![]() |
|
Grand Theft Auto (seria) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27) +--- Wątek: Grand Theft Auto (seria) (/Thread-Grand-Theft-Auto-seria--2644) |
RE: Grand Theft Auto - Wawrzyniec - 20-09-2013 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EB_XX_IM8io[/youtube] RE: Grand Theft Auto - tchopz - 20-09-2013 Wyjaśnijcie mi jaki sens miało kupowanie tej rezerwacji przedpremierowej? W dniu premiery ilość dostępnych kopii była wystarczająca. Cena w takim Auchan to 197 PLN, czyli raptem 7 PLN więcej. No, i polecać sterowiec też można ;) Popyt był mniejszy niż przewidywali? RE: Grand Theft Auto - simek - 20-09-2013 Perfik dostał swoją kopie kilka dni wcześniej, więc sens był :) Ja swojego zamówienia z empik.com nie odebrał, bo "kurier nam nie dotarł" w dniu premiery, więc wziąłem normalnie z półki. RE: Grand Theft Auto - BezcelowyAlbatros - 20-09-2013 Miałem fajny motyw z Trevorem wczoraj - wyruszyłem na moje pierwsze polowanie i niedaleko od terenu łowieckiego wyświetliły mi się znaczniki losowego wydarzenia, kilka czerwonych punkcików. Ostrożnie idę na miejsce, a tu - wbrew temu, czego oczekiwałem - nikt do mnie nie strzela. Za to w kilku miejscach dogorywają goście, rzężący coś o jakiejś walizce, napadzie, etc. Nie byłbym Trevorem ;) gdybym miłosiernie nie podobijał konających. Następnie schodzę nieco niżej a tam kolejni umierający i palący się samochód... i walizka. Koleś błaga, bym nie ruszał tego, bo ściągnę sobie na głowę nieszczęście. Hah, co mi tam, a bo to jedno nieszczęście na głowie mam? Biorę walizkę - w środku $250.000 i odjeżdżam. Teraz czekam na rozwój wypadków, bo coś mam przeczucie, że to nie koniec... Tak, to było naprawdę DZIWNE :) RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 20-09-2013 What's the most you've ever lost on a coin toss? Brzmi ekstra. Pogooglalem i tego typu random encounters ponoć w grze jest aż 49 (tylko 14 jest potrzebne wykonane do 100% gry). A mnie Empik (czy może raczej Cenega?) nie wymienił wciąż gry. :( RE: Grand Theft Auto - hanys - 20-09-2013 Ja jak raz przełączyłem na Trevora to też miałem mega motyw. Leżał na jakieś dzikiej plaży, a wokół pełno ciał i łódź z której oczywiście zaraz skorzystałem. Z tego co widziałem to tego jest sporo, bo ja miałem jeszcze kilka innych ciekawych akcji z nim, a na gry-online podczas przełączania były równie odjechane scenki, ale u mnie na przykład ich nie było. RE: Grand Theft Auto - BezcelowyAlbatros - 20-09-2013 Swoją drogą byliście już w kinie na arcydziele kinematografii, w reżyserii Emanuelle'a Pasorelli? Wielkie kino, po prostu wielkie kino - innymi słowami tego opisać nie jestem w stanie :) Z innych przypadków Trevora Phillpsa, fajny jest z członkinią nieudanego napadu, którą znajdujemy postrzeloną przy drodze. Nie będę spoilerował, ale da się go zakończyć na dwa sposoby, z czego jeden dobrze rokuje na przyszłość :) Co mi się podoba strasznie, to misje z łapaniem zbiegów. Sporo hektarów trzeba się najeździć i wykazać się niemałą spostrzegawczością, żeby poszczególnych typków odnaleźć. Dobrym rozwiązaniem jest, że gra nie zawsze prowadzi za rączkę i nie podpowiada, jak coś należy zrobić. Tak jest właśnie w tymi misjami - za żywego dostaniemy więcej, ale jak złapać kolesia żywcem, musimy dojść sami. Skradanie wreszcie się przydaje w GTA... Ponadto wszedłem na strony internetowe sklepów z samochodami i innymi pojazdami, i powiem tak: jest na co zbierać kasę! Po ulicach jeździ sporo dobrych fur, ale jak zobaczyłem cudeńka w internecie, to ślina mi pociekła. RE: Grand Theft Auto - tchopz - 20-09-2013 Do obejrzenia tylko w growym internecie, czy w realu też te stronki wiszą? RE: Grand Theft Auto - Huntersky - 20-09-2013 35% ukończenia, nie jestem nawet w połowie wszystkich misji fabularnych, a już teraz wiem, że obcuję z czymś wyjątkowym, dziełem spokojnie będącym w top 3 najlepszych gier, w jakie grałem. A już na pewno sądzę, że to najlepsze GTA w historii, wszystko (poza strzelaniem z pojazdów) działa, wygląda i brzmi tak jak powinno. Nawet dałem radę przyzwyczaić się do zmodyfikowanego sterowania śmigłowcami. Jestem strasznie ciekaw jak dalej potoczy się fabuła, bo od pojawienia się Trevora i FIB historia robi się coraz bardziej interesująca. Akcje, w których uczestniczy cała trójca po prostu wymiatają - vide znana z trailera misja z wydobywaniem więźnia z wieżowca, albo skok z wykorzystaniem batyskafu, no po prostu jest klawo. Mierzwiak