i wyśmiewaj mimo, że go nie oglądałaś. Płacz jak inni robią to samo - #karynacontent #logikarozowychpaskow RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Gal Anonim - 16-05-2018 (16-05-2018, 13:18)shamar napisał(a):To Monika mówiła, a ty tylko probujesz kąpać się w jej blasku.(16-05-2018, 01:51)Mefisto napisał(a): Bardzo fajny film w starym stylu. Lepsze od tych poprzednich badziewi wychwalanych za jakąś odwagę twórczą i inne pierdoły (i bez kitu mroczniejszy od nich o dwie długości). Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Badus - 16-05-2018 Arahan, Wykop Ci wszedł za mocno? ![]() Film może i wyszedł spoko (albo przynajmniej akceptowalnie), ale ja Disney'owi w kwestii SW po TLJ (rewizjonizm my ass) pokazuję czerwoną kartkę. Jeśli faktycznie jest dobrze, to nadrobię w zaciszu domowym. Elo Mysza. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Snuffer - 16-05-2018 Cytat:Arahan, Wykop Ci wszedł za mocno? Bez kitu, co to sa te rozowe paski? Probowalem dowiedziec sie za pomoca google, ale dostalem taki wysyp gimnazjalnego slownictwa, szowinizmu i klepania sie po plecach ze zwatpilem. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Arahan - 16-05-2018 Różowy pasek to oznaczenie damskiego konta na wykopie, a, że w tagu #logikarozowychpaskow można się przekonać o tym jak wspaniale ma poukładane płeć piękna, to wrzucam tutaj
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Krismeister - 16-05-2018 Oddaj Wykopowi to co wykopowe, a tu nie uprawiaj takich rzeczy, proszę. #przegryw #depresja #stulejacontent RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Mefisto - 16-05-2018 (16-05-2018, 12:59)Arahan napisał(a): Czy Han to chłopak o dobrym serduszku, który na początku nieco zagubiony okazuje się bohaterem? Nie i nie. Więc to nie jest tylko tak, że tylko "wykradają i się strzelają". RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Mierzwiak - 17-05-2018 Thandie Newton na premierze Solo w Cannes, w kreacji ze zdjęciami figurek czarnych bohaterów SW z... jej własnej kolekcji. Wahałem się czy wkleić tutaj czy w temacie "najładniejsze aktorki" <3
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - szopman - 17-05-2018 Wklej lepiej Emilke
|