![]() |
|
Star Wars (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Star Wars (temat ogólny) (/Thread-Star-Wars-temat-og%C3%B3lny--3640) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
|
RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - szopman - 20-06-2018 zombie dobrze prawi, czytajcie ze zrozumieniem ![]() Nie zdziwie się jak z takiego czegoś się zaraz podobny news na Filmwebie zrobi
RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Badus - 20-06-2018 Eh, hejt zbyt łatwy by był prawdziwy ![]() Co do spin-offów to ładnie im życie zweryfikowało plany. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Kuba - 21-06-2018 Kurde, muszą mocno ufać Johnsonowi i jego projektowi. Jest to na swój sposób odważne, w końcu najbezpieczniej byłoby teraz zrobić Obiego z Ewanem a potem dopiero kombinować. Nie wiem nawet czy nie sensowniej byłoby dać pierwszeństwo Dedekom. Ja się cieszę, ale ciekaw jestem czy nie wyjdzie im to na złe. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Mierzwiak - 26-06-2018 Wklejam tutaj choć do tematu o EIX też by się nadawało. Grace ma trochę informacji o tym co tam się dzirje za zamkniętymi drzwiami: RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Lawrence - 26-06-2018 Mierzwiak mnie ubiegł, gdyż chciałem to samo wkleić. Ale jeżeli coś jest na rzeczy to tylko świadczy, że może problemy ze Star Wars to nie są wyłącznie wymysły "rasistowskich, szowinistycznych wyrosłych dzieci co się boją silnych kobiet". Przy czym wiadomo Disney tego nie robi z jakiejś tam miłości do fanów i Gwiezdnych wojen, ale z czysto biznesowego punktu widzenia. Choć zdawać by się mogło, że to nie trzeba być wielkim geniuszem ekonomii (ba, ja jestem humanistą), aby wiedzieć, że jak pracujesz w sklepie i obrażasz swoich stałych klientów, to z czasem oni przestaną do ciebie przychodzić. Przy czym Grace zaznacza tu inny bardzo ważny punkt: Kathleen Kennedy to jedno, ale ma ona całą masę swoich klakierów, szczególnie to całe nieszczęsne Star Wars Story Group, czy jak tam się oni nazywają. Dla mnie wiadomo Gwiezdne wojny są martwe, ale jeżeli Disney chce jakoś to uprzątnąć, to tak jak mówi Grace, WSZYSTKIE osoby związane z Kathleen Kennedy muszą zostać zwolnienie i dostać dożywotni zakaz wykonywania rzeczy związanych z Gwiezdnymi wojnami. Przy czym tak jak aktualne filmy nieciekawe, tak to co się dzieje za kulisami Lucasfilm, to jest dopiero "Space Opera"
RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Badus - 26-06-2018 Z chęcią przeczytam transkrypcję z klipu, bo nie jestem w stanie słuchać maniery wypowiedzi tej pani. A co do ekipy klakierów, to racja, ale z drugiej strony są to zapewne osoby o dość sporych kompetencjach (seriously), a takich w zarabiających firmach nie odsyła się z kwitkiem z dnia na dzień. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Lawrence - 26-06-2018 Tylko, że jak na razie to ja właśnie nie widzę żadnych kompetencji. Kiedy niedawno w pewnej grupie nazwałem Kathleen Kennedy "przepłaconą sekretarką" to zostałem od najgorszych seksistowskich świń wyzywany. I od razu mnóstwo przykładów przy jakich to filmach pracowała i jakim super i wielkim producentem jest. Tylko, że jakoś to się wszystko gryzie z aktualnymi poczynaniami. Gdyż nawet jeżeli te osoby nie mają pojęcia o tworzeniu historii itd. to przynajmniej można byłoby sądzić, że znają się na marketingu i zarządzaniu. Ale ostatnie działania pokazują dokładnie przeciwieństwo tych działań. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Badus - 26-06-2018 @Lawrence Wyniki BO (prócz Solo) i sam fakt powrotu franczyzy na srebrny ekran mówią same za siebie. Celowo pomijam ocenę jakości samych filmów, bo toksyczny fandom SW napierdala się o to już od czasów TPM tj. niemal 20 lat (aczkolwiek słusznie). Kennedy dostarczyła worek forsy Myszce Miki i pewnie dlatego nie doczekaliśmy się jeszcze jej spektakularnego wykopania, a zrobią to w białych rękawiczkach, jak to bywa często w takich sytuacjach. Dostała wolną rękę, podjęła takie a nie inne decyzje i teraz zbierze swoje kiepskie żniwo. Dla mnie zasadnym jest odsunięcie jej oraz (tylko) jej najbliższego kierownictwa, bo to zawsze góra przyklepuje bądź odrzuca ostatecznie różne pomysły i koncepcje. Swój poprzedni komentarz pisałem bardziej z myślą o całej rzeszy naprawdę ogarniętych ludzi od kwestii stricte technicznych i twórczych, bo wiem, że Amerykanie lubią ostatnio organizować polowanie na czarownice nawet tam, gdzie nie powinni. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Corn - 26-06-2018 No cóż... zareaguje na te informacje w jedyny sposób w jaki potrafie ![]() Star Wars... hehe... RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Lawrence - 26-06-2018 Czy Kennedy dostarczyła aż taki worek forsy, to wiadomo The Force Awakens nie mogło się nie sprzedać. I nawet gdyby mój kot był producentem tego filmu to by ten film zarobił pieniądze. Ale wiadomo mówiąc o samych cyferkach, to The Force Awakens i Rogue One kapusteczka się zgadza. Ale potem już mam spadek i Disney nie zakupił Gwiezdnych wojen, ale też dla tego co uczyniło tę serię taką kopalnią złota - zabawki i inne gadżety. I te się sprzedają fatalne, choć trudno zrozumieć, że nikt nie chce mieć figurek Rose Tico, czy Vice-Admiral Holdo. Jeżeli chodzi o gry, to też jest cienko z tym najnowszym Battlefrontem, gdzie chyba też są jakieś cyrki. 2019, to Epizod IX. otwarcie Star Wars Galaxy Edge w Disneylandzie i Star Wars Celebration, gdzie ciekawe, czy Kathleen Kennedy się pojawi i jak zostanie powitana. Chyba, że będą dbali o segregację fanów. I choć i tak Star Wars zostało mocno dobite i pewnie wywalenie Kathleen Kennedy nie zmieni za wiele, to jednak ten kawałek sobie zapodam: RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Mierzwiak - 18-08-2018 Bez komentarza. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - al_jarid - 18-08-2018 Stosunek łapek w górę do łapek w dół pod tym zwiastunem jest w sumie najlepszym komentarzem. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Badus - 25-08-2018 Stylistycznie by to jeszcze przeszło, ale projekt i animacja postaci są tak słabe, że szkoda gadać. Takie Iron Man Armored Adventures, ale niewiele lepsze. A myślałem, że to kukiełki z The Clone Wars/Rebels są paskudne... RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Lawrence - 13-09-2018 (18-08-2018, 10:58)al_jarid napisał(a): Stosunek łapek w górę do łapek w dół pod tym zwiastunem jest w sumie najlepszym komentarzem. I ciągle rośnie, czy też bardziej spada Chociaż komentarze też są mocne. Trochę takie Deja vu jak z Ghostbusters. Ale wiadomo to tylko mniejszość i manbabies
RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Mierzwiak - 21-09-2018 Z wywiadu z szefem Disneya: Cytat:Many believe Disney should pump the breaks and not put out a Star Wars movie each year.Przypadkiem nie wspomniał o trylogii Johnsona?
RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - szopman - 03-10-2018 https://screenrant.com/star-wars-tv-show-cast-pedro-pascal/ W sumie, to byłby to dosyć spoko wybór. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Pelivaron - 04-10-2018 https://deadline.com/2018/10/star-wars-jon-favreau-series-the-mandalorian-boba-fett-1202475775/ "The Mandalorian" - oficjalny tytuł serialu. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - szopman - 04-10-2018 Kurcze, zapowiada się naprawde ciekawie. Mandalorian, a lone gunfighter, Pedro Pascal, okres post-ROTJ. To może być taki mój wymarzony filmowy Star Wars western
RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - Dr Strangelove - 04-10-2018 Tak tak. Tonący brzydko się chwyta. Zjebali co mogli, to został im jeszcze "kultowy" Bobba Fett. Znowu jedyne na co ich stać, to jazda na sentymencie i nostalgii OT. Jedyne co mogliby zrobić to dokończyć trylogię, wywalić tę durną babę i zakopać to wszystko na 3-4 lata żeby ludzie zapomnieli. A w międzyczasie zatrudnić kilkunastu łebskich gości, żeby pisali i wymyślali ciekawe historie. RE: Star Wars: Spin-offy (dyskusja ogólna) - simek - 04-10-2018 To prawda, póki co informacje wyglądają obiecująco, trzymam kciuki za projekt. |