napisał(a):San Andreas, uważane przez wielu za najlepsze GTA, miało - bądźmy szczerzy - beznadziejnego głównego bohatera :)Stfu, CJ-a darzę dożywotnią sympatią. :) Niko potrafił patologicznie smęcić, bohaterami Epizodów specjalnie się nie przejąłem, a Tommy Vercetti to po prostu skurwiel, którego ciężko polubić. RE: Grand Theft Auto - Corn - 20-09-2013 Cytat:San Andreas, uważane przez wielu za najlepsze GTA, Herezje! Najlepszy GTA było Vice City. :) RE: Grand Theft Auto - Sephiroth - 20-09-2013 Najlepsze GTA to GTA V. Brak w ogóle słów odnośnie nowej odsłony. Fanem tej serii nie jestem ale to co dostałem w najnowszej części rozwaliło mnie całkowicie, pozytywnie oczywiście. Drobne pierdoły w tej grze cieszą najbardziej. Dialogi na miarę najlepszych produkcji filmowych. Rewelacyjna muzyka. Możliwość przełączania bohaterów podczas gry, co wyszło im po prostu zajebiście. RE: Grand Theft Auto - hanys - 20-09-2013 A tutaj też od 2:50 dobry dialog o powodach upadku wielkiej Ameryki: Fajny profil dla tych co nie mają możliwości zagrać albo chcą sobie przypomnieć poszczególne dialogi. Dodatkowo można zobaczyć jak wyglądały alternatywne opcje przeprowadzonych skoków. RE: Grand Theft Auto - Perfik - 20-09-2013 Skoki drugim sposobem można sobie przejść wybierając powtórz misję w opcjach. Nie wpływa to na stan sejwa. RE: Grand Theft Auto - decard - 20-09-2013 Cytat:Biorę walizkę - w środku $250.000 i odjeżdżam. "Where is last man standing? Ultimbo Hombre?" Dzięki takim random events nagle zapragnąłem kupić tę grę, ale chyba poczekam na wersję PC ;) RE: Grand Theft Auto - simek - 20-09-2013 (20-09-2013, 18:03)Sephiroth napisał(a): Rewelacyjna muzyka.Nie żeby to była wada, bo chyba po prostu nie trafiono w mój gust, ale ja, po kilkunastu godzinach rozgrywki radia uważam za najsłabsze z serii. W poprzednich częściach nie mogłem się zdecydować czego słuchać, bo większość była zajebista do granic możliwości, a teraz potrafię skakać po tych stacjach w poszukiwaniu dobrej piosenki przez dobre parę minut. Jasne, że zdarzają się zajebiste kawałki, ale mam niedosyt spowodowany wywindowaniem poziomu muzyki przez poprzednie części poza skalę. Cytat:Swoją drogą byliście już w kinie na arcydziele kinematografii, w reżyserii Emanuelle'a Pasorelli?Byłem! Tylu pojebanych pomysłów na sekundę filmu nie widziałem nigdy w życiu :) RE: Grand Theft Auto - Perfik - 20-09-2013 (20-09-2013, 21:05)simek napisał(a):Cytat:Swoją drogą byliście już w kinie na arcydziele kinematografii, w reżyserii Emanuelle'a Pasorelli?Byłem! Tylu pojebanych pomysłów na sekundę filmu nie widziałem nigdy w życiu :) Wybitne kino europejskie - Złota Palma w Cannes i 10/10 u Albertino gwarantowane ;) RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 20-09-2013 Za mną prawie 10 godzin gry i ledwie 8 misji z głównego wątku. Nigdzie się nie spieszę, zupełnie jakby wbrew tej całej przedpremierowej podjarce i jestem póki co zachwycony. Odnośnie radia: na razie słucham wyłącznie Non Stop Pop FM :) PS. ROZJEBAŁA mnie ankieta na stronie internetowej z jakimś filozoficznym szajsem, która na podstawie skojarzeń miała powiedzieć mi jaką mam osobowość. Jedną z możliwości wyboru skojarzenia jakie wywołuje obrazek pociągu w tunelu był... anal na sucho. LOL PS2. Dialog sprzątaczy hotelowych o imprezach z lewatywami w drugiej misji dla paparazzo, no i w ogóle ta nastoletnia gwizdka-dziewica posuwana od tyłu, zajęta dłubaniem w telefonie, masakra, masakra :) RE: Grand Theft Auto - Huntersky - 21-09-2013 Los Santos Rock Radio FTW, ale tak czy siak radio nie jest najmocniejszą stroną tej odsłony - SA i VC są tutaj nie do pobicia. U mnie już ponad 24 godziny, czuję, że jeszcze 2, 3 dni intensywnego grania i główny wątek będzie za mną. Moment, w którym autentycznie poczułem growy odpowiednik magii kina: powrót do miasta po zajumaniu dwóch superaut, entuzjastyczne okrzyki ekipy, obgadywanie Molly, w tle zachód słońca. Dayuumn. RE: Grand Theft Auto - Red - 21-09-2013 Huntersky, najzabawniejsze jest to, że mój brat jest dokładnie w tym samym momencie:D. Gierka jest wielka i cały czas zaskakuje, np. ostatnio Tak poza tym, fajny komentarz odnośnie kontrowersji ze scenką tortur (nie pierwsza taka opinia, ale i tak miło:) ):
RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 21-09-2013 Satelitarna wersja mapy prosto z oficjalnego manuala. UWAGA, duży obrazek: http://i5.minus.com/ic8qlauXUXQ5y.jpg @Red: Świetne :) |