Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 11-04-2014

Cytat:"finale rating" rozumiem jako ocenę ostateczną
Final to znaczy końcowy/ostateczny, za to finale to nasz finał, końcowy fragment czegoś.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - krysiron - 11-04-2014

Człowiek uczy się całe zycie:)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 11-04-2014

Friends zaskakująco wysoko - wszak finał mocno przesłodzony (co nie znaczy, że zły)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 26-04-2014

Seriale HBO w końcu legalnie w internecie, przez Amazon Prime, od 21 maja. Niby fajnie, ale z cenami to ich troszeczkę popierdoliło, np. za trzy sezony Boardwalka w HD (a z tego co kiedyś patrzyłem, to Prime'owe HD to śmiech w porównaniu z tym co potrafi być na Blu) zapłacimy raptem 141$ :/ Chyba wszystko wychodzi taniej kupić na Blu niż streamować.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Perfik - 27-04-2014

Seriale HBO będą dostępne w Amazon PRIME tj. za "free" przy wykupieniu rocznego abonamentu za 99$.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - hanys - 28-04-2014

Średni lubię filmy/seriale dziejące się w przyszłości, ale jak będą pozytywne recenzje to sprawdzę, bo w końcu HBO.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - desjudi - 29-04-2014

No właśnie. To HBO. I nie dzieje się w przyszłości, ale w teraźniejszości. Ja tam ejstem zdecydowanie na tak, świetnie zapowiada się ta produkcja. Jedno "ale" to Lindelof.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 29-04-2014

Chyba raczej ALE!!!! Spoiler na temat rozwiązania tajemnicy: będzie debilne.
A, do tego jeszcze czarny gej najwyraźniej parający się przemocą w serialu HBO. Hmmm, brzmi jakby znajomo... już wiem, całkiem jak Bunk!
Ale zwiastun fajny.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 29-04-2014

Jak Bunk?

No Omar, ku..a!
Czy to nie ty niedawno pisałeś, że jak nie wstawić emotikonki, to nie załapią ironii?

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 29-04-2014

Ostatnio w wypowiedziach na forum jest więcej ironicznych niż normalnych wypowiedzi, więc nic dziwnego, że ludzie się nie rozumieją, zwłaszcza, gdy ironia jest używana bez żadnego powodu jak powyżej.

Siła nawyku. Ale chyba nie tylko mi ten koleś z trailera automatycznie kojarzy się z bodaj najpopularniejszą postacią z The Wire? HBO zrzyna samo z siebie, super.
A w ogóle całe to nieporozumienie to wina Lindelofa.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 29-04-2014

(29-04-2014, 14:28)Paszczak napisał(a): No Omar, ku..a!
Czy to nie ty niedawno pisałeś, że jak nie wstawić emotikonki, to nie załapią ironii?
Nazwanie Omara Bunkiem jest ironią? ;) Ja akurat pomyślałem o "The OZ", bo w sumie jak myśle o Omarze to nie myśle w pierwszej kolejności o tym, że był gejem. Adebisi był znacznie bardziej w tej kwestii, hmm, wyrazisty. :D

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 29-04-2014

To ja chyba jestem jakiś niedodziałany, bo czarnego geja z HBO w pierwszej kolejności skojarzyłem z True Blood, potem z SFU, a dopiero na końcu z The Wire, o Adebisim nawet nie wspominając. :<

A "Leftovers" mam na liście oczekiwanych od dłuższego czasu, a trailer potwierdza, że (chyba) jest na co czekać.

Bunk może nie gej, ale wymieniał z partnerem pełne miłości i erotycznego napięcia teksty. A raz zapowiedział, że zostanie kobietą.
A poważnie, może sama scena z trailera skojarzyła mi się z The Wire. Ciemny pokoik, chłoptaś na łóżku, Omar 2.0 przechadzający się i pouczający go mentorskim tonem... Gdyby z oszalałym wzrokiem darł się, gdzie jego prochy, skojarzyłbym go z Adebisim.
I nie dajcie się oszukać, to będzie ZŁY serial. Prometeusz też miał obiecujące trailery.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - raven.second - 29-04-2014

Ha! Sami geje w tym HBO.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mierzwiak - 29-04-2014

HBO = Homo Box Office :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - JC-H - 01-05-2014

Produkowany przez włoskie i niemieckie firmy medialne Sky, Cattleya, Fandango i Beta Film, serial powstał w oparciu o wydaną w 2006r. książkę włoskiego dziennikarza Roberto Saviano \"Gomorra\", która opisuje nowe mechanizmy funkcjonowania kamory neapolitańskiej, która w ostatnich latach rozszerzyła swoje działania na obszar całego świata.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 01-05-2014

Czy to rozszerzenie filmu kinowego czy nowa adaptacja?